De Tilburg All Star Band stelt zich voor! (3) De Tilburg All Star Band stelt zich voor! (3)

De band is compleet

, 3VOOR12/Tilburg

De Tilburg All Star Band stelt zich voor! (3)

De band is compleet

3VOOR12/Tilburg ,

Op ons grote jubileumfeest op 4 september in de Bat Cave staat een mysterieuze act op het affiche: de Tilburg All Star Band. Wie zijn deze All Stars precies en wat gaan ze doen? Vandaag stellen we de laatste twee bandleden aan je voor: Judith Renkema (Zwarte Kat) en Jeremy Kock (Static Noise).

De band is compleet

Op ons grote jubileumfeest op 4 september in de Bat Cave staat een mysterieuze act op het affiche: de Tilburg All Star Band. Wie zijn deze All Stars precies en wat gaan ze doen? Vandaag maken we de band compleet en stellen we de laatste twee bandleden aan je voor: Judith Renkema (Zwarte Kat) en Jeremy Kock (Static Noise).

JUDITH RENKEMA
Ik ben Judith Renkema en ik studeer aan de Rockacademie hier in Tilburg. Ik zit nu in mijn vierde jaar. Je kent me misschien wel van Zwarte Kat, wij maken eigenwijze nederpop. Ik speel sinds een paar maanden ook bij Norman Kapoyos & the Swinging Mood Orchestra (rockmuziek met veel verschillende invloeden en een wisselende bezetting) en verder speel ik sinds kort bij Cyriel. Hij maakt Nederlandstalige popliedjes met een vleugje hiphop. Ik heb ook nog een coverband; Shut Up And Groove, en wij spelen voornamelijk funk- en soulcovers. Voor de rest speel ik ook zo nu en dan mee met de avonden van Loos, dat is ook altijd weer een andere bandbezetting. Ik ben de komende soul-editie ook te vinden bij Loos.

WELKE INSTRUMENTEN SPEEL JE? WAT VOOR MUZIEK MAAK JE NORMAAL GESPROKEN?
Ik speel zelf voornamelijk basgitaar en een klein beetje gitaar. Ik maak verschillende soorten muziek en ik sta overal wel voor open. Je zou me niet in een metal- of fusionband moeten zetten, maar ik zit niet perse vast aan één muziekstijl. Ik vind het leuk om te doen wat er op dat moment in een bepaalde band van me gevraagd wordt. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen als muzikant en heb ik ook veel verschillende muziekgenres leren waarderen. Soms vind ik bepaalde muziek niet echt leuk om te luisteren, maar wel tof om te spelen. En soms is het andersom. Ik luister zelf wel erg graag naar jazz, maar ik ben er qua spel helemaal niet in thuis. Het is maar net wat mijn kant op komt.

HOE LANG BEN JE AL MET MUZIEK BEZIG?
Ik ben sinds mijn vijftiende 'serieus' met muziek bezig. Toen ik nog klein was heb ik wel een jaartje pianoles gehad, maar ik ben daar nooit echt mee verder gegaan. Rond mijn veertiende ben ik begonnen met elektrische gitaar en heb destijds van een vriend wat lessen gehad. Ik wilde heel graag in een bandje, maar ze zochten geen gitarist maar een bassist. Ik dacht dat ik ook wel zou kunnen bassen, dus ging ik bassen in een workshopbandje. Rond die tijd ging ik ook op basles, ik was toen 15. Ik kwam er achter dat ik van nature meer een bassist was, ik had er meer aanleg voor dan gitaar. Ik begon toen pas echt veel muziek te luisteren en met gericht oefenen. Mijn passie voor muziek werd steeds groter. Daarvoor oefende ik eigenlijk nooit. Het was in die tijd dat ik besloot om er wat serieuzer voor te gaan en ik hoopte ook dat ik ooit op een dag professioneel muzikant zou kunnen zijn.

WAT VERWACHT JE VAN DE ALL STAR BAND?
Ik weet niet zo goed wat ik verwacht, ik vind het wel spannend. Ik denk in ieder geval dat het een leuke dag gaat worden en ik ben zelf ook heel benieuwd wat eruit gaat komen!

HEB JE AL EENS SAMENGEWERKT MET ANDERE LEDEN VAN DE BAND?
Nee. Ik ken Marlon Penn wel, hij is een goede vriend van mij, maar we hebben nog nooit echt samen gewerkt als muzikanten. We hebben altijd wel het plan gehad om een keer samen te spelen, dus dit is onze kans! Voor de rest ken ik een paar van de bandleden wel van naam, maar niet persoonlijk.

HOE DENK JE OVER TILBURG ALS MUZIEKSTAD?
Ik denk dat Tilburg een goede stad is om te netwerken, met name door de Rockacademie en 013. Op de Rockacademie heb je een hechte groep van muzikanten, en toen ik op de opleiding kwam, heb ik in één keer veel nieuwe mensen leren kennen. Wat het nadeel is in Tilburg, is dat je wel snel in dezelfde kringen blijft hangen. Tilburg is niet zo heel groot, er gebeuren zeker wel dingen op muziekgebied, maar je komt wel steeds dezelfde mensen tegen. Maar dat geldt voor de muziekscene in Nederland sowieso wel, het is echt 'ons kent ons'.

WAT HEB JE LIEVER: EEN GROOT PUBLIEK DAT VOORAL MET ZICHZELF BEZIG IS, OF EEN KLEINE GROEP DIE ER ECHT VOOR JOU STAAT?
Ik heb het liefst een groot publiek die er echt voor mij staan! Maar nee, uiteindelijk wil ik als muzikant inderdaad liever een wat kleiner publiek die er echt voor de muziek is. Maar het is ook wel een uitdaging om voor een groot publiek te staan dat vooral met zichzelf bezig is, zodat je ze kunt overtuigen. Het ideale is natuurlijke een combinatie van de twee.

BEZOEK JIJ WELEENS 3VOOR12/TILBURG?
In het verleden heb ik wel regelmatig op de site van 3VOOR12 gekeken, maar niet die van Tilburg. Ik heb er ook genoeg bandjes ontdekt, al zou ik niet meer weten welke. 

WAT DOE JIJ OVER VIJF JAAR?
Ik hoop dat ik dan veel aan het optreden ben en een goede naam voor mezelf heb opgebouwd als muzikant. Maar ik zit tegelijkertijd ook te overwegen om na de Rockacademie nog een andere studie erachteraan te doen, dus misschien ben ik dan wel met hele andere dingen bezig! Eerlijk gezegd weet ik nog niet zo goed waar ik over vijf jaar wil zijn, voor mij staat nu nog alles open. Nu ga ik voor de muziek, maar wie weet wat ik over een paar jaar wil doen?


JEREMY KOCK
Mijn naam is Jeremy Kock, ik ben 27 jaar en ik woon sinds 9 jaar in Tilburg. Ik kom van het warme eiland Aruba. Ik ben de zanger van Static Noise, Orizen en Gyration. Zowel Static Noise als Orizen zijn metalbands. Mijn nieuwste band, Gyration, is een reggae-rock-band waarmee ik een cd aan het opnemen ben die eind november in 013 wordt gepresenteerd.

WELKE INSTRUMENTEN SPEEL JE? WAT VOOR MUZIEK MAAK JE NORMAAL GESPROKEN?
Ik speel piano, gitaar en drums maar zing voornamelijk. Normaal gesproken maak ik (harde) metalmuziek maar nu ben ik vooral bezig met reggae.

HOE LANG BEN JE AL MET MUZIEK BEZIG?
Doordat zowel mijn vader als mijn opa allebei zangers zijn, ben ik al vroeg begonnen met zingen. Vanaf mijn tiende zat ik bij het kerkkoor. Voor mijn ouders was het dan ook een grote verrassing dat metal- en rockmuziek mij aantrokken.  In 1997 ben ik begonnen als zanger in een rock-cover-band op Aruba. Daarna ben ik doorgegaan met verschillende bands in zowel Aruba als Nederland. Sinds 2006 ben ik de zanger van Static Noise en vanaf vorig jaar zit ik in Orizen. Naast deze bands werk ik met andere muzikanten samen in verschillende projecten.

WAT VERWACHT JE VAN DE ALL STAR BAND?
Ik voel me vereerd om samen met de beste muzikanten van Tilburg te mogen samenwerken. De muziek die ze maken ken ik en vind ik erg goed. Daarnaast zie ik het als een nieuwe ervaring met a lot of fun. Ik verwacht van deze ervaring veel te leren. 

HEB JE AL EENS SAMENGEWERKT MET ANDERE LEDEN VAN DE BAND?
Nee, nog nooit.

HOE DENK JE OVER TILBURG ALS MUZIEKSTAD?
Er zijn veel goede bands en er is veel talent te vinden in deze stad. Hoewel er op het gebied van muziek veel georganiseerd wordt in Tilburg mis ik de bereidheid van sponsors/organisaties om te investeren in bands. Persoonlijk zie ik dit als een gemiste kans.

WAT HEB JE LIEVER: EEN GROOT PUBLIEK DAT VOORAL MET ZICHZELF BEZIG IS, OF EEN KLEINE GROEP DIE ER ECHT VOOR JOU STAAT?
Een groot publiek dat vooral met zichzelf bezig is (hahaha). Nee, een kleine groep die er echt voor mij staat. Ik vind het belangrijk mensen te laten genieten van de muziek… maar dan wel het liefst eem groot publiek (rijmt).

BEZOEK JIJ WELEENS 3VOOR12/TILBURG?
Ja soms, om de recensies te lezen over optredens hier in Tilburg en om nieuwe bands te checken. 

WAT DOE JIJ OVER VIJF JAAR?
Dan ben ik accordeon aan het leren spelen hahahahah. Nee, dan maak ik nog steeds muziek en probeer ik door te breken.


De samenstelling van de Tilburg All Star Band is nu geen mysterie meer, maar ben je (net als ons) nu heel benieuwd hoe ze gaan klinken? Kom dan op 4 september naar het gratis(!) jubileumfeest van 3VOOR12/Tilburg in 013! Daar treden dan ook 7AM, Dearworld en The Sanctimonious Minions op. Vergeet niet jezelf op de gastenlijst te zetten (gewoon, omdat we het leuk vinden om te weten dat je komt). Tot de 4e!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg