No Sleep 2009: Recensies Foyer Podium No Sleep 2009: Recensies Foyer Podium

3VOOR12/Tilburg doet live verslag vanuit 013

, 3VOOR12/Tilburg

No Sleep 2009: Recensies Foyer Podium

3VOOR12/Tilburg doet live verslag vanuit 013

3VOOR12/Tilburg ,

Lees hier de recensies van Kayleigh, Mathijs Leeuwis, 7AM, Paul Zoontjes, Closer en You, Me And Other People.

3VOOR12/Tilburg doet live verslag vanuit 013

KAYLEIGH

MUZIEK
Kayleigh is van oorsprong een Amerikaans meisje dat vanmiddag samen met haar vijfkoppige band lieve, zomerse liedjes komt zingen. Een hoop stelletjes, jong en oud, zijn naar de foyer gekomen om getuige te zijn van deze light-versie van Room Eleven.
 
PLUS
Kayleighs fijne stem past goed bij de lieve liedjes die ze brengt. Ook haar lieve voorkomen past goed in dit plaatje. Het geheel klinkt aardig en de bandleden hebben er zichtbaar plezier in.
 
MIN
Na een minuut of twintig heb je als publiek toch een beetje het gevoel vijf keer hetzelfde nummer gehoord te hebben. Het klinkt allemaal wat te zoet, wat te lief en dat terwijl ze toch erg hard probeert een rockchick-image hoog te houden. Lukken doet dit echter niet en de wat hobbyistisch overkomende band werkt ook niet echt mee.
 
CONCLUSIE
Kayleigh is nog wat te lief om haar liedjes goed over te brengen bij het publiek.

CIJFER
6,0 (RM)

------------------------------------------------------------

MATHIJS LEEUWIS

MUZIEK
Nederlandstalige bluesy luisterliedjes gezongen met een rauwe stem. De teksten van de liedjes bevatten een zeer hoog "Hé, dat heb ik ook!"-gehalte.

PLUS
Samen met zijn band speelt Leeuwis mooie liedjes op een eveneens mooie manier. De muziek lijkt op een magische manier de luisteraar te kunnen boeien en of dit door de herkenbaarheid van de teksten komt, of door de mooie opbouw van de muziek, is niet helemaal duidelijk. Maar boeiend is het zeker.
 
MIN
Leeuwis is tussen de nummers door slecht te verstaan. Soms is nog net te verstaan "Dit nummer gaat over..." maar door zijn slechte articulatie blijft de rest wat hij wil zeggen een raadsel. Tijdens het zingen heeft deze moeilijke verstaanbaarheid nog wel zijn charme, al is een beetje verstaanbaar praten wel zo wenselijk.
 
CONCLUSIE
Wanneer komt deze man bij Matthijs van Nieuwkerk in de uitzending? Een singer-songwriter als deze verdient een nationaal publiek.
 
CIJFER
8,5 (KK)

------------------------------------------------------------

7AM

MUZIEK
Hapklaar singer-songwriterduo gaat voor de eenvoud in de muziek. Na drie jaar muzikale ervaring proberen ze hun concept ‘less is more’ maximaal uit te buiten. Dat ze de Lucas Dec Bokaal 2009 in de wacht gesleept hebben, bewijst de succesformule.
 
PLUS
De stem van zanger Mathijs klinkt heerlijk in het gehoor en komt overeen met bekende singer-songwriters als Jason Mraz of Paola Nutini. Percussionist Christian legt goed de nadruk op zijn instrumenten. Waar hard gitaarspel soms niet overtuigt, komt deze simpelheid duidelijk over.
 
MIN
7AM mist soms wat power. Door de zang van Matthijs komen ze daar wel goed mee weg. Alleen op het einde worden er wat muzikale geluiden toegevoegd om het geheel wat meer kracht bij te zetten.
 
CONCLUSIE
‘Minder is beter’ loopt als een trein voor 7AM. Maar toch mogen er wat meer muzikale effecten bijgevoegd worden. Het zou het geheel afmaken.
 
CIJFER: 9
(DvA)

------------------------------------------------------------

PAUL ZOONTJESMUZIEK

Singer-songwriter solo op piano en gitaar.PLUS

De muziek ademt een hele relaxte sfeer uit. De liedjes hebben mooie melodieën en de stem van Zoontjes is erg fijn om naar te luisteren. Het is rustig in de foyer, maar met de weinig mensen aan publiek creëert hij een fijne intieme sfeer.MIN

Door de onzekere indruk die Zoontjes maakt, komen zijn liedjes niet helemaal goed uit de verf. Hij begint aan de piano, maar omdat de reactie vanuit de foyer niet heel uitbundig is, pakt hij al vlug zijn gitaar erbij. Soms lijkt het zelfs of hij het helemaal niet leuk vindt om hier in de foyer te moeten spelen. Jammer.


CONCLUSIE

Waarom heeft Zoontjes zo weinig zelfvertrouwen? Dit komt zijn optreden niet ten goede.CIJFER
6,5 (KK)------------------------------------------------------------CLOSERMUZIEK

Closer is een duo dat met gitaar, zang en cello kleine liedjes groot maakt. Hun geluid is te vergelijken met artiesten als Damien Rice, Damien Jurado en Novastar. Vandaag spelen ze voor het eerste met een aardige man op drums, genaamd Bas. Dus nu (permanent?) uitgegroeid tot trio. En dat op hun tweeëneenhalfjarig jubileum. Vanaf de eerste toon is de melancholische snaar geraakt. Om dit vervolgens twintig minuten vast te houden. 

PLUS
“Vette band! Ik hou(d) van Closer! Ze zijn zo schattig en lief en muzikaal!” Volgens iemand anders dan ondergetekende. Die wil zich daar wel bij aansluiten, daar Closer de aandacht weet vast te houden gedurende de gehele set met goed gearrangeerde, aangrijpende nummers.
 
MIN
Een aantal nummers blijven wel erg in de buurt van Damien Rice hangen. Closer moet hier meer afstand van nemen. De nummers hebben ze, die zijn sterk. Maar iets meer eigen smoel zou niet verkeerd zijn.
 
CONCLUSIE
Closer is een blijvertje. Gezien de zwijgende, aandachtige massa in de foyer een trio met grote potentie.
 
CIJFER
8 (TvE)

------------------------------------------------------------YOU, ME AND OTHER PEOPLE

MUZIEK

YMAOP is de akoestische wederhelft van SOFA. Voor de nummers die niet in het repertoire van deze band passen, is dit project speciaal opgericht. Muzikaal lijkt het op een tussenweg van Ralph McTell, Clem Snide en Richard Buckner. Country en folk dus. De show begint maar met de helft van de band, omdat de rest nog aan de bar staat en toch niet nodig is. Dat zijn meteen ook de leukste twee nummers van de show. Daarna is het leuk, maar veel van hetzelfde.PLUS

Het draait om de verhaaltjes. Daar wordt niet teveel omheen gedaan, slechts muzikale opvulling die nergens storend is. MIN

YMAOP is na een paar nummers wat gezapig. Aan veel nummers is geen einde gebreid, waardoor het publiek van tijd tot tijd oprecht verrast is dat het afgelopen is. Bovendien klinkt de band ook niet echt doorleeft, wat de muziek wel nodig heeft.CONCLUSIE

YMAOP is een aardig side-project van een aardige band. Helaas mist het de rauwe rand van een brandende snijwond overgoten met whisky die het genre normaliter zo leuk maakt om naar te luisteren.CIJFER
6,5 (TvE)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg