Dj's Petrus en FaFaFarouk een week lang opgesloten in Cul de Sac Dj's Petrus en FaFaFarouk een week lang opgesloten in Cul de Sac

“We moeten douchen met een tuinslang op het terras”

, Dyon Schlebos

Dj's Petrus en FaFaFarouk een week lang opgesloten in Cul de Sac

“We moeten douchen met een tuinslang op het terras”

Dyon Schlebos ,

Cul de Sac bestaat tien jaar. Van maandag 30 maart tot en met maandag 5 april is het feest in het muziekcafé. Dj Petrus en FaFaFarouk geven het startsein door de hele week plaatjes te draaien in hun Glazen Huis.

“We moeten douchen met een tuinslang op het terras”

Cul de Sac bestaat tien jaar en dat zal Tilburg weten ook. Van maandag 30 maart tot en met maandag 5 april is het feest in het muziekcafé. Onder het genot van een hoop muziek en eten kun je de hele week los gaan in de kuil van de Cul. Ook bezoekers op het terras en toevallige voorbijgangers kunnen niet om het jubileum heen. Dj Petrus en FaFaFarouk overnachten zeven dagen lang tussen de binnen- en buitendeuren van Cul de Sac. 3VOOR12/Tilburg vroeg Pieter van Haaren aka Dj Petrus om uitleg.

“Het idee is spontaan ontstaan”, vertelt Van Haaren aan de bar van de Cul. “Aangezien Farouk en ik hier tijdens de jubileumweek toch bijna de hele dag zijn, leek het Farouk leuk om dan ook te blijven slapen. En zo ontstond dit Glazen Huis-idee.” De hele week lang brengen de twee dj’s door in de ‘etalage’ van de Cul. De muziek is niet alleen in het café zelf, maar ook buiten op het terras te horen. “We zoeken interactie met langslopende mensen. Verder stellen we iedere dag items tentoon die met de artiest van de avond te maken hebben. Bijvoorbeeld een trompet, wanneer André Manuel speelt. Deze spullen worden op de laatste dag geveild door striptekenaarscollectief Lamelos. En niet te vergeten: wij verkopen de kaarten voor de feestweek!”

Veel slapen zal er dan niet bij zijn? “Nee, het café gaat namelijk gewoon door.” En douchen? “Waarschijnlijk doen we dat met een tuinslang op het terras”, grapt Van Haaren, waarop de barman en een enkele bierdrinkende klant hard lachen. Wat verwacht hij er verder van? “Ik denk dat het heel tof wordt. Univers, het blad van de UvT, heeft al een prijsvraag uitgeschreven waarmee je kaarten kunt winnen. Ik hoop dat het een spelletje wordt tussen ons en het publiek.” 

Kijk op de site van Cul de Sac voor het hele jubileumprogramma. Volg daar ook de belevenissen van dj Petrus en FaFaFarouk via hun livestreamblog.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg