3VOOR12/Tilburg tipt! 3VOOR12/Tilburg tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juni

, 3VOOR12/Tilburg

3VOOR12/Tilburg tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juni

3VOOR12/Tilburg ,

Het is juni en dat betekent dat alle concertpodia langzaamaan lekker gaan genieten van een welverdiende vakantie. Maar dat betekent niet dat jij op je luie reet nou ergens in het park kan gaan hangen. Er is nog genoeg leuks te zien en wij vertellen je wat dat is.

Deze concerten mag je niet missen in de maand juni

Het is juni en dat betekent dat alle concertpodia langzaamaan lekker gaan genieten van een welverdiende vakantie. Maar dat betekent niet dat jij op je luie reet nou ergens in het park kan gaan hangen. Er is nog genoeg leuks te zien en wij vertellen je wat dat is.

BAS VAN DUREN TIPT:

CLUB 3VOOR12/TILBURG – 5 JUNI – CUL DE SAC
We hebben er even op moeten wachten, maar hij is er weer! Een clubavond in de Cul de Sac met drie veelbelovende bands. Vanaf acht uur gaan de deuren open voor mensen die willen stuiteren op lekkere dubstep-hiphop van Boef en de Gelogeerde Aap. Daarna kan iedereen zich tegoed doen Marlon Penn die een voorproefje geeft van zijn nieuwe album. Als de energieke new wave van neWax dan ook nog mag afsluiten, is het feest compleet. De 3VOOR12/Tilburg dj's zorgen voor de muzikale omlijsting.

ROCKACADEMIE SHOWCASES – 4&8 JUNI – 013 KLEINE ZAAL & BAT CAVE
Wie op de hoogte wil blijven van wat er op de Rockacademie allemaal speelt, doet er verstandig aan om naar de Showcase-avonden te komen. Op 4 én 8 juni bevolken studenten van de opleiding de Kleine Zaal en Bat Cave. Een breed aanbod van genres zal te horen zijn, waaronder hardrock van Blast Phemous, hiphop van Hind en caberateske poprock van Zwarte Kat.

GROTE PRIJS KWARTFINALES - 18&19 JUNI - CUL DE SAC
Weten welke band er op het punt staat om door te breken? Dan moet je zeker bij de kwartfinales van de Grote Prijs zijn. Op donderdag 18 juni staan zes singer/songwriters te strijden om een plek in de halve finale. Onder hen ook Gitta, nu onder de naam Evy For The Kill. Voor de rockers moet je de vrijdag langskomen, want dan vindt de kwartfinale alternative rock plaats. Beide avonden beginnen om acht uur.

LINDA VAN LOON TIPT:

STREAM OF PASSION – 5 JUNI – 013 KLEINE ZAAL
Liefhebbers van female fronted metal kunnen vanavond hun hart (of zwarte jurk) ophalen bij Stream of Passion, Autumn en Xenobia. Zowel Stream of Passion als Autumn brachten onlangs een nieuwe plaat uit. Wie dacht dat er na het uiteenvallen van After Forever geen 'gothic'metalbands meer bestaan in Nederland heeft het verkeerd; vanavond is het neusje van de metalzalm te zien in de Kleine Zaal van 013.

FOR A MINOR REFLECTION – 5 JUNI – 013 BAT CAVE
IJsland is een klein landje. Het verbaasd dan ook niemand dat de heren van For A Minor Reflection bevriend zijn met Sigur Ros, die hen niet geheel onbeïnvloed hebben gelaten. Naast onuitspreekbare titels is ook de muziek subtiel en sfeervol, maar schijn bedriegt. Deze postrockband komt live tot decibellen die genre-genoot 65daysofstatic ook niet schuwt. Eerder dit jaar gooide ze al hoge ogen op Eurosonic.

ROSETTA – 28 JUNI – 013 BAT CAVE
In Amerika wordt Rosetta in een adem genoemd met ISIS. In Europa zijn we nog niet zo ver, maar vanavond wordt er een begin gemaakt in onze eigen Bat Cave die wellicht te klein gaat zijn voor deze sludgemetal-avond. Rosetta, die eerder een plaat uitbracht bestaande uit twee cd's die , wanneer je ze tegelijkertijd afspeelde, een andere cd vormde. Raar? Welnee, gewoon zien en je mee laten slepen in de ongepolijste sludge-metal zoals ISIS die in haar vroegere jaren maakte.

AUKE DE VRIES TIPT:

BALKAN BEATZ: L'CHAIM – 12 JUNI – 013 KLEINE ZAAL
Met haar combinatie van klezmer, balkan en zigeunermuziek krijgt L'Chaim het hele publiek aan het dansen. Deze band brengt zeer goed uitgevoerde muziek en de elfkoppige band oogt ook nog eens spectaculair, zoals 3VOOR12 al eerder meldde. Een show van L'Chaim gaat diep door in de enkels en is meer dan een feest. Dit bewees deze gipsyklezmerbalkanfanfare met bravoure op vele internationale festivals. Dit is absoluut een niet te missen show om nog een extra impuls aan je zomer te geven!

RISING MAGMA – 6 JUNI – LITTLE DEVIL
Dit door Brabants stonertrots Tank86 opgezette festival, is nu in heel Nederland een hit! De beste bands uit het stoner- en aanverwante rock uit het hardere segment reizen heel Nederland door om zieltjes te winnen en hierbij zijn al verschillende grote zalen aangedaan. Deze avond is Rising Magma in Little Devil en is het de eer aan Fire walk with us (instrumental stoner), Viral (heavy rock), en Dead man Running (rock) om het publiek het vuur aan de schenen te leggen. De entree is gratis, dus er is geen reden om thuis te blijven!
 
GRIETJE – 14 JUNI – DE PLAATS (PIUSPLEIN 61)
Grietje is het alter-ego van Janneke van Heeswijk. Ze is beïnvloed door vele muziekculturen, zowel westers als niet-westers. Een vleugje McCartney is soms door de regels te horen. Maar de wind kan ook langs Indiaanse trommels, Amerikaanse hillbillies of Armeense duduks waaien. Harmonieuze zangpartijen zijn ruim aanwezig. Een optreden van Grietje bestaat naast eigen werk uit covers van hun favoriete muzikanten. Om een paar invloeden te noemen: Beach Boys, The Beatles, Ojos de Brujo, Dixie Chicks, John Mayer, Bangra Dance. Kortom; Grietje is een nieuwe, niet te missen, oorstrelende ervaring.

WOUTER DE WAAL TIPT:

BENEFIET PLAN NEDERLAND – 11 JUNI 2009 - KLEINE ZAAL 013
Plan Nederland is een organisatie die zich inzet voor verbetering van de positie van kinderen in ontwikkelingslanden. Tijdens het benefietconcert in 013 zullen lokale helden als Norman Kapoyos & The Swinging Mood Orchestra, de energieke jonge honden van Left en de zowaar nog jongere meiden (en jongen) van The Jacks optreden voor dit goede doel. Voor slechts vijf euro kun je hun muzikale verrichtingen gadeslaan en draag je ook je steentje bij. Geen geld toch?

OPTIMUS PRIME NOISE FESTIVAL – 12 JUNI 2009 - BAT CAVE 013
Na twee eerdere afleveringen in NS16 wijkt het door dreun- en herriecollectief Vatican Analog georganiseerde Optimus Prime Noise Festival dit jaar voor een dag uit naar de Bat Cave. Vermoedelijk dus geen goedkope halve liters bier en gratis veganistisch verantwoorde boterhammen dit keer, maar natuurlijk wel die oude vertrouwde hemeltergende wanklanken, ditmaal verzorgt door onder anderen Kakawaka en Rinus van Alebeek (vereeuwigd in de beroemde oude volksballade Hee Rinus, Je Tape Is Naar De Tyfus). Verplichte kost kortom!

FESTIVAL MUNDIAL – 20 & 21 JUNI 2009 - LEIJPARK
Festival Mundial behoeft na zovele jaren natuurlijk nauwelijks introductie. Ook dit jaar kun je een weekend lang genieten van muzikaal en andersoortig vermaak uit alle windstreken in een hopelijk zonovergoten Leijpark. Traditiegetrouw staat de zaterdag vooral in het teken van hippe en populaire acts, terwijl op zondag eerder het wereldmuziek domein bestreken wordt. Zo kun je de eerste dag kijken en luisteren naar rijzende sterren van vaderlandse bodem als Kyteman en Sabrina Starke, met als klapper van de dag Amerikaans hiphopdiva Lauryn Hill, waarna je de volgende op muzikale ontdekkingsreis kunt naar bijvoorbeeld Afrika met onder anderen Blick Bassy en Oumou Sangaré en Zuid-Amerika met salsaleeuw Oscar D’León. Knappe jongen (of meid) die zich dan nog weet te vervelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg