Het Jaar Van The Mekanik

"Alle ervaringen van de afgelopen twee jaar worden tastbaar in de vorm van onze plaat"

3VOOR12/Tilburg blikt deze week terug op 2009 met de blikvangers van het jaar. Waar zijn ze het meest trots op, wat ging er minder en wat hebben ze in petto voor volgend jaar? Namens rockband met hitpotentie The Mekanik komt vandaag bassist Kai Liebrand aan het woord. "In Tilburg broeit een toffe scene met bands die het verdienen om door veel meer mensen gehoord te worden!"

"Alle ervaringen van de afgelopen twee jaar worden tastbaar in de vorm van onze plaat"

3VOOR12/Tilburg blikt deze week terug op 2009 met de blikvangers van het jaar. Waar zijn ze het meest trots op, wat ging er minder en wat hebben ze in petto voor volgend jaar? Namens rockband met hitpotentie The Mekanik komt vandaag bassist Kai Liebrand aan het woord.

Hoe kijken jullie terug op het jaar 2009?

2009 is voor ons vooral een voorbereidend jaar geweest. We hebben veel nieuwe nummers geschreven, veel tijd en energie in de band gestoken en wij zijn begonnen met het opnemen van een album. Daarnaast hebben we toffe optredens gedaan in onder andere 013 en de Groene Engel en hebben we het voorprogramma van Coparck gedaan.

Wat is muzikaal gezien het tofste dat je dit jaar gedaan hebt?
We hebben dit jaar ons met name geconcentreerd op het schrijven van nieuwe liedjes voor ons album. We zijn al met de opnames begonnen en het is echt tof om te merken dat alle ervaringen van de afgelopen twee jaar als The Mekanik nu tastbaar worden in de vorm van onze debuutplaat.

Zijn er ook mindere momenten voor jullie geweest?
We hebben aan een aantal contests meegedaan, onder andere Plug de Band (Kink FM) en Cultuurtalent gezocht (Nederland 2 / Uitmarkt) en daar zijn we iedere keer heel ver gekomen, maar net niet de winnaar geworden. Dat was wel zuur, maar het heeft ook onze bekendheid vergroot, dus uiteindelijk hebben we er ook profijt van gehad.

Welke collega-band of muzikant hebben jullie ontdekt die echt iedereen moet kennen?
Dearworld, The Jacks, Marlon Penn, te veel om op te noemen! In Tilburg broeit een toffe scene met bands die het verdienen om door veel meer mensen gehoord te worden!

En tot slot: wat zijn jullie plannen voor 2010?
Voor het komende jaar zijn we al flink bezig: 26 januari staan we in de kleine zaal van 013 met een uitgebreide show met gastmuzikanten en nog meer spannende dingen. Zeker komen kijken dus! En als we in 013 van het podium afkomen, stappen we meteen in de bus naar Zwitserland om daar te gaan spelen op Snowfest, oftewel het NK Snowboarden (www.snowfest.nl). Ook is het de bedoeling om nog voor de zomer met onze debuut-cd te komen. Hou het in de gaten dus!