Met je trainingspak en heuptas losgaan op kneiterharde electro

Zomerse sferen met Campingdisco

Bas van Duren ,

Het is bijna winter en de meesten onder ons zullen ongetwijfeld met hun hoofd bij de zomer zitten. De wintervakantie laat nog een week op zich wachten, dus om nog enigszins in zomere sferen te komen, was er afgelopen vrijdag Camping Disco in 013.

Zomerse sferen met Campingdisco

Het is bijna winter en de meesten onder ons zullen ongetwijfeld met hun hoofd bij de zomer zitten. De wintervakantie laat nog een week op zich wachten, dus om nog enigszins in zomere sferen te komen, was er afgelopen vrijdag Camping Disco in 013.

Zoals het een goede camping betaamt, heeft 013 er vanavond ook meer dan één. Vooruit, het zijn er maar twee, maar met camping K (Kleine Zaal) en camping B (Bat Cave) heeft de bezoeker in ieder geval keus waar de tent moet komen te staan. Maar wij Nederlanders zijn lui: bij binnenkomst is camping K het dichtst bij en alhoewel B een uitgerolde toiletrol verderop is, moet men het in B met heel wat minder mensen stellen.

Dat camping K één groot feest is, komt niet alleen door de korte afstand of het animatieteam dat in de Foyer schmink zit aan te brengen. dj-team Beat The Bastardz is verantwoordelijk voor de feestelijke stemming waarbij parasols en aangeklede paspoppen door de ruimte vliegen. Op de klanken van snoei/kneiter/bonkende electro klimmen de campinggasten meerdere malen het podium op en moedigen de hele zaal aan om vooral zo gek mogelijk te dansen.

Compleet met een vj-scherm en een balkon dat is versierd met klapstoelen, rubberen bootjes en dergelijk is het ook vrij moeiljk om vooral níet te dansen. De electro die de Bastards eruit pompen nodigt je niet uit om te dansen, het dwingt je. Tijd voor een geintje is er ook: een electro-remix van de Tetris-tune komt voorbij en wie heeft nou niet als klein kind tijd doorgebracht met zijn Gameboy?

Een tent is inmiddels in de zaal opgezet wanneer Style Beats Liberation Front achter de laptops plaatsneemt. Wat gekraak geeft aan dat er nog het een en ander goed moet worden gezet onder luid gejoel van de campinggasten. Twee mannen met ontbloot bovenlijf trekken inmiddels al wat meer aandacht dan het duo op het podium. Style Beats Liberation Front draait iets subtielere muziek dan Beat The Bastardz en het mixen gaat ze niet altijd even gemakkelijk af.

Wie niet hoeft te mixen is afsluiter Henzel En Disco Nova.  Met een karaoke-set worden de bezoekers het podium op gelokt om vervolgens keihard mee te bleren. Vooral Marco Borsato doet het goed, maar vraag niemand om het zuiver te zingen. Op een tijdstip als drie uur 's nachts mag men dat ook niet verlangen. Na vette electro, flink wat zonnebrandcrème en schmink kruipt iedereen rond sluitingstijd naar huis. Een camping is leuk, maar iedereen heeft natuurlijk ook de nodige z's nodig.