The Opposites geeft korte, slappe show

Ook bij Dio is de koek snel op

Raoul Markaban ,

Zaterdagavond kwam DUSZDAT voor de tweede keer naar Tilburg om 013 flink op z’n kop te zetten. Hiervoor waren Dio en The Opposites geboekt als live-acts, maar zij wisten hun rol totaal niet te vervullen. Met totaal twintig minuten rijmen wisten ze een hoop irritaties bij het publiek op te roepen en vermaken zat er niet in. De aanwezige dj’s stonden voor een halflege zaal te draaien, nog iets wat niet bijdroeg aan een avond zoals de boekers deze in gedachten hadden.

Ook bij Dio is de koek snel op

Zaterdagavond kwam DUSZDAT voor de tweede keer naar Tilburg om 013 flink op z’n kop te zetten. Hiervoor waren Dio en The Opposites geboekt als live-acts, maar zij wisten hun rol totaal niet te vervullen. Met totaal twintig minuten rijmen wisten ze een hoop irritaties bij het publiek (lees: uw recensent) op te roepen en vermaken zat er niet in. De aanwezige dj’s stonden voor een halflege zaal te draaien, nog iets wat niet bijdroeg aan een avond zoals de boekers deze in gedachten hadden.
 
DIO
Iets na half twee in de nacht, een uur later dan op de planning stond, wordt de microfoon voor het eerst gebruikt. De dj kondigt de eerste live-act van vanavond aan: Dio. Deze rapper was voor het eerst te horen op het nummer O Ik Heb Me Nikez (met lokale gangster Nino), deed nog een hitje mee op Begin Twintig van The Opposites en eind vorig jaar kwam zijn debuutalbum Rock & Roll uit. Vanavond laat hij een aantal nummers van die plaat horen, twee welteverstaan. Naast zijn rijmpjes over zijn ruimteschip en tijdmachine (toch een behoorlijke guilty pleasure) krijgen we nog een stukje Stuk voorgeschoteld, maar dat is het dan ook. Drie nummers is alles wat erin zit voor de toch al matig gevulde zaal vanavond. En dat was Dio alweer.
 
THE OPPOSITES
Zo is het na een minuut of tien alweer tijd voor de tweede en laatste live-act van vanavond; The Opposites. Met een cola in de hand en een hoedje op het hoofd komen Big2 en Willy het podium op. Met een verbluffend aantal van vier(!) nummers weten ze de crowd voor een kwartiertje te vermaken, maar daarna is ook voor The Opposites de koek weer op. Dio komt nog even op om de mannen bij te staan bij de hit Dom, Lomp & Famous. Clubkrakers Me Nikes en Ey Ey Ey (brutale schreeuwversie van het briljante A-Punk van Vampire Weekend) worden nog gedaan, maar ook nu zit er niet meer in dan dat. De met stomheid geslagen zaal wordt na een kwartiertje alweer verlaten door de boys uit Noordeinde en Heiloo. Zelfs samen met vriendje Dio zit er geen volwaardige show in. Grootheidswaan? Misschien. Artiesten? (Nog) niet.