Hollandse Nieuwe Machette neemt eindelijk zijn verantwoordelijkheid Hollandse Nieuwe Machette neemt eindelijk zijn verantwoordelijkheid

“We kunnen er nu beter mee overweg”

, Fiona Fortuin

Hollandse Nieuwe Machette neemt eindelijk zijn verantwoordelijkheid

“We kunnen er nu beter mee overweg”

Fiona Fortuin ,

De laatste Hollandse Nieuwe voor de zomerstop is Machette uit Tilburg. Aan de telefoon Mark van den Berg. “We waren gewend om te jammen. Als je dan toch wilt optreden, moet je weten dat sommige dingen anders moeten.”

“We kunnen er nu beter mee overweg”

De laatste Hollandse Nieuwe voor de zomerstop is Machette uit Tilburg. Aan de telefoon Mark van den Berg.

WIE OF WAT IS MACHETTE?
“ We zijn een vijfmans band uit Tilburg. Sinds 1999 zijn we met elkaar in de weer. In het begin heetten we Humus, later veranderde we onze naam weer. Nu is het dan Machette. De kern is gebleven, toch zijn we onder een andere noemer begonnen. De vorige band stierf een beetje op het moment dat we enig succes kregen. Niet door ruzie, maar we waren altijd gewend om te jammen. Wanneer je dan toch gaat optreden, komen er verantwoordelijkheden bij kijken en daar konden we niet goed mee overweg.

Nu lukt dat wel beter, maar het belangrijkste blijft: het maken van muziek en daar veel lol in hebben. Maar als we ook met onze muziek naar buiten willen treden, weten we nu dat we sommige dingen anders moeten. Maar eigenlijk is dat helemaal niet interessant om te weten. We maken muziek en daar hebben we lol in! We hebben al een paar nummers opgenomen, bij Henk Jonkers, de oude drummer van Fatal Flowers, in zijn studio. Er komt een album aan, we zijn nu druk bezig met schrijven.”

3VOOR12 OORDEEL: CALEXICO MET DRUMCOMPUTER
“Dat spreekt me wel aan, want ik heb wel wat met Calexico. Onze sfeer ligt daar best bij in de buurt.”


KEUZES:

TILBURG OF RANDSTAD
“Tilburg. Ik voel me hier lekker. Alles is overzichtelijk en er is een boel te beleven, ook op muzikaal gebied. Ik ben meer van het dorpse. De Randstad is er om er op bezoek te gaan en af en toe te spelen.”

DOWNLOAD OF CD
“Download. Ik geloof nog wel in de cd, maar ik heb bij betaalde downloads het idee dat het er wat eerlijker aan toe gaat, dat muzikanten alles meer in de hand houden.”

LIVE OF STUDIO
“Ik vind het proces van hoe een nummer ontstaat magisch, dus ga ik voor studio. Dat is de plek waar de nummers worden geboren.”

WAT HOOP JE TE BEREIKEN?

“Mijn wens is in ieder geval dat eenmaal in mijn leven een cd wordt uitgebracht bij een label. Verder zien we wel hoe het eindigt. En als anderen ons dan ook nog leuk vinden, ben ik helemaal tevreden. Eind dit jaar moet er zeker een album komen.”

WAAR EN WANNEER KUNNEN WE JULLIE BINNENKORT GAAN ZIEN?
“Als we een nummer of zeven hebben, dan is de eerste plek waar we zullen optreden Cul de Sac in Tilburg. Maar we hebben nog geen datum, ik hoop op eind zomer begin herfst. Iedereen moet daar naartoe, omdat we leuke muziek maken en we je meenemen op reis.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg