Het Jaar Van Hooghwater

"De releaseshow liet zien dat we erg goed bezig zijn"

3VOOR12/Tilburg blikt deze week terug op 2009 met de blikvangers van het jaar. Waar zijn ze het meest trots op, wat ging er minder en wat hebben ze in petto voor volgend jaar? Ries Doms, drummer van rocksensatie Hooghwater, memoreert de opnames van het debuut van de band. "Bovendien hebben we leven in Quadrofoon Records geblazen."

"De releaseshow liet zien dat we erg goed bezig zijn"

3VOOR12/Tilburg blikt deze week terug op 2009 met de blikvangers van het jaar. Waar zijn ze het meest trots op, wat ging er minder en wat hebben ze in petto voor volgend jaar? Ries Doms, drummer van rocksensatie Hooghwater, memoreert de opnames van het debuut van de band.

Hoe kijken jullie terug op het jaar 2009?

Niet veel anders dan andere jaren. Maar we hebben dit jaar onze tweede plaat opgenomen en uitgebracht, dat was de doelstelling. De releaseshow in de Kleine Zaal van 013 liet zien dat we erg goed bezig zijn. Daarnaast veel shows gedaan zowel in Nederland als in België en Duitsland.

Wat is muzikaal gezien het tofste dat je dit jaar gedaan hebt?
Voor mij persoonlijk zijn de opnamesessies voor Hooghwater en de overige bands/projecten waar ik in speel het hoogtepunt. Bovendien hebben we leven in Quadrofoon Records geblazen.

Zijn er ook mindere momenten voor jullie geweest?
Natuurlijk hebben we die gehad, maar dit was meestal op de tribunes bij Willem II!

Welke collega-band of muzikant hebben jullie ontdekt die echt iedereen moet kennen?
Wij raden iedereen aan om kennis te nemen van The Shaking Godspeed, een nieuwe band met ex-leden van Woost en The Bloody Honkies.

En tot slot: wat zijn jullie plannen voor 2010?
Onze plannen zijn: veel shows spelen en hopelijk ook een Europese tour. We gaan ook in 2010 weer een nieuwe plaat schrijven waar we alweer een paar nummers voor op de plank hebben liggen!