Tourdagboek 7AM: Kroatië Tourdagboek 7AM: Kroatië

Op het Pinkpop van Oostenrijk

, Mathijs Luijten

Tourdagboek 7AM: Kroatië

Op het Pinkpop van Oostenrijk

Mathijs Luijten ,

Mathijs Luijten is namens 7AM op reis door Europa en probeert in grote steden op straat concerten te geven. Dit is het derde en laatste verslag van de tour, met de ontbrekende foto's van de voorgaande dagen en een kort maar krachtig slot van het dagboek.

Op het Pinkpop van Oostenrijk

Mathijs Luijten is namens 7AM op reis door Europa en probeert in grote steden op straat concerten te geven. Dit is het derde en laatste verslag van de tour, met de ontbrekende foto's van de voorgaande dagen en een kort maar krachtig slot van het dagboek.

PULA
Na verslag te hebben gedaan in Venetië ben ik al snel op de trein naar Pula (Kroatië) gestapt. De reis duurde (onverwacht) redelijk lang. Pula is voor mij een speciale stad, omdat ik hier voor de vierde keer op rij heen ging. De afgelopen vier jaar heb ik dan ook wat mensen leren kennen, zoals bijvoorbeeld een straattekenaar. Vorig jaar had ik hem nog beloofd dat wanneer mijn cd uit zou komen, hij een exemplaar opgestuurd zou krijgen. Aangezien ik er nu toch was, heb ik hem persoonlijk een cd'tje gegeven. De avond sloot ik af met een optreden van maar een uurtje. Ondanks de concurrentie op het oh zo drukke plein van Pula heb ik toch nog redelijk wat aandacht gehad en uiteindelijk zelfs wat cd'tjes verkocht!

ROVINJE
De hierop volgende dagen leken eerlijk gezegd best veel op elkaar. Ik ben de tel van de dagen dan ook helemaal kwijtgeraakt. Een beetje relaxen, zonnen en natuurlijk 's avonds optreden, in een
klein stadje genaamd Rovinje. Dit is een stadje tot de nok toe gevuld met toeristen. Te zien is dat het stadje daar totaal niet op berekend is; er zijn amper parkeerplaatsen te vinden op loopafstand van het centrum.

De eerste keer dat ik speelde in Rovinje ging het redelijk, de tweede avond was het raak. Een grote groep mensen verzamelde zich om mij heen en al snel had ik mijn eigen, echte straatconcert voor elkaar. De mensen die om me heen zaten, bleven namelijk tot wel anderhalf uur lang zitten luisteren. Een muzikant heeft toch niet veel meer te wensen! Ook ging de cd-verkoop echt super. Ik denk dat dit komt doordat touristen net iets makkelijker geld uitgeven. De avond daarop ging het minder, de vierde avond (gisteren) weer echt super goed.

In Rovinje hebben ook nog twee personen contact met mij opgenomen. Eén heeft dit gedaan door een briefje in mijn gitaartas te gooien met zijn contactgegevens er op en daarbij geschreven: "I am a drummer, I have a Brit-pop band. I wish you to sing our songs for our new cd. Contact me and I'll tell you better." Dit vind ik natuurlijk superleuk om te horen. De jong ogende man komt volgens mij uit Italië en als ik thuis kom ga ik zeker contact met hem op nemen!

HET PINKPOP VAN OOSTENRIJK
Verder ben ik aangesproken door een Oostenrijkse manager. Hij vertelde mij dat hij dingen heeft geregeld voor concerten van Michael Jackson in Oostenrijk (in hoeverre ik dit moet geloven weet ik niet) en dat hij een groot netwerk in de Oostenrijkse muziekindustrie heeft. In Oostenrijk leeft volgens hem de muziekstijl die ik maak heel erg op het moment en ook zei hij dat er een groot festival aankomt. Dit festival is "vergelijkbaar met Pinkpop" en bestaat 52 jaar (dat wordt als ik thuiskom even zoeken!). We hebben contactgegevens uitgewisseld en hij vertelde mij dat hij morgen nog een mail zou sturen. Wat hieruit gaat komen moet nog blijken, maar het is sowieso leuk om goede reacties te krijgen op je werk!

Natuurlijk mag ik niet vergeten te vertellen hoe ongelooflijk prachtig Kroatië is en hoeveel inspiratie ik heb gekregen van dit land. Er zijn drie beginsels gemaakt voor nieuwe nummers en één daarvan is zelfs al heel ver uitgewerkt! Het zit er op, deze tour. Al bij al een zeer geslaagde reis, die ik nooit zal vergeten.

Dit was de laatste aflevering van het tourdagboek van 7AM. Vergeet niet dat het duo ook optreedt op de jubileumavond van 3VOOR12/Tilburg op 4 september! Meer info daarover vind je in het dossier hiernaast.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg