Programma Incubate volledig Programma Incubate volledig

Gat op woensdag ingevuld door Anaal Nathrakh

, Wouter de Waal

Programma Incubate volledig

Gat op woensdag ingevuld door Anaal Nathrakh

Wouter de Waal ,

Met de bevestiging van de komst van vermaard extreem metalcombo Anaal Nathrakh naar Incubate, heeft het Tilburgse underground festival haar programmering rond. Tijd voor een kort gesprek met medeorganisator Frank Kimenai.

Gat op woensdag ingevuld door Anaal Nathrakh

Met de bevestiging van de komst van vermaard extreem metalcombo Anaal Nathrakh naar Incubate, heeft het Tilburgse underground festival haar programmering rond. Tijd voor een kort gesprek met medeorganisator Frank Kimenai.

Wanneer besluit je dat de programmering af is?
“Allereerst bepaal je de verschillende speellocaties van het festival. Op grond daarvan begin je het programma te schetsen. Je kent iedere locatie een aantal ‘speelvakken’ toe en die ga je vervolgens invullen. Als je eenmaal een behoorlijk aantal acts geboekt hebt, kijk je of het aanbod nog evenwichtig is. Moet er bijvoorbeeld nog wat metal of indierock bij? Daar zoek je dan geschikte bands voor en je maakt een voorlopig blokkenschema. Het is altijd zo dat een aantal groepen dat van ver moet komen daarna aangeeft de ingeplande aanvangstijd niet te kunnen halen. Dat is de reden dat we het definitieve blokkenschema pas een week voor het festival bekend maken."

Verloopt het boeken doorgaans soepel?
“Over het algemeen loopt het wel gesmeerd ja. Medeorganisator Vincent Koreman en ik zijn goed op elkaar ingespeeld en weten van elkaar waar de muzikale expertise en interesse van de ander ligt. Zo is het Generation Bass programma echt Vincents kindje. Soms geven we elkaar wel tips of vragen de ander om advies. Bovendien hebben we sinds enige maanden in de persoon van Peter Meeuwsen een zeer toegewijde assistent-programmeur, die een paar dagen per week helemaal uit Groningen komt afreizen. En we hebben natuurlijk in de loop der jaren een goede naamsbekendheid opgebouwd. Er zijn enkel wat kleine problemen geweest: overdreven politiek correcte punkbands die niet met Der Blutharsch op hetzelfde festival willen staan en het vinden van een geschikte groep voor de woensdagavond. Op die dag leek wel een vloek te rusten. Gelukkig hebben we Anaal Nathrakh nu bereid gevonden dat gat in te vullen. Dat is best bijzonder, want zo vaak treedt die band niet op.”

Zijn er nog andere bands waarvan je erg blij bent dat ze naar Incubate komen?
“Future Of The Left, Wardruna met haar speciale performance, Misery Signals, Der Blutharsch, Of The Wand & The Moon, Pierced Arrows, Aufgehoben… ook het weekprogramma in Paradox ziet er prima uit. Te veel om op te noemen eigenlijk.”

Wil je de lieve lezer(es) van dit artikel tot slot nog een nachtgedachte meegeven?
“Jazeker. Ons organisatoren komt vaak ter ore dat er zoveel (vaak niet heel bekende) namen op het programma staan dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op onze site kun je echter zoeken op favoriete genres en worden je bovendien op basis van bands die je wel kent soortgelijke acts gesuggereerd. En met slechts twee muisklikken krijg je hun muziek nog te horen ook. Als je daar eens een keertje een uur voor uittrekt, kun je heel simpel een uitgekiend programma voor jezelf samenstellen. Gewoon doen dus!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg