Nieuwe namen ZXZW 2009 bekend Nieuwe namen ZXZW 2009 bekend

Vier Britse bands sieren begin van line-up

, Dyon Schlebos

Nieuwe namen ZXZW 2009 bekend

Vier Britse bands sieren begin van line-up

Dyon Schlebos ,

Nieuwe namen van het independent culture festival ZXZW zijn bekend. Ook dit jaar zal het festival Tilburg weer onveilig maken met zijn scala aan muziek, kunst, film en performances. Ruim 200 acts zullen de podia betreden, hier de eerste vier namen.

Vier Britse bands sieren begin van line-up

Nieuwe namen van het independent culture festival ZXZW zijn bekend. Ook dit jaar zal het festival Tilburg weer onveilig maken met zijn scala aan muziek, kunst, film en performances. Ruim 200 acts zullen de podia betreden, hier de eerste vier namen.

BROKEN NOTE
Het uit het London afkomstige producers/dj duo Broken Note komt uit de elektronische hoek van de muziekwereld. Hun sound is een ruwe mix van donkere dubstep en hardtekno met elementen uit de dnb, techno en hardcore. Met hun harde bas in combinatie met donkere agressieve beats die vooral in de breakcore en jungle te vinden zijn, hebben zij menig dansvloer onveilig gemaakt.

JONQUIL
Eveneens uit Engeland, maar vanuit London een tikje meer naar het westen in Oxford vindt Jonquil zijn oorsprong. Het zestal brengt laidback freakfolk. Denk aan acts als Animal Collective en Skygreen Leopards, met het indiepop randje van Fleet Foxes, Modest Mouse en Sufjan Stevens. Zoals Rock Sound al schreef: "Jonquil's efforts create the atmosphere in which one could slice through the air with a knife."

SLEEPS IN OYSTERS
Lisa Busby and John Harries uit London maken met Sleep In Oysters multilayered folktronica. Kleine aandoenlijke electro-acoustic pop met een laagje post-Aphex/Bjork en sprookjesachtige geluidjes er doorheen geweven.

ANTONI MAIOVVI
Electro-disco verpakt in een jaren tachtig soundtrack vol met stuwende synths en glitterbalbeats. Sexy instrumentale italo disco waar je wel op moet dansen!

Eerder maakte ZXZW al de namen Der Blutharsch, Dernière Volonté, Uri Caine, The Terrordactyls, Bain Wolfkind en Rummelsnuff bekend

Het ZXZW festival vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 20 september.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg