Slingers, vrouwen en ruige electro bij cd-presentatie This Is Total War Slingers, vrouwen en ruige electro bij cd-presentatie This Is Total War

Electrofreaks komen in Bat Cave aan hun trekken

, Bas van Duren

Slingers, vrouwen en ruige electro bij cd-presentatie This Is Total War

Electrofreaks komen in Bat Cave aan hun trekken

Bas van Duren ,

Het was een dikke line-up in de Bat Cave gisteravond: Klaus Womb & Penny Super Pony Strip, Krause, The Routines en uiteraard This Is Total War. Vincent en Mante hadden een cd om te presenteren en dat werd dan ook meteen gevierd met een feest dat tot in de late uurtjes door zou gaan.

Electrofreaks komen in Bat Cave aan hun trekken

Het was een dikke line-up in de Bat Cave gisteravond: Klaus Womb & Penny Super Pony Strip, Krause, The Routines en uiteraard This Is Total War. Vincent en Mante hadden een cd om te presenteren en dat werd dan ook meteen gevierd met een feest dat tot in de late uurtjes door zou gaan.

KLAUS WOMB & PENNY SUPER PONY STRIP
Het is al elf uur geweest als de eerste band nog moet beginnen. De Bat Cave loopt al aardig vol voor Klaus Womb & Penny Super Pony Strip: de aliassen van een man en vrouw uit Eindhoven. Wat zij uit de speakers persen is een kakofonie van ravebeats, zwaar overstuurde synthesizers en wat geschreeuw in de microfoon. Interessanter is de outfit waarin de frontvrouw zich begeeft: een postmodernisch zwempak zoals Beth Ditto van The Gossip ze ook heeft en om het af te maken, knallen de slingers ook nog eens om je oren. Speaking of knallen: het slot is een climax van een zwaar overstuurde Roland drumcomputer, terwijl er nog eens even lekker in de microfoon wordt geschreeuwd. Is het goed? Geen flauw idee. Vermakelijk? Absoluut.

KRAUSE
Dan is het de beurt aan de enige act van vanavond die geen man nodig heeft om aan de knoppen te draaien: Krause. De Groningse heeft alles volledig in de hand met een beetje van Ableton Live en vooral heel veel haarzelf. Iedereen op deze avond begrijpt dat electro geen excuus is om stil op het podium te staan, maar Susanne Clermonts (echte naam) snapt dat podiumpresentatie meer is dan alleen wat dansen. In krap een half uur stoomt ze door haar repetoire van electrostampers tot melancholieke filterhouse met een drive die ongekend is. Af en toe wordt de gitaar erbij gepakt en een gimmick wordt het nooit. Krause weet hoe ze met dat instrument moet omgaan en welke poses erbij horen. Het publiek is laaiend enthousiast en als Krause van het podium afstapt, gloeit ze helemaal. Letterlijk. “Ik heb het een beetje warm”, zegt ze verontschuldigend, terwijl er al voorzichtige geluiden vanuit het publiek opgaan dat we misschien zojuist de hoofdact al hebben gezien.

THIS IS TOTAL WAR
Nee, de hoofdact was Krause niet, dat is toch echt This Is Total War. Omdat er tussendoor een dj mag draaien, is het ondertussen al flink laat geworden, maar dat deert niemand. Snel genoeg is al duidelijk waarom: sommige liedjes worden al uit volle borst meegezongen terwijl iedereen zwaait met de glowsticks die Vincent aan het begin rondgooit. De rauwe electro-rock van het duo is ontzettend aanstekelijk en Vincent staat met zichtbaar plezier op het podium. De set is solide en Mante zingt met minimale backing vocals om op terug te leunen. Het is bovendien duidelijk dat de tekst ondergeschikt is aan de muziek. Met de prachtige tekstuele platitude Shake Yer Booty wordt de daad bij het woord gevoegd en kan zelfs Vincent de verleiding niet weerstaan. Al met al een lekker concert waar het plezier van afdruipt.

THE ROUTINES
Ze zouden om twee uur beginnen, maar door alles wat er tussen komt, moeten The Routines genoegen nemen met beginnen om bijna half drie. Het publiek is tegen die tijd behoorlijk uitgedund en dat is zeker onterecht te noemen. Het Nijmeegs-Wageningse duo heeft verreweg de meest spannendste beats van de hele avond/nacht en zangeres Kelly heeft in haar glitterpak meer weg van een moderne soort Donna Summer. De muziek heeft constant een donkere ondertoon, alsof je naar de soundtrack luistert van een nachtje stappen dat hopeloos uit de hand is gelopen. Slechts een handjevol mensen staat nog gewoon te dansen en daarmee doe je The Routines tekort. Hopelijk is er een programmeur in Tilburg die de potentie ziet in dit tweetal en ze op een goede tijd neerzet op een goed podium.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg