3VOOR12/Tilburg stelt voor: Boef En De Gelogeerde Aap 3VOOR12/Tilburg stelt voor: Boef En De Gelogeerde Aap

“We zijn al aardig op weg”

, 3VOOR12/Tilburg

3VOOR12/Tilburg stelt voor: Boef En De Gelogeerde Aap

“We zijn al aardig op weg”

3VOOR12/Tilburg ,

Het Tilburgse Boef En De Gelogeerde Aap gaat verder dan andere rap- en hiphopformaties. Met hun energieke kruising tussen hiphop, dubstep en elektronische muziek krijgen ze de voetjes van de vloer. De release van de eerste mixtape van het duo is op 23 april in de Hall Of Fame. Boef En De Gelogeerde Aap stelt zich voor.

“We zijn al aardig op weg”

Het Tilburgse Boef En De Gelogeerde Aap gaat verder dan andere rap- en hiphopformaties. Met hun energieke kruising tussen hiphop, dubstep en elektronische muziek krijgen ze de voetjes van de vloer. De release van de eerste mixtape van het duo is op 23 april in de Hall Of Fame. Boef En De Gelogeerde Aap stelt zich voor.

HOE IS DE BAND ONTSTAAN?
“We hebben elkaar zes jaar geleden ontmoet op een zolderkamer in de Reeshof. Tom (Boef) maakte daar muziek met een paar vrienden en Thomas (Aap) ging daar een keertje kijken. Het klikte meteen tussen ons en sindsdien zijn we echt goede vrienden geworden. We zijn een soort ‘brothers from another mother’. Na eerst in twee andere hiphop-formaties te hebben gespeeld, wilden we allebei meer dan alleen rappen en alleen hiphop maken. Toen besloten we om samen muziek te gaan maken. We zijn nu zo’n twee jaar Boef En De Gelogeerde Aap.”

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
“Toen we net begonnen noemden we onszelf Tommie en Tommie (van Tom en Thomas), maar dat was niet echt een originele naam. Wel wilden we per se een naam die niet meteen met hiphop geassocieerd zou worden. Het moest ook een speelse, niet al te serieuze naam zijn. Thomas werd al door verschillende mensen Aap genoemd en had er een neusje voor om nogal eens in de problemen te geraken. Hij was dus nogal eens in de aap gelogeerd. Tom is gewoon een Boef. En dat is niet alleen omdat hij een boevengezicht heeft. Hij maakt ook, evenals een boef, vervaarlijke beats. En buiten dit alles om klinkt Boef En De Gelogeerde Aap gewoon lekker. Het zou net zo goed een duo uit een strip kunnen zijn.”

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
“Een kruising tussen hiphop, dubstep en experimentele elektronische muziek. De beats kenmerken zich door pompende baslijnen en innovatieve drumpatronen. De raps hebben een verhalend karakter en zitten vol experimentele rijmschema’s. Het tempo van de beats ligt zelden onder de honderd bpm en daarmee creëren we een dansbare sound.”

WAAR REPETEREN JULLIE?
“We hebben een eigen studio in het magazijn van het bedrijf waar Tom werkt. We mogen daar een ruimte gebruiken om op te nemen, te repeteren en te chillen. De afgelopen twee jaar hebben we flink wat materiaal aangeschaft. Zo hebben we onze eigen plek in Tilburg waar we altijd naar toe kunnen om muziek te maken.”

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
“Het liefst willen we natuurlijk nationaal en misschien zelfs internationaal doorbreken. We willen zo veel mogelijk shows geven, het liefst iedere week een paar, en geld verdienen in de muziek. We zijn al aardig op weg, omdat we allebei ook op de Rockacademie in Tilburg zitten. Dus al is het niet als artiest, werken in de muziekindustrie moet er wel in zitten. We willen ook heel graag een keer op Lowlands staan.”

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
“We geven op vrijdag 10 april een showcase op de internationale urbanconferentie New Skool Rules in Rotterdam. Donderdag 23 april is de releaseparty van onze eerste mixtape ‘Vind Ons’ in de Hall of Fame. Op Koninginnedag staan we op het Tilburgse festival Korvel Rocks en 26 mei treden we op bij het Stratumfestival tijdens de European Week in EIndhoven.”

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM?
“In eerste instantie zouden we gaan voor een platencontract, omdat je dan alsnog een nummer 1 hit kunt scoren. Bovendien heb je dan meer zekerheid voor de toekomst. Maar als je een nummer 1 hit scoort, dan rolt daar waarschijnlijk toch wel een platencontract uit. Voor ons is het belangrijk dat je je eigen waardigheid niet verliest. We zouden nooit iets maken waar we niet volledig achter staan, maar dat voor het grote publiek wel heel toegankelijk is. We zouden gaan voor een platencontract.”

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?
“De Tilburgse muziekscene is heel erg breed. Je hebt veel verschillende soorten bandjes en een vrij groot aanbod. Omdat we op de Rockacademie zitten, zien we behoorlijk wat bandjes spelen. Ook komen we vaak in tenten als 013, Cul de Sac, Studio en V39. Het niveau is altijd behoorlijk hoog en het is vooral, net als Tilburg, gezellig. Maar als we kijken naar ons eigen straatje dan zijn er te weinig acts die een redelijk niveau neerzetten. KGV is één van de weinige acts die ook wat landelijke aandacht krijgt. Als je kijkt naar andere grote steden, zijn er veel meer hiphop gerelateerde acts die hoge ogen gooien. Boef En De Gelogeerde Aap gaat daar verandering in brengen.”

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?
“Omdat we vernieuwend zijn. Als je luistert naar de beats in combinatie met de raps is het gewoon verfrissend. Als we ergens optreden, is het altijd feest en gaan mensen los. Wij zijn de keurmeesters met een knapzak vol muziek die dan ook toevallig nog eens allebei geboren en getogen in Tilburg zijn. Ge wit tog!”

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK?
“Vind Ons…” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg