Tourdagboek 7AM: Parijs-Milaan-Venetië Tourdagboek 7AM: Parijs-Milaan-Venetië

De politie van Milaan laat Mathijs met rust

, Mathijs Luijten

Tourdagboek 7AM: Parijs-Milaan-Venetië

De politie van Milaan laat Mathijs met rust

Mathijs Luijten ,

Mathijs Luijten is nog steeds namens 7AM op reis door Europa en probeert in grote steden op straat concerten te geven. In de tweede aflevering van zijn tourdagboek krijgt Mathijs hulp van een bekend gezicht en maakt nieuwe vrienden in Italië.

De politie van Milaan laat Mathijs met rust

Mathijs Luijten is nog steeds namens 7AM op reis door Europa en probeert in grote steden op straat concerten te geven. In de tweede aflevering van zijn tourdagboek krijgt Mathijs hulp van een bekend gezicht en maakt nieuwe vrienden in Italië.

DAG 3 (VERVOLG)
Na verslag te hebben gedaan, ben ik wat gaan eten bij de KFC om vervolgens de metro in te gaan richting station Gare Du Nord. In de metro's zag het er zo aantrekkelijk uit om te spelen dat ik besloot toch nog maar even te gaan zitten. Ik zat naast een bloemenverkoper waarvan de zaken niet echt goed liepen. Daarom besloot ik deels als grap maar in mijn liedjes te verwerken dat mensen bloemen van de beste man moesten kopen. Het toverde de lach op vele gezichten. Het was me gelukt. Ik genoot echt van de tour.

Die avond was ik vier uur voor vertrek van de trein op het station. Ik ging nog even naar de infobalie om te vragen of alles goed was geregeld. Na een half uurtje wachten sprak ik de man achter de balie. En het kon niet anders als dat alles verkeerd was geregeld. Mijn trein vertrok niet om half 12 maar om half 9 op een station aan de andere kant van Parijs. Die trein kon ik nooit meer halen. Dus toen moest ik de volgende mogelijkheid bekijken. De volgende nachtrein ging pas over 2 dagen want die van een dag later zat al vol. Toen besloot ik maar met een omweggetje te gaan reizen. Omdat ik de volgende ochtend die omweg pas kon beginnen moest ik nog een slaapplek zoeken. Voor 50 euro had ik een super lelijk klein kamertje. De lift moest ik maar niet naar mijn verdieping (6) sturen maar naar 7, want op 6 bleef de lift soms half hangen....

DAG 4
Ik stond om zes uur in de uitgang van het hotel. Mijn trein zou om acht uur vertrekken in Gare du Lyon en ik ging hem koste wat kost niet missen. En ja hoor, ik had hem gehaald na iedere informatiepost op het station te hebben afgevraagd. Een rits treinritten van bij elkaar elf uur stond mij te wachten. Veel mensen heb ik gesproken in de trein. Veel jongeren met hun eigen verhaal. Maar een groot deel van de tijd heb ik me moeten vermaken met tekenen en het landschap bezichtigen. Ik moest namelijk via Zurich (Zwitserland) reizen.

Wat ik nog niet heb verteld, is dat op de tweede dag Parijs mijn ouders een voorstel hadden gedaan, dat mijn vader naar Milaan zou komen om me vanaf daar te vergezellen in mijn reis. Dus na het nodige te hebben geregeld, ontmoette ik mijn vader op station Milaan. En ik moet toegeven: zo'n bekend gezicht deed me wel goed. Die avond besloot ik maar niks te ondernemen en gewoon te gaan slapen om klaar te zijn voor de volgende dag.

DAG 5
Op dag 5 had ik in Rome horen te zitten. Maar gezien Parijs een totale hell was, heb ik besloten Rome niet meer mee te nemen in de reis. Dus dag 5 was een rustig dagje Milaan. Eerst bij een paar politieagenten geïnformeerd over de regels in Milaan voor straatmuzikanten. Verboden.... Maar ik gaf de moed nog niet op want wettelijk is het overal verboden. We kregen te horen dat dit weekend speciale feestdagen waren waardoor er bijna geen winkels open zouden zijn. Dit kon goed en slecht voor ons uitpakken. Om drie uur waagde ik het er toch maar op in de toch redelijk drukke winkelstraat te gaan spelen. De eerste politiewagen passeerde. Hij reed door! Even later passeerde de tweede en kreeg ik een vriendschappelijk knikje van de politieagenten. Dit resulteerde erin dat ik uiteindelijk vijf uur heb zitten spelen op dag 5. Vooral in de avond kreeg ik veel goede reacties en verzamelden er veel mensen om mij heen. Dit is ook te zien op de foto's. Na het verkopen van vijftien cd'tjes en goede inkomsten zijn we naar bed gegaan in een goed uitgekozen hotelletje.

DAG 6
Omdat ik de tour ben begonnen met de instelling nieuwe dingen te zien en niet safe te spelen, zijn we gelijk 's ochtends naar Venetië vertrokken. Een nieuwe stad, nieuwe mensen, nieuwe politie. We kwamen om twee uur 's middags aan en merkten al gauw dat de temperatuur veel te hoog was om te spelen. (ik schat rond de 40 graden.) Dus zijn we door de straatjes van Venetië gaan lopen. Ook hadden we al snel ons hotel. Dit kwam omdat mijn vader in Milaan een contact had opgedaan uit Venetië toen hij aan het wachten was op mijn aankomst in de MacDonalds. Dit contact was raar genoeg een hele goede. Zijn naam is Franciesco (ik weet niet of ik het goed schrijf), bijgevoegd is een foto van hem en zijn vrouw. Franciesco woont in het weekende in Venetië en wist dus alle ins en outs te vertellen over Venetië. Het begon met de tip van een goed en goedkoop hotel (wat bijna niet mogelijk is in Venetië) en het ging door met een gezellig glas pils aan een prachtig terras aan het water. 's Avonds gingen hij en zijn vrouw nog met ons mee om te luisteren hoe ik live klonk. Na een goede plek te hebben gevonden ben ik daar maar gesettelt en heb ik ongeveer 2,5 uur gespeeld. Wederom waren er veel mensen die graag even gingen zitten luisteren naar mijn muziek. Een heerlijk avondje in een heerlijk stadje.

Binnenkort weer een nieuwe aflevering van het tourdagboek van 7AM. Vergeet niet dat het duo ook optreedt op de jubileumavond van 3VOOR12/Tilburg op 4 september! Meer info daarover vind je in het dossier hiernaast.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg