Het Jaar Van Boef en de Gelogeerde Aap Het Jaar Van Boef en de Gelogeerde Aap

"2009 was echt een maaster jaar"

Het Jaar Van Boef en de Gelogeerde Aap

"2009 was echt een maaster jaar"

3VOOR12/Tilburg blikt deze week terug op 2009 met de blikvangers van het jaar. Waar zijn ze het meest trots op, wat ging er minder en wat hebben ze in petto voor volgend jaar? We beginnen met het hardst werkende hiphopduo van Tilburg, Boef en de Gelogeerde Aap. "Rico is natuurlijk niet zomaar een rapper in de scene, en dat we meteen een samenwerking hebben met hem is natuurlijk zwaar tof."

"2009 was echt een maaster jaar"

3VOOR12/Tilburg blikt deze week terug op 2009 met de blikvangers van het jaar. Waar zijn ze het meest trots op, wat ging er minder en wat hebben ze in petto voor volgend jaar? We beginnen met het hardst werkende hiphopduo van Tilburg, Boef en de Gelogeerde Aap.

Hoe kijken jullie terug op het jaar 2009?
2009 was een heel goed jaar voor ons. We hebben zo'n 30 shows gedaan waarvan het merendeel in Tilburg en omgeving. Maar we hebben ook optredens gehad in Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Nijmegen. Verder hebben we onze eerste cd gereleased, Vind Ons, en vele mensen hebben ons gevonden. Tot nu toe eigenlijk alleen maar positieve reacties op de plaat gekregen en ook op 3VOOR12 stond een positieve recensie. We hebben hard gewerkt aan een energieke live-show en dat is volgens ons ook wel gelukt. Op de meeste plekken waar we hebben gespeeld ging het goed los! Verder hebben we onze eerste videoclip geschoten van het nummer Vossenjacht en die was op verschillende toonaangevende sites te zien (oa. State Magazine). We hebben ervoor gezorgd dat we ook buiten Tilburg om wat naamsbekendheid hebben gecreeërd. Boef en de Gelogeerde Aap, Tilburgs finest...

Wat is muzikaal gezien het tofste dat jullie dit jaar gedaan hebben?
Dat zijn twee optredens geweest. De ene was Definitie van Dopeheid (25 okt) en de andere was Loos (7 nov). Beide optredens waren in de Bat Cave en beide keren ging het echt goed los. De Bat Cave stond ramvol en we hebben daar gewoon twee maal een goede energieke show neergezet waar we nu nog steeds goede reacties over ontvangen. Ook zijn we erg trots op het feit dat we begin dit jaar een nummer hebben opgenomen met Rico (Fakkelbrigade). Het nummer Het Derde Oog staat ook op ons album. Rico is natuurlijk niet zomaar een rapper in de scene, en dat we dan al meteen een samenwerking hebben met hem is natuurlijk zwaar tof.

Zijn er ook mindere momenten voor jullie geweest?
Eerlijk gezegd niet nee. Zal vast wel komen in de toekomst, maar 2009 was echt een maaster jaar.

Welke collega-band of muzikant hebben jullie ontdekt die echt iedereen moet kennen?
We kenden hem natuurlijk al langer (via de Rockacademie) maar in 2009 hebben we erg genoten van Marlon Penn. We stonden samen met hem in de Cul de Sac en daarna hebben we hem nog een aantal keer gezien. Hij heeft, net als wij, een eigen stijl en dat kunnen we erg waarderen. Het is ook gewoon een toffe gast en iedereen zou hem een keer moeten zien optreden. We hebben een tijdje terug ook een nummer met hem opgenomen en het klikt gewoon tussen Marlon Penn en Boef en de Aap.

Tot slot: wat zijn jullie plannen voor 2010?
Nog harder gaan knallen dan in 2009. Begin 2010 komt onze tweede videoclip uit, Liefde = 1. Verder hebben we de afgelopen maanden weer hard gewerkt aan nieuw materiaal, dus in 2010 kun je ook een nieuw album verwachten. Of we die weer in eigen beheer uitgeven is nog even afwachten, daar kunnen we nu nog niet echt iets over zeggen. Verder staat er op 12 maart een heel mooi optreden vast. We staan dan in het voorprogramma van de Fakkelbrigade en Zo Moeilijk in de grote zaal van de Effenaar. Daar kijken we erg naar uit. We hopen gewoon dat we weer flink wat shows kunnen geven en dat steeds meer mensen gehoord hebben van Boef en de Gelogeerde Aap. Brrraaakkkkaaa, brrrrrraaakkkkaaaaaa...

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg