Het Jaar Van Double H

"Keihard werken, als het moet met bloed, zweet en tranen"

3VOOR12/Tilburg blikt deze week terug op 2009 met de blikvangers van het jaar. Waar zijn ze het meest trots op, wat ging er minder en wat hebben ze in petto voor volgend jaar? Vandaag met Hind Hakki oftewel Double H, MC, zangeres en boegbeeld van funkrockband Double H And The G's. Ze vertelt vanuit Londen hoe ze 2009 heeft beleefd. "Ik heb nu een goede basis die ik verder ga ontwikkelen. Double H is ready to Rumble!!!!"

"Keihard werken, als het moet met bloed, zweet en tranen"

3VOOR12/Tilburg blikt deze week terug op 2009 met de blikvangers van het jaar. Waar zijn ze het meest trots op, wat ging er minder en wat hebben ze in petto voor volgend jaar? Vandaag met Hind Hakki oftewel Double H, MC, zangeres en boegbeeld van funkrockband Double H And The G's. Ze vertelt vanuit Londen hoe ze 2009 heeft beleefd.

Hoe kijk jij terug op het jaar 2009?
2009 was een druk jaar voor me! Na mijn stembandoperatie en zangtherapie in 2008 ben ik nieuwe songs gaan schrijven en ben ik aan de vergroting van mijn publiciteit gaan werken. Om dat te kunnen realiseren kwam veel om de hoek kijken. Ik heb dit jaar alles op alles gezet om als solo-artiest “Double H” een goed presentatieproduct af te leveren. Ondanks een low budget maar dankzij de hulp en inzet van vakkundige mensen ben ik daar zeer tevreden over en hoop ik dat dit tot meer zal leiden. Op verschillende podia in Tilburg, o.a. de grote en kleine zaal in Popcentrum 013, heb ik mijn nieuwe show, performance en videoclip gepresenteerd. De presentatie van mijn eerste demo EP Release “360 Degrees” was een groot succes. Mijn eerste videoclip “ Unfinished Business” is klaar en is op Youtube te bekijken. Momenteel ben ik een exchange aan het doen op de University of Westminster in London, waar ik mijn talenten bijschaaf en mijn netwerk vergroot. Ik heb nu een goede basis die ik verder ga ontwikkelen. Double H is ready to Rumble!!!!

Wat is muzikaal gezien het tofste dat je gedaan hebt?
Dat is voor mij op het eerste plaats het werken aan mijn demo EP. Er kwam veel bij kijken waarbij ik geleerd heb om mijn grenzen te verleggen. Voor de productie van mijn demo EP heb ik samengewerkt met Tom Sikkers (Daybroke) die mij geweldig gesteund heeft. Ik ontvang op “360 Degrees” veel positieve reacties van mensen binnen en buiten de scene. Verder de samenwerking met de Rockacademie-muzikanten (The G’s) en mijn bandladies buiten de Rockacademie. Zonder hen had ik geen goede live performance kunnen neerzetten!!

Zijn er ook mindere momenten voor je geweest?
Ik heb twee goede vrienden verloren. Dat heeft tot op de dag van vandaag een diepe indruk achtergelaten en het zal me altijd bij blijven. Hun verlies heeft een hele grote impact op mij gehad. Tegelijkertijd heeft het me ook geïnspireerd om nieuwe songs te schrijven en geeft het me kracht. Hun bestaan is niet voor niets geweest en mag niet verloren gaan. Het negatieve omzetten in positieve energie. No matter what!!!

Welke collega-band of muzikant heb je ontdekt die echt iedereen moet kennen?
Bandi3t aka Luciano Lansdorf is een van mijn goede vrienden uit Tilburg die 22 oktober jongstleden doodgeschoten is in R’dam. Hij was een rapper en produceerde zijn eigen beats. Deze man was zo gedreven en leefde echt zo voor de muziek dat niets hem kon tegen houden van de balpen en tot de mic!! Zijn muziek is real, hij rapt over zijn dagelijkse bezigheden en de situaties waarin hij zich bevond. Luciano heeft echt altijd KEIHARD moeten knokken om in zijn leven gehoord te kunnen worden en waardering te kunnen krijgen voor iets waar hij gewoon voor geboren was, the music. All my love & respect gaan uit naar hem. Ik hoop hierdoor meer mensen te kunnen aansporen om naar Bandi3t z’n songs te laten luisteren, dit is nog een van mijn manieren om hem alive te houden. Bandi3t z’n muziek is te beluisteren op Youtube en zijn Hyves page.

Tot slot: wat zijn jouw plannen voor 2010?
Keihard werken dus. Als het moet met bloed, zweet en tranen. Maar vooral het plezier beleven in alles wat te maken heeft met mijn muziek. Ik ben super gemotiveerd en heb een geweldige drive. Ik ben nieuwe songs aan te schrijven en het volgend jaar ga ik aan mijn officiële debuutalbum werken. Voorlopig blijf ik nog even in the UK. Met mijn demo EP “360 Degrees” wil ik mij presenteren en zoveel mogelijk optredens doen in London City en in NL, ook om te werken aan mijn naamsbekendheid. Kortom, knallen, knallen, knallen, and keep my voice alive!!

One love HH