Line-up No Sleep ‘Til Burg 2009 van Foyerpodium en Bat Cave bekend Line-up No Sleep ‘Til Burg 2009 van Foyerpodium en Bat Cave bekend

Dit jaar zesentwintig bands op drie podia

, Jesper Davits

Line-up No Sleep ‘Til Burg 2009 van Foyerpodium en Bat Cave bekend

Dit jaar zesentwintig bands op drie podia

Jesper Davits ,

3VOOR12/Tilburg had vorige week de primeur om de line-up van de Kleine Zaal bekend te mogen maken. Nu is ook de line-up van de overige zalen bekend. De Bat Cave zal het toneel zijn van de luide, stevige bands en in de foyer tonen ingetogen singer/songwriters hun kunsten. Check nu de algehele line-up in chronologische volgorde. Daarmee is de line-up van No Sleep 'Til Burg 2009 compleet.

Dit jaar zesentwintig bands op drie podia

3VOOR12/Tilburg had vorige week de primeur om de line-up van de Kleine Zaal bekend te mogen maken. Nu is ook de line-up van de overige zalen bekend. De Bat Cave zal het toneel zijn van de luide, stevige bands en in de foyer tonen ingetogen singer/songwriters hun kunsten. Check nu de algehele line-up in chronologische volgorde. Daarmee is de line-up van No Sleep 'Til Burg 2009 compleet.

FOYER PODIUM – SINGER/SONGWRITER

KAYLEIGH
Kayleigh is de eerste singer/songwriter die op het Foyer podium opent. Deze dame is afkomstig uit Pittsburgh, Verenigde Staten, maar woont al geruime tijd in Nederland. Haar muziek valt het beste te omschrijven als ingetogen folk. Dat deze goed aanslaat blijkt wel uit het feit dat de Amerikaanse in de halve finale staat van Radio 538’s Demo Duel. Binnenkort komt haar debuutalbum uit. Aan het album zullen veel bekende nationale en internationale artiesten meewerken, zoals Bernie Dresel, die onder andere gewerkt heeft met Christina Aguilera, Brian Setzer, Stevie Wonder en Gwen Stefani. Het moge duidelijk zijn: dit jaar gaan we nog veel horen van deze dame!

MATHIJS LEEUWIS
We blijven nog even in de folkmuziek hangen, maar dan wel met blues, jazz en funkinvloeden. We hebben het over Mathijs Leeuwis. In 2007 bracht deze singer/songwriter zijn Engelstalige debuutalbum uit dat zeer goed werd ontvangen door de vaderlandse pers. In februari presenteert Leeuwis zijn tweede studioalbum in Zaal 16. Deze plaat zal helemaal Nederlandstalig zijn. Hoe dat gaat klinken zal blijken, maar gezien zijn drukke touragenda zit dat wel snor.

SAM
SAM is een drievrouwsformatie van de Rockacademie. De vrolijke liedjes bestaan uit meerstemmige koortjes, ondersteund door toetsen, gitaar en bas. Deze drie dames zijn hard aan de weg aan het timmeren om met hun melodieuze, kleurrijke liedjes Nederland te veroveren. Dat singer/songwritermuziek niet per definitie zwaar en emotioneel moet zijn om toch te blijven boeien, blijkt wel uit hun ontwapenende optredens.

CLOSER
Een van de meest getalenteerde singer/songwriterduo’s van Tilburg is zonder meer Closer. De ‘band’ bestaat uit Roel Kessels op zang en gitaar en Thomas van Geelen op cello en tweede stem. Vorig jaar won het jonge duo al de Gilze Popprijs en het jaar daarvoor het Amsterdamse Studentenfestival. Hun debuutdemo Magpies & Hummingbirds is volgens 3VOOR12/Tilburg een van de beste demo’s van het afgelopen jaar. Op de laatste B-Stage avond lukte het de heren om na drie punkbands de hele Bat Cave muisstil te krijgen. Daar kan hun grote inspirator Damien Rice alleen maar trots op zijn!

YOU, ME AND OTHER PEOPLE
You, Me And Other People is de singer/songwriterformatie van de Tilburgse rockband Sofa. Dat Sofa niet stil kan zitten, blijkt wel uit het feit dat zij de muzikale bijdrage leverden aan een Pickwick-commercial en de theatervoorstelling ZOT voorzagen van muzikale begeleiding. Tevens stond de band rondom frontman Lucas Schlicher vorig jaar nog op No Sleep ‘Til burg met het experimentele project Amerikan Teenager. Nu zijn de mannen dus terug in ingetogen samenstelling. 'Open akoestisch' noemen de heren het zelf. Liefhebbers van muziek a la Eels weten voldoende.

BAT CAVE - HEAVY AREA

SQUAREXI
De Bat Cave wordt geopend met een knal. Die knal wordt veroorzaakt door de trash metal met funkinvloeden van SquareXI. "Metal that will blow your brains out" zo valt te lezen in de bio op hun MySpace. Nu maar hopen dat er nog genoeg hersencellen overblijven om bij de les te blijven bij de andere negen bands!

UNAS
Unas is een jonge death metal formatie. In hun relatief korte bestaan hebben ze het al geschopt tot de finale van het Emergenza Festival dat de mannen naar het grote podium bracht van 013. In 2007 namen ze hun eerste mini cd op en inmiddels is Unas overal en nergens te zien geweest op de Nederlandse podia.

SECRET HANDSHAKE CLUB
De jonge formatie Secret Handshake Club vindt zijn roots in zowel Utrecht als Tilburg. De band bestaat uit bandleden van Findel en Wagtale. De MySpace geeft verder niet veel prijs, maar dat is niet nodig wanneer je de fantastische, lompe nummers hoort van dit gezelschap, dat doet denken aan Deftones in zijn beginjaren. Dit mede door de fantastische stem van Jelmer Krauwer van de band Try Drowning. In de randstad is de band al lekker bezig. Nu is het tijd om Tilburg en omstreken te veroveren.

FRANKIE AND THE WONDERBOYS
Frankie en de wonderjongens stonden een paar jaar geleden nog op het hoofdpodium van No Sleep. De band maakte toen indruk met hun mix van hardcore en rock 'n' roll. Denk hierbij aan Dog Eat Dog meets Peter Pan Speedrock. De afgelopen tijd was het vrij rustig met de hardcorebelofte. Dat betekent niet dat de band stil heeft gezeten. Dit jaar staat een nieuwe plaat in de steigers en hebben de mannen zich versterkt met een extra gitarist om het live-geluid nog vetter te maken.

POWERFUSE
De jongens van Powerfuse hebben een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en wonnen in november de finale van de bandwedstrijd Kippevel met hun instrumentale progressieve metal waar de virtuositeit vanaf druipt. De heren zijn duidelijk geïnspireerd door bands als Dream Theater en Liquid Tension, maar je zou de band ook het jongere, symfonische broertje van Tank 86 mogen noemen.

CIRCLE OF SILENCE
Circle Of Silence maakt postmetal. Muzikaal laten zij zich beïnvloeden door bands als Iron Maiden, Anathema, Coldplay, Killswitch Engage, Pink Floyd, Editors en My Dying Bride. De band won diverse wedstrijden, waaronder Booch Contest, Exit Live Prijs en Hajewa 2007 en werd finalist in de Wacken Metal Battle. Twee jaar geleden brachten zij de goed onthaalde EP I’m Out Of My Mind: I’M OUT OF MY MIND uit, die werd geproduceerd door de mensen achter After Forever, Epica en Symphony X.

STATIC NOISE
Static Noise is inmiddels ook een gevestigde naam in Tilburgs metalland. Een paar jaar terug stond de nu-metalband ook op No Sleep en maakte indruk met een dikke sound, maar viel vocaal wat tegen. Inmiddels heeft het vijftal met de nieuwe zanger Jeremy Kock een uitstekend scheurkanon in huis. Vul dat aan met bandleden van Skeem, F.R.E.U.D. en Mindscarred en het moge duidelijk zijn dat de locomotief weer op volle touren draait!

ONE INCH MEN
Het stoner vijftal van One Inch Men draait inmiddels alweer bijna zeven jaar mee. De bandnaam heeft niets te maken met de gesteldheid van de heren, maar is goed geleend van het nummer One Inch Man van hun favoriete band en voorbeeld Kyuss. De mannen hebben al eens op het prestigieuze Elastiek Festival gespeeld en in de grote zaal van 013 bij de finale van het Emergenza Festival. De band speelde onlangs nog op het stonerfestival Rising Magma en is nu klaar om het woestijngeluid op het niet slapende publiek af te vuren.

OTIS
Otis mag wel de hardcorepionier van Brabant genoemd worden. Vorige maand zette de band Club3VOOR12/Tilburg nog op zijn kop met zijn snoeiharde hardcore, dat het beste te omschrijven is als een kruising tussen At The Drive-In en Refused. In 2007 wonnen zij de Dutch Delight Award en het debuutalbum Good Cop Bad Mood werd de hemel in geprezen door onder andere Oor. De nieuwe plaat wordt dit jaar uitgebracht en Otis geeft op No Sleep al een voorproefje. Tevens wordt dit het eerste optreden met een toetsenist, namelijk Roel van Oosterhout van de Tilburgse metalband Izah.

FORCEFEED
De absolute vaandeldrager in Tilburgs metalland is natuurlijk Forcefeed. (oke, we vergeten voor het gemak even Textures). De moddervette metal met melodieuze refreinen heeft de afgelopen jaren al veel zieltjes opgeleverd voor dit vijftal. Dit jaar lanceerde de band zijn derde cd in de Kleine Zaal en gaf daar een dijk van een cd-presentatie. Net zoals eerder in de Hall Of Fame. Verwacht een moddervette, energieke afsluiting door de metalpionieren van Tilburgse bodem!

No Sleep vindt dit jaar plaats op zondag 22 maart. De entree is helemaal gratis.

3VOOR12/Tilburg maakte vorige week al de line-up bekend van de Kleine Zaal. Klik rechts op het dossier om deze te zien.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg