PerCeptie & Kapabel geven opvallend vette show PerCeptie & Kapabel geven opvallend vette show

Hiphop van Plusminuz, Dikke Vandalen en Baz liegt er niet om

, Raoul Markaban

PerCeptie & Kapabel geven opvallend vette show

Hiphop van Plusminuz, Dikke Vandalen en Baz liegt er niet om

Raoul Markaban ,

Vier hiphopacts maakten het zaterdagavond in de Bat Cave van 013 tot een geslaagde Onopvallend Vet avond. Plusminuz warmde de zaal goed op, waarna Dikke Vandalen wist te overtuigen met zijn snoeiharde beats en messcherpe lines. Ook de hiphop van Vlaming Baz (en Safi) en PerCeptie & Kapabel liegde er niet om. Een opvallend vette avond voor de echte hiphophead.

Hiphop van Plusminuz, Dikke Vandalen en Baz liegt er niet om

Vier hiphopacts maakten het zaterdagavond in de Bat Cave van 013 tot een geslaagde Onopvallend Vet avond. De jonge hiphopformatie Plusminuz warmde de zaal goed op, waarna Dikke Vandalen wist te overtuigen met zijn snoeiharde beats en messcherpe lines. Ondanks dat het publiek wat was uitgedund na deze twee acts, loog ook de hiphop van de Vlaming Baz (en Safi) en PerCeptie & Kapabel er niet om. Een opvallend vette avond voor de echte hiphophead.

PLUSMINUZ
Sexy Lexy en Svennedy, samen Plusminuz, betreden iets na negen de Bat Cave in 013. Deze twee gozers uit Boxtel geven na schooltijd zo nu en dan hiphopshowtjes weg. Plusminuz is nog jong, maar ze weten de zaal goed los te krijgen voor de rest van de avond. Het is al snel duidelijk dat het merendeel van de zaal aanhang van Plusminuz is, bij het podium staat constant een groepje jongeren te springen. De primeur deze avond is het zij-projectje genaamd Opgedronke; het profielwerkstuk van Sexy Lexy en een vriend, die gezellig even mee komt doen. Met dit nummer zorgen ze ervoor dat er zich een heuse pit vormt, waar het nodige bier door de lucht vliegt. Na een wat ‘chiller’ nummer is het laatste nummer weer puur brag and boast. De zaal is lekker opgewarmd voor de rest van de avond.

DIKKE VANDALEN
Voordat de volgende act het podium betreedt, draait de dj van vanavond nog een paar plaatjes. Tijd om eens een rondje door de zaal te gaan. De dresscode is duidelijk; met een oversized broek en shirt/trui, een pet en Nikes eronder zit je vanavond sowieso goed. Na een kwartiertje de dj aan het werk te hebben gehoord, pakt de host de mic weer om de volgende act aan te kondigen. Het is Dikke Vandalen, een nieuwe hiphopformatie uit Rotterdam. Met zijn vieren klimmen ze het kleine podium op, om na wat technische storingen een heuse intro te geven. Een intro waarbij de jongens, door gebrek aan ruimte, gehurkt achter de mengpanelen schuilgaan. Hierna begint de set van bijna tien nummers. Straight boombap-hiphop; snoeiharde beats met messcherpe lines. Al meteen weet Dikke Vandalen de zaal te laten springen en na een paar nummers springen Jazzy Jamez en Robertino van het podium af. Ze gaan tussen het publiek staan en Robertino geeft een freestyle-rap weg op een beatbox van Jamez. Hierna doen de jongens nog een paar nummers (waaronder eentje speciaal voor lelijke mensen) en sluiten ze hun show af. Een puur oldskool-hiphop feestje vol energie.

BAZ (+ SAFI)
De voorlaatste act van vanavond is een Vlaming. Zijn naam is Baz en hij heeft speciaal voor de show van vanavond Safi meegenomen. De zaal is na het tussendoortje van de dj wat minder vol dan eerder op de avond en de mensen springen ook niet meer zoals bij de vorige acts. Misschien is het door het Vlaams, misschien komt het doordat Baz nieuw is voor veel mensen in de zaal. Zeg erover wat je wilt, maar de raps liegen er niet om. Het is niet voor niets dat Baz getekend staat bij ShowArma Records, het label waar ook Def P getekend staat. Ook Safi, die eigenlijk mee is als gastrapper, krijgt meer dan eens zijn tijd om te shinen en weet indruk te maken. Tekstueel zit alles prima in elkaar en de producties zijn ook dik in orde. Anders dan de boombap-hiphop die we eerder hebben gehad deze avond, rijmt Baz op wat donkerdere beats. Al lijkt de zaal wat minder enthousiast dan bij de eerste twee acts, Baz zet vanavond een hele goede show neer samen met Safi. Deze Vlaming is terecht gelabeld als een van Belgisch grootste talenten in de hiphopscene.

PERCEPTIE & KAPABEL
Ze hebben nog niet vaak samen on stage gestaan, PerCeptie en Kapabel. Na ieder een aantal soloprojecten te hebben gedaan, heeft dit tweetal besloten de krachten te bundelen. In Stereo noemen ze zichzelf en hiphop is wat ze doen. De meeste producties komen van de gouden hand van Inf, die zijn credits heeft verdiend met de soloprojecten van de twee rappers van vanavond, waarvoor hij een handjevol producties van internationale allure heeft afgeleverd. PerCeptie en Kapabel doen vanavond een aantal van hun nieuwe nummers en ondanks dat de zaal een stuk minder vol is dan eerder, is het een feit dat de zaal onder de indruk is. Met de producties van Inf en de tekstueel zeer goede rijms van PerCeptie en Kapabel weten ze een hele goede show neer de zetten. Het nieuwtje van vanavond komt ook vanuit deze twee jongens, ze staan namelijk komend seizoen op het South by Southwest (SXSW) festival in Texas. Na een show als die van vanavond lijkt dit niet meer dan verdiend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg