Line-up No Sleep ‘Til Burg 2009 in Kleine Zaal bekend

3VOOR12/Tilburg maakt de bands bekend in twee etappes

Jesper Davits ,

3VOOR12/Tilburg heeft ook dit jaar opnieuw de primeur om de line-up bekend te maken van No Sleep ‘Til Burg 2009. Dit gebeurt in twee etappes. In dit artikel de line-up van de Pop/rock Area in de Kleine Zaal, volgende week de line-up van het singer/songwriter podium in de Foyer en de Heavy Area in de Bat Cave.

3VOOR12/Tilburg maakt de bands bekend in twee etappes

3VOOR12/Tilburg heeft ook dit jaar opnieuw de primeur om de line-up bekend te maken van No Sleep ‘Til Burg 2009. Dit gebeurt in twee etappes. In dit artikel de line-up van de Pop/rock Area in de Kleine Zaal in chronologische volgorde. Volgende week de line-up van het singer/songwriter podium in de Foyer en de Heavy Area in de Bat Cave.

ZAFATTA
De opener van No Sleep ‘Til Burg dit jaar is het experimentele funk gezelschap Zafatta. Het trio vindt zijn wortels oorspronkelijk in Limburg, maar zanger/gitarist Michiel is onlangs ingeburgerd als student op de Rockacademie hier in Tilburg. Verwacht live een explosieve show waarbij uitstapjes naar andere genres als latin, metal of drum ’n bass niet uit de weg worden gegaan. Dat heeft de band als support-act gemaakt van onder andere De Dijk en Jaya The Cat.

MADDYLANE
Maddylane maakt naar eigen zeggen ‘rock met een sexy randje’. Kortom, pakkende gitaarrifjes met catchy zanglijnen. Denk hierbij aan een soort mengeling van Anouk, Intwine en Foo Fighters. De vier heren en dame hebben elkaar ontmoet op de IEMES en zijn onder andere afkomstig uit bands als Red Carpet en Maze. Laatst genoemde was een van de winnaars van de talentenwedstrijd van Elastiek een paar jaar geleden.

THE SNOUT EATING LIVERS
Maakte volgens 3VOOR12/Tilburg een van de beste demo’s van het afgelopen jaar. De combinatie van synthesizers, triphop, drum ‘n bass en de bezielende stem van zangeres Renate Schipper kruipen onder je huid om er niet meer uit te komen. Ook live zijn The Snout Eating Livers met prachtige visuals een genot om naar te kijken!

ENGO
ENGO maakt bruutpop. Wat maken ze? Precies! Leverde dat woord voor hun bestaan nul zoekresultaten op, nu welgeteld 819 en dat aantal blijft groeien. En dat is niet voor niets! Zo werd dit vijftal, met bandleden van de wereldmuziekformatie Kasba en Benjamin Winter, uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, hebben ze op dat radiostation meegedaan met Indecent Proposal en hebben ze al velen optredens gedaan in zowel binnen- als buitenland.

MARLON PENN
Is geen onbekende op de Rockacademie. Hij speelt gitaar in veel bands, waaronder Nina June en heeft ooit The Mekanik opgezet. Inmiddels is Penn al een tijdje hard aan het knutselen aan zijn solocarrière. De bedoeling is om dit jaar zijn debuutalbum uit te brengen. Denk aan rock a la Incubus, dance a la Aphex Twin en singer/songwriter a la Tom Waits, stop het in een blender en je krijgt deze smakelijke cocktail als resultaat!

THE RADICAL ROOSTERS
The Radical Roosters spelen authentieke vintage blues, maar dan wel met alle soorten blues. Zo varieert de set van bluesrock tot Texas blues, van jumpin’ blues tot jazzblues met duidelijke invloeden uit New Orleans. De radicale hanen waren ook een van de betere acts van de afgelopen editie van Local Heroes in 013.

NEWAX
Newax is een van de drie winnaars van B-Stage 2008. Waarom? Omdat Newax garant staat voor een feestje! De muziek valt het beste te omschrijven als Kaiser Chiefs meets Joy Division, oftewel britpop meets new wave. Dat niet alleen B-Stage plat ging voor de aanstekelijke sound van dit viertal blijkt wel uit het feit dat zij het afgelopen jaar zo’n beetje iedere bekende club in Nederland onveilig heeft gemaakt!

DAVENPORT
Davenport is een van de twee all-starformaties die de Kleine Zaal zal betreden. De band bestaat uit bassist Hugo Spruijt van het muziekprogramma Rock Nation, gitaristen Ronald Heidanus van Awaiting Seasons/The Inaxy en Robin Baard van I Against I. Achter de drumkit zit Jorg Smeets van The Undeclinables en op zang de getalenteerde zangeres Chantal van Brummelen van wijlen Bad Candy. Dat nu ook Nederland massaal plat gaat voor de aanstekelijke emopop sound a la Paramore, blijkt wel uit het feit dat ook Davenport onlangs gekroond is tot 3FM Serious Talent. En dat is geen misselijke prestatie voor een band die nog geen jaar bij elkaar is!

DOUBLE H AND THE G’S
Funky soul en hiphop zijn de hoofdingrediënten van Double H And The G’s. Wellicht doet de naam nog geen belletje rinkelen, maar de naam Hind Hakki des te meer. Hakki was de rapster van wijlen 2NFRO en is een van de presentatrices van WatNou TV. Op de tweede editie van Music Lab presenteerde ze haar nieuwe band aan het Tilburgse publiek. En hoe! Een bomvolle Kleine Zaal ging massaal uit zijn dak voor Double H en haar zeskoppige band inclusief danseressen!

E-QUAD
E-Quad is niet bepaald een groentje in het vak. Deze danceformatie is ooit opgericht door drie producers, maar inmiddels uitgegroeid tot een zeskoppige liveband inclusief blazers. De band is moeilijk in een hokje te plaatsen. Denk aan een trippende versie van Basement Jaxx, inclusief experimentele, zomers jazzy toeters en bellen! De band gaf onlangs een fenomenaal optreden in Studio en liet zien weer terug te zijn van nooit weggeweest!

DAYBROKE
De afsluiter in de Kleine Zaal is de tweede all-starformatie op het affiche, oftewel Daybroke. De band bestaat uit leden van de vier grootste bands die Tilburg (gekend) heeft: Krezip, Wealthy Beggar, Woost en Brotherhood Foundation. Het kwartet doet denken aan een kruising van Foo Fighters en Muse. De band maakte veel in druk met eerdere optredens in 013 en is daarom de afsluiter van deze zondagavond.

No Sleep Til 'Burg vindt op zondag 22 maart plaats.