Derde Onopvallend Vet van het jaar vrijwel onopvallend voorbij Derde Onopvallend Vet van het jaar vrijwel onopvallend voorbij

Rob De Mic hoogtepunt voor tamelijk lege Bat Cave

, Raoul Markaban

Derde Onopvallend Vet van het jaar vrijwel onopvallend voorbij

Rob De Mic hoogtepunt voor tamelijk lege Bat Cave

Raoul Markaban ,

Vier rappers gaven vrijdag acte de présence in de Bat Cave in 013 voor de derde Onopvallend Vet-avond van dit jaar. Bredase rapper Tjerkovara praatte de avond aan elkaar. Het werd een Amersfoorts feestje, met Rob De Mic als hoogtepunt.

Rob De Mic hoogtepunt voor tamelijk lege Bat Cave

Vier rappers gaven vrijdag acte de présence in de Bat Cave in 013 voor de derde Onopvallend Vet-avond van dit jaar. Bredase rapper Tjerkovara praatte de avond aan elkaar. Het werd een Amersfoorts feestje, met Rob de Mic als hoogtepunt.
 
GECKUS
De opener van vanavond is Geckus(-man). Voor een vrijwel lege zaal, zeker gezien het aandeel aan acts en crew wat er nog rondloopt, openen Geckus en backup-MC Poast met het nummer Wat Zou Je Doen, niet te verwarren met de nummer één hit van Ali B. Qua skills zullen de twee mannen elkaar echter niet al te veel ontlopen. Zeker omdat Geckus na drie nummers - totaal bekaf - enige interactie met de zaal op gang probeert te krijgen, maar het werkt niet in zijn voordeel. Enkele (kans)loze kreten als "zonder drank geen plezier", komen zelfs wat wanhopig over. Al met al geen sterke opener.
 
KOP & ERNST
De eerste Amersfoortse act in een serie van drie vanavond heet Kop & Ernst. Ernst, achter de draaitafel, zorgt samen met rapper Kop voor een half uur rauwe, jazzy hiphop. Uiteindelijk staat Kop met vijf vrienden op het podium te rappen; de zaal oogt direct een stuk leger. De mannen op het podium hebben er duidelijk plezier in, maar hun energie lijkt niet helemaal op het publiek over te slaan. Pas wanneer er een gratis exemplaar van het debuutalbum Kopstoot! gewonnen kan worden, lijkt de zaal wat te bewegen.

ROB DE MIC
Het hoogtepunt van de avond heet Rob De Mic. Eveneens afkomstig uit Amersfoort, zoals voorgangers Kop en Ernst, maar al snel blijkt dat hij meer skills bezit. Voor vanavond heeft hij als backup-MC de Tilburgse TimmieTex meegenomen, geen onbekende in 013. Samen doen ze in een halfuurtje een groot deel van de nummers van Rob's onlangs uitgekomen album Voor De Industrie, dat ze vanavond gratis aan de aanwezige gasten uitdelen. Aardig gebaar van deze buitengewoon aardige rapper en performer.
 
CYCLUS
Het lijkt zowaar een Amersfoorts feestje te worden in de Bat Cave. De laatste act van vanavond komt namelijk wederom uit de Keistad. Na een aantal nummers samen met stadsgenoot Kop gedaan te hebben, laat Cyclus, bestaande uit rapper De 50% Neger en dj C4, horen welke muziek haar in den beginne geïnspireerd heeft tot het maken van eigen nummers. De harde kern kan er niet genoeg van krijgen, maar voor de neutrale toeschouwer lijkt het vooral op wat goedkope tijdvulling. Zeker in vergelijking met haar voorganger zet deze ouwe rot een tamelijk saaie set neer. Cyclus probeert het publiek nog voor zich te winnen met een aantal nummers uit de oude doos, maar het kan bij verre niet tippen aan de oldskool hiphop van bijvoorbeeld NWA.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg