Mundial: Chillen op je picknickkleedje, met livemuziek op de achtergrond Mundial: Chillen op je picknickkleedje, met livemuziek op de achtergrond

Uitkateren, goede doelen en heerlijk eten in het Leijpark

, Joanne Leijten

Mundial: Chillen op je picknickkleedje, met livemuziek op de achtergrond

Uitkateren, goede doelen en heerlijk eten in het Leijpark

Joanne Leijten ,

De zaterdagmiddag in het Leijpark werd een grote, gezellige boel met alle soorten en maten mensen die je je maar bedenken kunt. Het gemeenschappelijke festivalgevoel was alomtegenwoordig. De enorme, donkere wolken die dreigend boven het festivalterrein hingen, gooiden gelukkig geen roet in het eten en het bleef droog.

Uitkateren, goede doelen en heerlijk eten in het Leijpark

Met een nog blanco Mundialervaring en een flinke kater was het zeker geen tegenvallende ervaring, de zaterdagmiddag in het Leijpark. Het werd een grote, gezellige boel met alle soorten en maten mensen die je je maar bedenken kunt. Het gemeenschappelijke festivalgevoel was alomtegenwoordig. Massaal werd er fronsend naar de enorme, donkere wolken gekeken die dreigend boven het festivalterrein hingen, maar gelukkig gooiden ze geen roet in het eten en bleef het droog.

"Het is net als een middag in het park liggen, maar dan met livemuziek." Wijze woorden van een festivalgroentje. Gelijk heeft ‘ie (ongeveer). Festival Mundial heeft een ideale setting, tussen de grote bomen en genoeg gras om op neer te ploffen, al dan niet op een groot picknickkleed. 

Ook mag je je eigen appels, eieren en roze koeken meenemen. Drank is helaas een ander verhaal, maar zolang je sapje niet in glas of blik verpakt is, is het oké. Wat helaas bij festivals hoort, is een onredelijk hoge muntprijs. Toch wint de maag het van de portemonnee, want op Mundial is het onmogelijk om al het heerlijke eten te weerstaan.

Na een halve dag ontkateren met appelsap en gehaktballen kun je net zo goed even over het terrein rondlopen. Er is, zoals bij ieder zichzelf respecterend festival, genoeg te zien en te doen. Mundial gooit er een schepje bovenop door veel aandacht te geven aan goede doelen en bijbehorende projecten. Met de geruststellende wetenschap dat er mensen zijn die zich inzetten een betere wereld is het al helemaal goed chillen op je picknickkleedje, met livemuziek op de achtergrond. Volgend jaar weer!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg