3VOOR12/Tilburg tipt! 3VOOR12/Tilburg tipt!

Deze concerten/feesten mag je niet missen in de maand juli

, 3VOOR12/Tilburg

3VOOR12/Tilburg tipt!

Deze concerten/feesten mag je niet missen in de maand juli

3VOOR12/Tilburg ,

Met het verzoek van de Nederlandse overheid om vooral op vakantie te gaan in eigen land, is het mooi te weten wat daar dan te doen is. Gelukkig kennen we in Tilburg de komende maand nogal wat grote namen, van Generation Bass tot Jerry Lee Lewis en Jamie Lidell.

Deze concerten/feesten mag je niet missen in de maand juli

Met het verzoek van de Nederlandse overheid om vooral op vakantie te gaan in eigen land, is het mooi te weten wat daar dan te doen is. Gelukkig kennen we in Tilburg de komende maand nogal wat grote namen, van Generation Bass tot Jerry Lee Lewis en Jamie Lidell. Een vrij kort lijstje deze maand, maar stuk voor stuk de moeite waard.

SZENSE & PARTICLE SOUNDS – 2 JULI 2009 – HALL OF FAME
Zin om gratis en voor niks een stevige portie uitdagende muziek tot je te nemen? Dan moet je vandaag in de Hall Of Fame zijn, alwaar het lustig improviserende Brabantse viertal Szense haar ding zal doen, variërend van jazz tot postrock en filmmuziek (op zijn VriendenSpace spotten wij onder anderen Ennio Morricone en de eerder dit jaar nog in Tilburg residerende Nitin Sawhney). Als je benieuwd bent hoe elementaire deeltjes klinken, zit je deze avond ook goed met Particle Sounds. Avontuurlijke geesten weten genoeg.

LOOS - 4 JULI - 013 ALLE ZALEN
Loos, het maandelijks terugkerende themafeestje in heel 013 is er ook in juli weer, en dit maal is het thema.. pop! Met als speciale gast deze maand The Madd: een vrolijke sixtiesrockband die live laat zien dat de klassieke formule van gitaar, orgel en samenzang tijdlozer dan ooit is. Daarnaast hebben de Rotterdammers onlangs een single uitgebracht met hiphopper Dio. En je weet het maar nooit, maar een eerbetoon aan het grootste popicoon aller tijden, de onlangs overleden Michael Jackson, zou in deze popeditie van Loos zeker niet misstaan. She Loos You Yeah Yeah Yeah!

A STEAMIN TWISTIN RUMBLE PARTY! - 4 JULI - HALL OF FAME 
Op dezelfde avond als Loos zal er nog een feestje in Tilburg plaatsvinden; de Three Towers Soul Club presenteert in de Hall of Fame namelijk A Steamin Twistin Rumble Party! Gehost door Janneman, Erik T, Job Yum, Stino Latino en T-One kun je vanavond helemaal los gaan op exotische surf-, ska- en soulklanken. De kernwoorden voor vanavond? Sex, Action, Bongo's!

JAMIE LIDELL - 14 JULI - 013 DOMMELSCH ZAAL
Er zullen ongetwijfeld wat jaloerse blikken vanuit de Randstad naar Tilburg worden geworpen, maar hé, mogen wij ook een keer trots zijn? Dat 013 een grote naam als Jamie Lidell heeft weten te strikken is knap te noemen. De voormalige knoppendraaier, nu soul- en funkman, is nog onverminderd populair en niet onterecht. Zijn laatste plaat Jim is een fijn album, meer soul dan funk en wie zijn show op Lowlands heeft gezien, weet dat Lidell garant staat voor een feest.

MASTER MUSICIANS OF BUKKAKE – 19 JULI – LITTLE DEVIL
Het enigmatische gezelschap Master Musicians Of Bukkake (het langverwachte muzikale antwoord op Master Drummers Of Burundi uit het noordwesten van Amerika) verzorgt deze maand een ongetwijfeld zeer bijzondere show in Little Devil. De site van dat café omschrijft het geluid van het gezelschap als ‘etnisch georiënteerde psychedelica’. Voor een uitgebreider beschrijving van waar deze band voor staat kun je daar ook terecht. Verwacht in ieder geval veel tamtam, gitaargejam en een gezonde dosis humor.

GRUPO COMPAY SEGUNDO – 23 JULI – DOMMELSCH ZAAL 013
Als je dacht dat Guantanamera het enige Cubaanse lied is dat je kent, moet je maar eens Chan Chan opzoeken op YouTube. Verantwoordelijk voor deze kraker is Compay Segundo, die op hoge leeftijd wereldberoemd werd dankzij de film en het album Buena Vista Social Club. Inmiddels is hij alweer enige jaren overleden, maar de door hem gestichte groep gaat de wereld rond om zijn muziek levend te houden. Deze dag geeft ze haar enige optreden in Nederland in de grote zaal van 013. Een prima tijdsbesteding als je nog in het land bent en wat geld over hebt.

JERRY LEE LEWIS - 26 JULI - 013 DOMMELSCH ZAAL
Jong geleerd is oud gedaan. Jerry Lee Lewis is daarop zeker geen uitzondering. 73 jaar telt de Amerikaan alweer, maar op het podium is hij nog altijd goed bij de pinken. Als pionier van de rockabilly is Lewis mede-verantwoordelijk voor een stroming die destijds een schokgolf teweeg bracht. Controversieel is het tegenwoordig niet meer, maar daar gaat het niet om. Bij Jerry Lee Lewis telt maar één ding: je vetste vetkuif op, suede schoenen aan en lekker dansen.

GENERATION BASS - 29 JULI - CUL DE SAC
Hoe kun je beter de zomer vieren dan door eens lekker los te gaan op een avond vol Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse dansmuziek? Vincent Koreman organiseert alweer een tijdje de maandelijkse Generation Bassavond in de Cul vol baile funk, kuduro, reggaeton en cumbia. De entree is ook nog eens gratis, dus als je nog niet eerder bij Generation Bass bent geweest, kom langs en geniet van de inheemse klanken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg