'Popsongfactor' erg hoog bij tweede Music Lab Showcase 'Popsongfactor' erg hoog bij tweede Music Lab Showcase

Jane Dare frontvrouw Joosje maakt overuren

, Raoul Markaban

'Popsongfactor' erg hoog bij tweede Music Lab Showcase

Jane Dare frontvrouw Joosje maakt overuren

Raoul Markaban ,

De Kleine Zaal en Bat Cave waren maandagavond voor de tweede keer het toneel van de Music Lab Showcase van de Rockacademie. De avond kende twee absolute hoogtepunten: de funky opener Jane Dare en de bijna poëtische, afsluitende woorden van Zwarte Kat.

Jane Dare frontvrouw Joosje maakt overuren

De Kleine Zaal en Bat Cave waren maandagavond voor de tweede keer het toneel van de Music Lab Showcase van de Rockacademie. De avond kende twee absolute hoogtepunten: de funky opener Jane Dare en de bijna poëtische, afsluitende woorden van Zwarte Kat.

JANE DARE
De avond wordt geopend in de Bat Cave door Jane Dare. De band, geformeerd rond zangeres Joosje Jochems, laat een heerlijk funky soulsound horen, die bij wijlen aan een vrouwelijke versie van Jamie Lidell (binnenkort in 013) doet denken. Zoals het een echte zangeres betaamd, laat ze naast uptemponummers ook een ballade met pianobegeleiding horen. Met haar prachtige stem weet ze de aanwezigen diep te roeren en voor het eerst lijkt het stil te zijn in de Bat Cave. Met het nummer Diggin' sluit Jane Dare haar set spetterend af en onder luid applaus stapt de vijfmansformatie de planken af.

THE FEEL GOOD CONSPIRACY
Na de spetterende opener zojuist in de Bat Cave, is de druk om te presteren voor de overige acts in een klap een stuk zwaarder geworden. De eerste act in de Kleine Zaal, The Feel Good Conspiracy, is de eerste om te bewijzen met deze druk om te kunnen gaan. Doordat elk nummer door iemand anders gezongen wordt, blijft het geheel zeer verfrissend en afwisselend, zonder enige vorm van structuur te verliezen. Stuk voor stuk zijn de nummers slim gecomponeerde jazzpopsongs, met een duidelijk eigen karakter. Opvallend is wel dat de beste nummers uit de set gezongen worden door gastartiesten; Harm van Zwarte Kat doet een nummertje mee en voor de nodige portie funk wordt opnieuw Joosje (Jane Dare) de planken op geroepen.

DOUBLE H
Wie dacht dat Lauryn Hill de komende tijd de enige female fronted hiphopact in Tilburg zou zijn (Festival Mundial) heeft het mis. Na vorige week bij de eerste showcase-avond ook een set gedaan te hebben, staat vanavond opnieuw Double H in de Bat Cave. Met de nodige attitude zet frontvrouw Hind Hakki een funky hiphopact neer met onder andere opnieuw Joosje als achtergrondzangeres.

CHARLOT
Zelf kondigt ze het aan als 'rustige muziek met een bite'. Het wordt echter al gauw duidelijk dat wat Charlot maakt niet altijd rustig te noemen valt en dat de bite toch enigszins de overhand heeft. Met een set waarin lekker luchtige bluesy popsongs afgewisseld worden met een paar rustigere nummers zet Charlot een sterke set neer. Opnieuw zijn het sterk gecomponeerde, pittige popsongs waar de zaal mee geconfronteerd wordt, maar vervelend is het zeker niet. Het hoogtepunt van de set is het nieuwe nummer Perfect Tale, met op de backing vocals opnieuw, jawel, Joosje.

OH CAROLINE
De laatste act in de Bat Cave van vanavond is meteen de eerste act zonder vrouwen op het podium. Oh Caroline is een band gevormd rond singer-songwriter Jorn, die een aantal gelikte kunststukjes heeft gecomponeerd tijdens zijn verblijf in Amerika. Dit hoor je erg terug in de nummers van het nieuwe album Red Wine And Diet Coke, waarvan er vanavond een aantal gespeeld worden. Bij een aantal nummers gaat het mis, wanneer Jorn zelf of de gitarist te vroeg inzet, maar samen met onder andere Marlon Penn als gastartiest zet Oh Caroline een interessante, doch cheesy set neer.

CYRIEL
Voordat Zwarte Kat de avond voor gesloten mag verklaren, is het Cyriel die nog een paar nummers doet in de Kleine Zaal. In het kader van een vergeten Valentijnscadeau eerder dit jaar is het podium omgetoverd tot een waar bloemenfestijn. De singer-songwriter Cyriel heeft voor vanavond een aantal van zijn groovy, melodische popsongs geselecteerd waar hij de zaal goed mee weet te bespelen. Af en toe lijkt zijn stembereik niet verder te reiken dan dat van een GSM in de Alpen, maar de beweegbaarheid van de songs en de prima act die Cyriel neerzet maken dat het zeker een sterke set is.

ZWARTE KAT
De afsluitende act van vanavond is Zwarte Kat. Zanger Harm hebben we eerder vanavond al een nummertje zien doen, maar het wordt al gauw duidelijk dat hij het betere werk voor zijn eigen project bewaard heeft. Klinkende titels als Alcoholist, Zomerregen en Verslaafd komen voorbij en de heuse toegift Samen kan door een groot deel van de aanwezigen zelfs woordelijk meegezongen worden. Zeker gezien de sfeer die Zwarte Kat met haar set neer weet te zetten kan dit optreden terecht het hoogtepunt van de avond worden genoemd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg