De Tilburg All Star Band stelt zich voor! (1)

De eerste twee bandleden die op ons jubileum komen spelen

3VOOR12/Tilburg ,

Op ons grote jubileumfeest op 4 september in de Bat Cave staat een mysterieuze act op het affiche: de Tilburg All Star Band. Wie zijn deze All Stars precies en wat gaan ze doen? De komende weken lichten we hier een tipje van de sluier en komen de bandleden aan het woord. Vandaag stellen we je voor aan twee hiphoppers.

De eerste twee bandleden die op ons jubileum komen spelen

Op ons grote jubileumfeest op 4 september in de Bat Cave staat een mysterieuze act op het affiche: de Tilburg All Star Band. Wie zijn deze All Stars precies en wat gaan ze doen? De komende weken lichten we hier een tipje van de sluier en komen de bandleden aan het woord. Vandaag stellen we je voor aan twee hiphoppers, die geheel tegen het cliche in ontzettend snel de antwoorden op onze vragen terug mailden.

TIMMIETEX

De naam is Timmietex. Jullie kunnen me kennen van.. Timmietex gewoon. :) Sinds kort doe ik ook mee met Van Kwaad Tot Erger, een soort van supercrew, dus ook daar zal je me misschien van kennen.

WELKE INSTRUMENTEN SPEEL JE? WAT VOOR MUZIEK MAAK JE NORMAAL GESPROKEN?
Ik rap. En niet zo maar rappen, maar echt goed zeg maar. :p Andere
instrumenten ben ik nooit aan begonnen. Vroeger wel gedrumd, maar ik hou het tegenwoordig gewoon puur bij mijn stem, gewoon alleen omdat ie zo sexy is.

HOE LANG BEN JE AL MET MUZIEK BEZIG?
Ik ben begonnen met schrijven door andere hiphopacts ongeveer 8/9 jaar geleden. Ik had zoiets van.. Dat wil ik en kan ik ook! En inderdaad, ik kan het..

WAT VERWACHT JE VAN DE ALL STAR BAND?
Een en al lauwness.

HEB JE AL EENS SAMENGEWERKT MET ANDERE LEDEN VAN DE BAND?
Alleen met Benzie, hij heeft 3 beats op mn aankomende EP "Tantu Spange Tatta".

HOE DENK JE OVER TILBURG ALS MUZIEKSTAD?
Qua hiphop vind ik het redelijk kut. De enige mensen die echt lekker bezig zijn, zijn KGV, Boef & De Gelogeerde Aap, Frankie Mamillion en ik. Voor de rest hebben we wel echt veel rappertjes enzo, maar kom op man.. Die shit trekken we toch helemaal niet?

WAT HEB JE LIEVER: EEN GROOT PUBLIEK DAT VOORAL MET ZICHZELF BEZIG IS, OF EEN KLEINE GROEP DIE ER ECHT VOOR JOU STAAT?
Een kleine groep die er echt voor mij staat. Toch wel gewoon leuk als mensen luisteren naar wat je te zeggen hebt, toch?

BEZOEK JIJ WELEENS 3VOOR12/TILBURG?
Maar naturlich! Nooit echt bands ontdekt door jullie trouwens, sorry man.

WAT DOE JIJ OVER VIJF JAAR?
Over 5 jaar ben ik een van de hardste rappers van Nederland, no joke. Eigenlijk ben ik dat nu al, maar mensen hebben dat nog niet echt door ofzo.. :p Mwuahah.. Over 5 jaar hoop ik klaar te zijn met mn studie op de rockacademie enzo.. Het een beetje op orde te hebben.


BENZIE

Ik ben Benzie, producer/mc. Ik heb afgelopen 8 jaar een discografie opgebouwd van 20 cd’s, 2 hiervan zijn van mijn eigen crew, genaamd KGV. In 2009 zullen er nog 7 releases zijn waar ik aan meegewerkt heb, 3 hiervan komen uit USA. Waar de meeste mensen mij misschien van kennen is van KGV en als producer van 15-jarig talent Fotosynthese, die zojuist de halve finale van de Grote Prijs van Nederland heeft bereikt.

WELKE INSTRUMENTEN SPEEL JE? WAT VOOR MUZIEK MAAK JE NORMAAL GESPROKEN?
Ik bespeel piano/keyboard, drums, gitaar en ben net begonnen aan de viool. Deze intrumenten gebruik ik echter zelden bij de muziek die ik grotendeels maak, dat is namelijk Hip-Hop, hier doe ik meer aan samplism.

HOE LANG BEN JE AL MET MUZIEK BEZIG?
Ik maak muziek vanaf dat ik ongeveer 1 meter lang was, omdat in mijn familie nu eenmaal muziek centraal staat, je kon niet anders.

WAT VERWACHT JE VAN DE ALL STAR BAND?
Met zulke muzikale mensen in een groep, kunnen we met gemak een feestje bouwen, don’t believe me?? Kom gewoon checken!

HEB JE AL EENS SAMENGEWERKT MET ANDERE LEDEN VAN DE BAND?
Ja, met TimmieTex heb ik al een aantal dingen gedaan, waaronder een aantal producties voor zijn solo cd en tevens een collab met zijn band ‘Van Kwaad tot Erger’.

HOE DENK JE OVER TILBURG ALS MUZIEKSTAD?
Persoonlijk vind ik Tilburg nog geen muziekstad, en ik denk dat resterend Nederland dat ook vind, die zullen eerder aan Den Haag denken. Als ik zo hier en daar wat bandjes bekijk uit Tilburg, dan zitten er wel wat goede bands bij, maar het krijgt nog niet genoeg shine buiten de stad. Jammer is dat, maar misschien heeft dat ook zijn redenen.

WAT HEB JE LIEVER: EEN GROOT PUBLIEK DAT VOORAL MET ZICHZELF BEZIG IS, OF EEN KLEINE GROEP DIE ER ECHT VOOR JOU STAAT?
Als ik hieruit moet kiezen zou ik gaan voor een kleine groep die er echt voor mij staat, persoonlijk hoeft het publiek me niet perse te kennen, als ze maar van een fiske houden.

BEZOEK JIJ WELEENS 3VOOR12/TILBURG?
Om eerlijk te zijn kom ik er nooit op (no homo)

WAT DOE JIJ OVER VIJF JAAR?
Eindelijk eens die 3VOOR12/Tilburg site bekijken.


Meer informatie over het verjaardagsfeest van 3VOOR12/Tilburg kun je vinden in het dossier hiernaast. Houd ons in de gaten, want binnenkort stelt de rest van de Tilburg All Star Band zich voor!