Hollandse Nieuwe The Snout Eating Livers wil nog geen album opnemen Hollandse Nieuwe The Snout Eating Livers wil nog geen album opnemen

Eerst op zoek naar eigen stijl door veel op te treden

, Marijke Ursem

Hollandse Nieuwe The Snout Eating Livers wil nog geen album opnemen

Eerst op zoek naar eigen stijl door veel op te treden

Marijke Ursem ,

In de nummers van The Snout Eating Livers klinken hun inspiratiebronnen nog ver door. Een beetje Portishead, Lamb, Massive Attack, maar het ontbreekt nog een beetje aan hun eigen geluid. Dat zien ze zelf ook in en daar wordt hard aan gewerkt. Deze week zijn The Snout Eating Livers Hollandse Nieuwe.

Eerst op zoek naar eigen stijl door veel op te treden

De Hollandse Nieuwe van deze week is The Snout Eating Livers. Geïnspireerd door bands als Portishead en Massive Attack maakt het viertal nu een paar jaar ‘electronische livemuziek’, zoals ze het zelf omschrijven. In Dubbel Check stelt Thijs Willemsen, verantwoordelijk voor de bas en samples, de band voor.
|
WIE OF WAT IS THE SNOUT EATING LIVERS?
“Het is een elektronische liveband bestaande uit zang, synthesizer, bas, een computer, drums en visuals. Tilburg is onze uitvalsbasis en we zijn nu ongeveer twee jaar bezig. Daarvoor waren we al vrienden en speelden allemaal in andere bandjes. De gemiddelde leeftijd van Renate Schipper, Paul van Gerven, Danielle van Lent en mij is 31,5.” 

WAAROM DIE NAAM?
“Het mocht niet te serieus zijn want we vinden de muziek soms als te serieus. Hij is ontstaan door een beetje geklets over en weer. Maar we zijn er nog steeds heel blij mee.”

3VOOR12 OORDEEL:
PORTISHEAD LIGHT, VOOR ZIJ DIE THREEE WEL HEEL ERG ZWAAR VONDEN. OOK WAT LAMB EN MASSIVE ATTACK, MAAR IK ZOEK NOG EVEN WAT JULLIE INBRENG IS. MAAR ALS DAT MEER DUIDELIJK WORDT, EN DE PLAAT ER IS, DAN KAN HET WEL EENS HEEL TOF GAAN WORDEN.

“Het zijn dingen die we vaker horen en daar kan ik wel wat mee. We zijn er mee bezig om een meer eigen stijl en geluid te ontwikkelen.”

KEUZES: 
PORTISHEAD OF MASSIVE ATTACK?
“Massive Attack.”

STUDIO OF LIVE?
“Live. Dan kunnen we ook met beelden werken, dat is een steeds belangrijker onderdeel van onze muziek. Met een vj en eigen filmmateriaal zijn we bezig om de sfeer duidelijker over te brengen. Zodat het een eenheid wordt.”

TARKOVSKI OF DAVID LYNCH?
“Daar kan ik eigenlijk niet tussen kiezen, die staan allebei heel hoog op mijn lijst. Als ik ienemienemutte doe kom ik uit op Lynch als ik het goed uitreken.” 

WAAROM MAAK JE EIGENLIJK MUZIEK?
“Waarom niet? Het is leuk. Je kunt dingen sturen en een eigen sfeer proberen te creëren.”

WAT HOOP JE ER MEE TE BEREIKEN? WAT STREEF JE NA?
“Ik hoop die sfeer, samen met beelden, over te kunnen brengen. We nemen de muziek heel serieus. Repeteren regelmatig en komen bij elkaar over de vloer en wisselen ideeën uit. We hebben genoeg materiaal voor een plaat maar het concrete idee is er nog niet. We willen eerst iets meer optreden.”

HEB JE EEN ROUTE VOOR JEZELF UITGESTIPPELD? WAT IS HET PLAN?
“We zijn niet bezig om heel groot te worden. Op een groot festival overdag spelen lijkt me ook niks, dan zijn de beelden niet goed zichtbaar. Maar ik kan me wel goed voorstellen dat het leuk is om op Lowlands in een kleine tent te spelen, daar kan de sfeer wel goed terugkomen.” 

WAAROM MOET IEDEREEN THE SNOUT EATING LIVERS GAAN HOREN? 
“Iedereen die van Massive Attack, Portishead, Lamb, The Knive en bijvoorbeeld Radiohead houdt vind het wel leuk denk ik. We gaan waarschijnlijk op wat festivalletjes spelen in augustus, maar dat is nog niet helemaal zeker.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg