Staind geeft fans precies wat zij willen Staind geeft fans precies wat zij willen

Enjoy Destroy is een band om in de gaten te houden

, Chris Stadhouders

Staind geeft fans precies wat zij willen

Enjoy Destroy is een band om in de gaten te houden

Chris Stadhouders ,

Hoewel de Amerikaanse band Staind in onze nationale hitlijsten nog nauwelijks een rol van betekenis speelt, loopt de Dommelsch Zaal van 013 moeiteloos vol. Het duidelijke bewijs da hier een band staat met een hondstrouwe aanhang. Het Amerikaanse kwartet heeft er zin in en zet de zaal moeiteloos naar zijn hand.

Enjoy Destroy is een band om in de gaten te houden

Hoewel de Amerikaanse band Staind in onze nationale hitlijsten nog nauwelijks een rol van betekenis speelt, loopt de Dommelsch Zaal van 013 moeiteloos vol. Het duidelijke bewijs dat hier een band staat met een hondstrouwe aanhang. Het Amerikaanse kwartet heeft er zin in en zet de zaal moeiteloos naar zijn hand.

ENJOY DESTROY
Aan de heren van Enjoy Destroy de taak het publiek op te warmen. De band debuteerde vorig jaar verdienstelijk met het album Little Dreams. Maar deze jonge gasten uit Hampshire houden duidelijk niet van stil zitten, er ligt namelijk alweer een nieuwe EP, genaamd Riffles in de schappen. De sterke nieuwe single Holiday Lover zit verbazend vroeg in de set. De band speelt goed en weet met momenten het publiek echt aan zijn kant te krijgen. Een knappe prestatie gezien het feit dat iedereen duidelijk maar op een ding staat te wachten. Over de hele set gezien is het materiaal nog iets te wisselvallig om de aandacht definitief vast te houden, maar een band om in de gaten te houden is het zeker.

STAIND
Na een korte ombouwpauze is het dan eindelijk de beurt aan Staind. De band houdt het sober en direct. Een mooie smaakvolle lichtshow is alles wat er op het gebied van visueel vermaak geboden wordt. Een kaal podium met vier gasten voor een rij versterkers, meer is er eigenlijk niet te zien. De band opent furieus met het beenharde, van hun debuut afkomstige, Suffocate. De heren mogen dan groot zijn geworden met melodieuze powerballads, op het podium laat de band er geen twijfel over bestaan waar de wortels liggen. Op momenten dat zij echt aanzetten, staat er gewoon een volbloed metalband op de planken. Natuurlijk komen ook alle hits voorbij. Sterke uitvoeringen van krakers als So Far Away en It’s Been A While zorgen voor een ronduit uitzinnige stemming. De zaal neemt meerdere malen de zang compleet over van voorman Aaron Lewis, die alleen maar een hand in de lucht hoeft te steken om zijn troepen in stelling te brengen. Wat wel opvalt is dat de Amerikanen tijdens de show bijna geen contact zoeken met de fans. Na elk nummer gaat het licht op zwart en slechts twee keer richt de frontman zich kort tot het enthousiaste publiek. De band speelt echter wel elk nummer de pannen van het dak, en dat is eigenlijk ook veel belangrijker. Aan het einde van de avond bedankt de frontman zijn gevolg met een geheel onversterkte versie van het nummer Intro. Een gitaar en twee stembanden is alles wat de beste man nodig heeft om de zaal muisstil te krijgen. Een indrukwekkend einde van een sterke show.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg