Franz Fjödor in studio met producer Woven Hand

Fjödor werkt samen met Emil Nikolaisen aan z'n nieuwe album

Bas van Duren ,

Het gaat goed met de Tilburgse noise-artiest Wouter Jaspers. Het afgelopen jaar speelde hij met zijn project Franz Fjödor in landen als Rusland en de VS. Momenteel zit Jaspers met Emil Nikolaisen, de frontman van de Noorse psychedelicaband Serena-Maneesh, in de studio om te werken aan zijn tweede album Glorious Days. Emil Nikolaisen is producer van onder andere Silver en Woven Hand en werkte samen met Sufjan Stevens.

Fjödor werkt samen met Emil Nikolaisen aan z'n nieuwe album

Het gaat goed met de Tilburgse noise-artiest Wouter Jaspers. Het afgelopen jaar speelde hij met zijn project Franz Fjödor in landen als Rusland en de VS. Momenteel zit Jaspers met Emil Nikolaisen, de frontman van de Noorse psychedelicaband Serena-Maneesh, in de studio om te werken aan zijn tweede album Glorious Days. Emil Nikolaisen is producer van onder andere Silver en Woven Hand en werkte samen met Sufjan Stevens. Jaspers leerde Nikolaisen kennen bij een concert van Serena Maneesh in de Melkweg. “We spraken toen al met elkaar over muziek en hoe onze mening daarover is. Pas toen ik in Oslo was heb ik hem een cd gestuurd en hij was enthousiast. Drie weken later zat ik in zijn studio in Oslo en we zijn nu nog steeds bezig.”

Naast Emil Nikolaisen zullen ook andere gastmuzikanten te horen zijn op het album Glorious Days, waaronder Koen-Willem Toering (zanger van Woost), Steffan de Turck (Staplerfahrer) en John Wiese (Sunn O))). Na de release van de cd in september gaat Jaspers touren in Rusland, Kazachstan en de Verenigde Staten.