No Sleep 2009: Recensies Bat Cave avond

3VOOR12/Tilburg doet live verslag vanuit 013

3VOOR12/Tilburg ,

Lees hier de recensies van Circle Of Silence, Static Noise, One Inch Men, Otis en Forcefeed.

3VOOR12/Tilburg doet live verslag vanuit 013

CIRCLE OF SILENCE

MUZIEK
Circle Of Silence bevindt zich in het schemergebied tussen punk en metal. Denk aan het latere werk van Sum 41, waarbij de punkdrum werd aangevuld met metalgitaarriffs. Er wordt gezongen, geschreeuwd en gegild, dubbele basklopper met vingervlug gitaarwerk; Circle Of Silence is in ieder geval alles behalve stil.

PLUS
Wat ten eerste opgemerkt moet worden, is de prettige omgang met het publiek: Circle Of Silence is blij drie jongetjes vooraan te hebben die leerlingen van hen blijken te zijn én groot fan van de stoere docenten. De bassist heeft erg goed naar de 'dansjes' van Iron Maiden gekeken, maar brengt ze met flair. De afwisseling van verschillende manieren van zingen en het melodische gitaarwerk, zorgen ervoor dat Circle Of Silence niet als een lawine van geluid over het publiek wordt uitgestort.

MIN
Een hele avond is Circle Of Silence misschien wat saai, en ook het gekrijs doet af en toe je eigen stembanden samentrekken. Voor een half uurtje No Sleep is Circle Of Silence geknipt.

CONCLUSIE
Heavy maar wel lief.

CIJFER
7,5 (LR)

------------------------------------------------------------

STATIC NOISE

MUZIEK
Snoeiharde, recht-voor-zijn-raap moderne metal met een strakke groove en grunts die afgewisseld worden met cleane, gemakkelijk in het gehoor liggende refreinen.

PLUS
De heren zetten een uiterst beweeglijke, energieke set neer en er wordt prima gemusiceerd. De songs zitten goed en afwisselend in elkaar en nodigen uit tot stevige danspasjes.

MIN
Het zeer talrijk aanwezige publiek gaat helaas nauwelijks op deze uitnodiging in (misschien staat het wat te dicht op elkaar gepakt).   

CONCLUSIE
Een geslaagd optreden van deze onstuimige rakkers.

CIJFER
8,5 (WdW)

------------------------------------------------------------

ONE INCH MEN

MUZIEK
Voordat de band van start gaat, speelt het hardrock combo Lost Insanity een nummer ter ere van vriend Jochem, die zichzelf van het leven benomen heeft. Daarna zet One Inch Men een potje oersolide stoner neer dat staat als een huis.

PLUS
Deze jongens komen dan wel niet uit de Verenigde Staten, maar ze weten het lome, smeulende woestijngevoel dat de betere stoner karakteriseert prima over te brengen. En frontman Mario is als altijd een charismatische verschijning. Respect ook voor de drummer van Frankie And The Wonderboys, die voor deze gelegenheid de nummers prima aan elkaar mept.

MIN
Misschien is het voor een groot deel van het publiek dan toch eindelijk tijd om wat te gaan eten… hoe het ook zij, One Inch Men speelt vandaag voor een steeds schaarser bevolkte zaal.

CONCLUSIE
One Inch Men levert als altijd kwaliteit, maar had wel wat meer publiek verdiend.

CIJFER
8,5 (WdW)

------------------------------------------------------------

OTIS

MUZIEK
Als Skinnerbox aangekondigd door Joost de host, speelt Otis vanavond de laatste show van hun tour. Daar is vanavond niks van te merken. Het Roosendaalse hardcorekwartet komt als een blitzkrieg de Bat Cave overvallen om uw recensent wederom verbaasd achter te laten.

PLUS
Hail Otis!

MIN
Niets, nada, noppes.

CONCLUSIE
Skinnerbox kan trots zijn.

CIJFER
9 + 1 voor de Moog = 10 (DS)

------------------------------------------------------------

FORCEFEED

MUZIEK
Tilburgs moderne metaltrots Forcefeed sluit het zware programma in de Bat Cave af met een reeks uitstekende stuiternummers van hun puike laatste album en een enkele oude kraker.

PLUS
De nummers bevatten een feilloze mix van agressie en melodie, die met grote precisie en enthousiasme op het publiek worden afgevuurd. Dat is ondertussen ook goed wakker geworden en het duurt dan ook niet lang alvorens het voorste deel daarvan stevig aan het moshen slaat.

MIN
Minpunten kan uw recensent niet bespeuren. Je kunt natuurlijk niet van de muziekstijl houden, dan zul je er wel weinig aan vinden.

CONCLUSIE
Geen ruk an.

CIJFER
9 (WdW)