Neurotic Deathfest zaterdag: Neurotic Stage Neurotic Deathfest zaterdag: Neurotic Stage

Aborted toont rauwheid en kracht, Illdisposed neemt gas terug

, Wouter de Waal, Chris Stadhouders

Neurotic Deathfest zaterdag: Neurotic Stage

Aborted toont rauwheid en kracht, Illdisposed neemt gas terug

Wouter de Waal, Chris Stadhouders ,

De Neurotic Deathfest zaterdag in de Dommelsch Zaal stond garant voor een staaltje brute death metal van onder andere Severe Torture en Aborted. De meer melodieuze lijn die Illdisposed inzette, werd echter niet goed ontvangen door het publiek.

Aborted toont rauwheid en kracht, Illdisposed neemt gas terug

De Neurotic Deathfest zaterdag in de Dommelsch Zaal stond garant voor een staaltje brute death metal van onder andere Severe Torture en Aborted. De meer melodieuze lijn die Illdisposed inzette, werd echter niet goed ontvangen door het publiek.

SEVERE TORTURE
Brabants death metal trots Severe Torture was vorig jaar ook al op het doodsfeest te zien, toen nog in de Kleine Zaal. Ditmaal zijn ze gepromoveerd naar het hoofdpodium, alwaar ze deze tweede dag het spits afbijten. Als altijd verzorgen ze een professionele show met technisch goed onderbouwde, vaak behoorlijk snelle death metal. De zanger hoeft het publiek dan ook maar een klein duwtje in de rug te geven om het reeds op dit tijdstip van de dag in beweging te krijgen. Een effectieve opener dus. (WdW)

ABORTED
Vervolgens trekken we nog wat verder naar het zuiden en treffen daar het Belgische combo Aborted aan. Wat vooral opvalt aan deze band, is dat ze haar brute death metal geluid voorziet van sfeervolle, tragisch klinkende riffs en verrassend sterke melodieuze gitaarsolo’s, die vooral in de recentere nummers veelvuldig opduiken. Daarbij behoudt de band echter genoeg rauwheid en kracht om het publiek ook fysiek in beroering te brengen. Zonder twijfel één van de interessantere bands in het genre. (WdW)

ILLDISPOSED
De melodieuze lijn die op het hoofdpodium is ingezet wordt nog verder vervolgd door de Denen van Illdisposed. Daarbij nemen de heren ook nog eens regelmatig gas terug voor passages die eerder op een pakkende groove dan op woest geratel georiënteerd zijn. Of die insteek menig bezoeker te ver gaat, of de uitstraling van de band niet death metal genoeg is met vele kortgeknipte koppies, of dat men simpelweg massaal besloten heeft dat het hoog tijd is om wat te gaan eten weet uw verslaggever niet, maar zeker is in ieder geval dat de respons van het schaars aanwezige publiek bij dit orkest nogal te wensen overlaat. Jammer. (WdW)

ENTOMBED
Als een van de uitsmijters is terecht gekozen voor het 'death 'n' roll' vlaggenschip Entombed. De band heeft vanaf het debuut, Left Hand Path, een meer dan twintig jaar omspannende carrière weggezet waar niemand omheen kan. Met de laatste plaat (Serpent Saints) besloot de band dat het weet tijd was om de death metal weet de boventoon te laten voeren. Zo ook vanavond. De band speelt een zware, harde set die de handen moeiteloos op elkaar krijgt. Frontman L.G Petrov blijkt naast een begenadigd frontman en uitstekend zanger ook een varken van formaat. Constant loopt de beste man zelf te zuipen of is hij de voorste rijen aan het ‘nat’ houden. Bewonderenswaardig genoeg leiden mans zangkunsten daar totaal niet onder. Als uitsmijter wordt uiteraard het ronduit geniale Left Hand Path de zaal in gestuurd. De minuten lange ovatie die de band in ontvangst mag nemen is dan ook niet meer dan terecht. (CS)

BEHEMOTH
Als afsluiter van dit weekend vol dood en verderf is de Poolse oorlogsmachine van Behemoth aangetrokken. Begonnen als pure black metalband staat hier inmiddels een achttal albums later een technische death metal band die live zijn weerga niet kent. Al het gehele weekend worden de bezoekers getrakteerd op muzikaal vakmanschap, maar wat de heren van Behemoth hier laten horen is toch van een klasse apart. De band trapt furieus af, de drie constant molenwiekende muzikanten leveren een indrukkend schouwspel op. De mooie, strakke lichtshow maakt het geheel af. De band ploegt zich meer dan een uur lang door een mooie mix van oud en nieuw materiaal heen. Dat de fans van deze band hun huiswerk hebben gedaan blijkt wel uit het feit dat zelfs alle gesproken intro tapes woord voor woord worden meegebruld. Na een imposante set wordt traditiegetrouw afgesloten met het platte I Got Erection. Onbegrijpelijk dat de band uitgerekend deze draak kiest om zo’n memorabele set af te sluiten. (CS)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg