De Tilburg All Star Band stelt zich voor! (2) De Tilburg All Star Band stelt zich voor! (2)

Al vier bandleden bij elkaar

, 3VOOR12/Tilburg

De Tilburg All Star Band stelt zich voor! (2)

Al vier bandleden bij elkaar

3VOOR12/Tilburg ,

Op ons grote jubileumfeest op 4 september in de Bat Cave staat een mysterieuze act op het affiche: de Tilburg All Star Band. Wie zijn deze All Stars precies en wat gaan ze doen? De komende weken lichten we hier een tipje van de sluier en komen de bandleden aan het woord. Vandaag: Robin Faas (Destine) en Marlon Penn.

Al vier bandleden bij elkaar

Op ons grote jubileumfeest op 4 september in de Bat Cave staat een mysterieuze act op het affiche: de Tilburg All Star Band. Wie zijn deze All Stars precies en wat gaan ze doen? De komende weken lichten we hier een tipje van de sluier en komen de bandleden aan het woord. Na vandaag hebben we al een kwartet bij elkaar, met nog één aflevering te gaan volgende week. We stellen je voor aan Robin Faas (Destine) en Marlon Penn.

MARLON PENN
Geboren in de koude winter van 1985 te Groningen: Marlon Penn, tegenwoordig spelend onder eigen naam en de heren van The Modern Underground. Speelt inmiddels niet meer in (maar stond wel aan de basis van): Nina June en The Mekanik.

WELKE INSTRUMENTEN SPEEL JE? WAT VOOR MUZIEK MAAK JE NORMAAL GESPROKEN?
Op m'n nieuwe plaat Independence speel ik stem, gitaar, bas, toetsen, percussie, mondharmonica, etc. Ik maak normaal gesproken licht experimentele popmuziek die zichzelf telkens op de hak neemt en veel wegen bewandelt.

HOE LANG BEN JE AL MET MUZIEK BEZIG?
Ik raakte op m'n 13e verknocht aan een Eko Short Gun, een elektrische gitaar van m'n pa die niet eens een body had. Het leek echt op een soort geweer. Ik speelde zonder grappen zo'n zes uur per dag, ik heb het m'n moeder soms behoorlijk lastig gemaakt. Drie jaar later speelde ik door alle tenten van Groningen met m'n eerste band. Na het gymnasium op wonderlijke wijze te hebben afgemaakt verhuisde ik weer drie jaar later naar Tilburg. Ik ben nu 23. Die eerste ontmoeting met de gitaar is alweer tien jaar geleden.

WAT VERWACHT JE VAN DE ALL STAR BAND?
In recordtempo het leerzame en positieve inzien van conflictsituaties in de oefenruimte. Spontaniteit, lol, flow. En consumpties.

HEB JE AL EENS SAMENGEWERKT MET ANDERE LEDEN VAN DE BAND?
Judith en ik hebben al heel lang het plan een sexy bluestrio te beginnen. Gelukkig wordt dit de aanzet het echt te doen.

HOE DENK JE OVER TILBURG ALS MUZIEKSTAD?
Tilburg, daar broeit het werkelijk van het talent. Het mooie is dat het uit verschillende hoeken en geledingen komt. Rock, dubstep, singer-songwriter, hiphop, noise... Er is niet sprake van één scene, maar van een kruisbestuiving. Zolang de
bereidwilligheid er is buiten de eigen kliek te treden, blijft Tilburg fris en eigen.

WAT HEB JE LIEVER: EEN GROOT PUBLIEK DAT VOORAL MET ZICHZELF BEZIG IS, OF EEN KLEINE GROEP DIE ER ECHT VOOR JOU STAAT?
Aangezien artiesten al veel te veel met zichzelf bezig zijn, kies ik voor antwoord B!

BEZOEK JIJ WELEENS 3VOOR12/TILBURG?
Ja! Een van de vetste dingen die ik heb gezien dankzij 3VOOR12/Tilburg is The Go! Go! Prophecy. Wat een optreden op het 10-jarig bestaan van het grote 3VOOR12. Onvergetelijk.

WAT DOE JIJ OVER VIJF JAAR?
Van alle Buma-knaken koop ik een jacht in de haven van St. Tropez en rook een vette spliff met Obama en Snoop. Daarna gaan we freestylen in de studio op het benedendek.


ROBIN FAAS
Ik ben Robin. Ik speel drums bij Destine. Je zou me nog kunnen kennen van Reckless, dat nu Monomania heet. Tegenwoordig speel ik vooral in Destine. Ik speel zo nu en dan ook met DJ Daniël O in Chili con Fusion, maar door de enorme drukte van Destine en door Daniël z’n andere bezigheden spelen we niet erg vaak.

WELKE INSTRUMENTEN SPEEL JE? WAT VOOR MUZIEK MAAK JE NORMAAL GESPROKEN?
Naast drums speel ik veel instrumenten een beetje, maar vooral gitaar en piano vind ik ook erg leuk om te spelen. Oh ja, ik heb ook twee jaar zangles gevolgd. Ik speelde vooral in Rockbands die naar punk neigden, maar tegenwoordig vind ik veel dancedingen en elektronische muziek ook helemaal te gek.

HOE LANG BEN JE AL MET MUZIEK BEZIG?
Ik ontdekte muziek en spelen in bands op m’n veertiende. School ging niet zo goed en bands waren een hele goede afleiding, zodat ik niet te veel aan de slechte cijfers hoefde te denken.

 WAT VERWACHT JE VAN DE ALL STAR BAND?
Een heel leuke avond en een toffe samenwerking met een stel van m’n favoriete muzikanten uit Tilburg. Bovendien vind ik het altijd super om in het diepe gegooid te worden.

HEB JE AL EENS SAMENGEWERKT MET ANDERE LEDEN VAN DE BAND?
Zeker, maar ik heb nog nooit echt intensief met een van hen gewerkt. Via de Rockacademie en de Tilburgse scene kan het ook bijna niet anders dan dat ik ze ken!

HOE DENK JE OVER TILBURG ALS MUZIEKSTAD?
Ik woonde voordat ik in Tilburg kwam wonen in de omgeving van Utrecht en had nooit een hoge pet op van Tilburg, maar ik had er niet verder vanaf kunnen zitten. Tilburg heeft zich aan mij dubbel en dwars bewezen.
 
WAT HEB JE LIEVER: EEN GROOT PUBLIEK DAT VOORAL MET ZICHZELF BEZIG IS, OF EEN KLEINE GROEP DIE ER ECHT VOOR JOU STAAT?
Ik vind het leuk om mensen te winnen die mij nog nooit hebben gezien. Als ik speel voor een kleine groep die speciaal voor mij komt, wordt het een gezellige avond, maar geef mij dan maar de uitdaging om onbekenden mij te laten ontdekken. Als het dan ook nog een grote groep is, dan is dat heeeeeel mooi meegenomen.
 
BEZOEK JIJ WELEENS 3VOOR12/TILBURG?
Absoluut. Ik bezoek de site zeker wekelijks en toen ik in Café STUDIO programmeur was, was de 3VOOR12/Tilburgsite m’n voornaamste tool om wekelijks een interessante line-up te creëren.

WAT DOE JIJ OVER VIJF JAAR?
Ik hoop dat ik nog steeds speel voor zoveel mogelijk mensen en dat ik nog coole studio-opnamen maak.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg