Dit mag je niet missen op No Sleep 'Til Burg 2009 Dit mag je niet missen op No Sleep 'Til Burg 2009

Mede-organisator Jesper Davits maakt spoorboekje voor festival

, 3VOOR12/Tilburg

Dit mag je niet missen op No Sleep 'Til Burg 2009

Mede-organisator Jesper Davits maakt spoorboekje voor festival

3VOOR12/Tilburg ,

Het is bijna zover. Aanstaande zondag vindt No Sleep 'Til Burg, het grootste festival voor Tilburgs talent, weer plaats in 013. Met een line-up van 26 acts is No Sleep dit jaar groter dan ooit. Mede-organisator en assistent programmeur van 013 Jesper Davits vertelt wat je niet mag missen dit weekend.

Mede-organisator Jesper Davits maakt spoorboekje voor festival

Het is bijna zover. Aanstaande zondag vindt No Sleep 'Til Burg, het grootste festival voor Tilburgs talent, weer plaats in 013. Met een line-up van 26 acts is No Sleep dit jaar groter dan ooit. Mede-organisator en assistent programmeur van 013 Jesper Davits vertelt wat je niet mag missen dit weekend.

ZAFATTA – KLEINE ZAAL
"De opener in de Kleine Zaal is het Tilburgs/Limburgse funktrio Zafatta. Nog relatief jong weten zij wel een prettige dosis experiment en improvisatie in hun nummers te stoppen, waardoor de catchy funk goed blijft boeien."

KAYLEIGH – FOYER
"Ik moet zeggen dat ik eerlijk gezegd nog weinig van deze dame ken, maar de 'buzz' doet het beste vermoeden. Haar debuutplaat neemt ze op met de producer van Christina Aguilera en Gwen Stefani en ook de recensies van haar optredens zijn uitmuntend en dat is allemaal niet voor niets natuurlijk."

THE SNOUT EATING LIVERS – KLEINE ZAAL
"Naar dit gezelschap kijk ik erg uit. Ik was meteen verkocht toen ik de titelloze demo hoorde. Fantastische donkere triphop, met hier en daar wat drum 'n' bass. Met zangeres Renate Schipper heeft de band ook een fantastische zangeres in huis. Live schijnt de band gebruik te maken van prachtige, duistere visuals. Gezien de muziek kan ik mij daar een heel goede voorstelling bij maken!"

FRANKIE AND THE WONDERBOYS – BAT CAVE
"Daarna is het even verstand op nul en volume op elf. Frankie And The Wonderboys is namelijk terug van nooit weggeweest. Een heerlijke dosis no-nonsense speedrock met rock 'n' roll invloeden. En dat is af en toe best lekker!"

SECRET HANDSHAKE CLUB – BAT CAVE
"Daarna ga ik weer voor hard in de Bat Cave. Ik was verkocht toen ik de MySpace beluisterde. Een fantastische hardcoreband. Soort Enter Shikari, maar dan wat toegankelijker. Live zijn ze zelfs met zijn achten. Inclusief toetsen en twee achtergrondzangeressen. Ik zag ze onlangs in de Hall Of Fame. Helaas was het geluid toen bagger, maar de bedoeling kwam zeker over!"

MARLON PENN – KLEINE ZAAL
"Daarna is het rap naar de Kleine Zaal voor de act waar ik stiekem het meest naar uit kijk. Marlon Penn, bekend als gitarist in onder andere Nina June, komt nu zijn eigen ding doen. En wie zijn MySpace en Hyves checkt hoort dat dat niet misselijk is. Marlon Penn lijkt het eigenwijze jongetje van de klas met zijn eigen, bezwerende en experimentele sound. Denk aan een soort kruising tussen Tom Waits en Aphex Twin. Ik ben benieuwd hoe hij dat live weet over te brengen."

7AM – FOYER
"Dit duo zag ik met de Lucas Dec Bokaal. Ik zat toen in de jury en hun easy-listening muziek maakte indruk, waardoor ze doorgingen naar de finale van die wedstrijd."

NEWAX – KLEINE ZAAL
"Heerlijke band! Klinkt als Kaiser Chiefs meets Joy Division. Echt oer Engels dus, en dat komt gewoon hier uit de buurt. Terecht waren zij een van de winnaars van B-Stage 2008. Op No Sleep 'Til Burg gaan zij de Kleine Zaal laten dansen!"

CLOSER – FOYER
"Ik geef toe, van dit duo ben ik stiekem een beetje fan en op hun debuutdemo Magpies & Hummingbirds ben ik verliefd. De mannen klinken als een kruising tussen Kings Of Convenience en Damien Rice. De cello zorgt voor het kippenvel. Ze wonnen terecht al veel talentenjachten. Echt waar, zien is geloven!"

DAVENPORT – KLEINE ZAAL
"Davenport heeft met bandleden van Awaiting Seasons, The Undeclinables en Bad Candy genoeg ervaring in huis en dat is te horen ook. Ze bestaan slechts een jaar en het geheel staat als een huis. De band klinkt als de Nederlandse variant op Paramore. Alleen met een veel mooiere zangeres!"

OTIS – BAT CAVE
"Daarna ga ik van hard naar nog harder. De hardcorepioniers van Breda laten horen wat zij in huis hebben. Little Devil braken zij al vier keer af met hun vette mix van Refused en At The Drive-In. Voor het eerst spelen zij met toetsenist Roel uit de Tilburgse metalband Izah. Ook gaan zij hun hoop nummers spelen van hun nieuwe, aankomende album. Ik ben benieuwd!"

YOU, ME AND OTHER PEOPLE - FOYER
"Sofa goes singer/songwriter. Op de MySpace van You, Me And Other People is een veelbelovende sound te horen a la Eels, wat mij enorm aanspreekt. Vorig jaar stond de band ook al op No Sleep met zijn experimentele project Amerikan Teenager en dat was tof."

E-QUAD – KLEINE ZAAL
"Een van de tofste drum 'n' bass/dance acts van Tilburg. Denk aan een trippende versie van Aphex Twin. Erg tof!"

THE SANCTIMONIOUS MINIONS – KLEINE ZAAL
"Jaaaaa hier kijk ik ook erg naar uit! Een uniek gelegenheidsoptreden van Erik van Haaren, de frontman van onder andere One In A Million, The New Hip en The Undeclinables. Ik kan er nog niet veel over vertellen, en eerlijk gezegd is het voor mij ook een grote verrassing wat hij met toffe muzikanten in elkaar gaat zetten. Ik ben benieuwd!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg