3VOOR12/Tilburg tipt! 3VOOR12/Tilburg tipt!

Deze concerten mag je niet missen in augustus

, Wouter de Waal, Tjeerd van Erve

3VOOR12/Tilburg tipt!

Deze concerten mag je niet missen in augustus

Wouter de Waal, Tjeerd van Erve ,

De Tilburgse straten zijn verlaten in augustus. Toch zijn er ook thuisblijvers die in eigen stad hun vermaak zoeken. Naast de Muzenconcerten bij de UvT verzorgen Little Devil en 013 deze maand nog interessante concerten voor hen.

Deze concerten mag je niet missen in augustus

De Tilburgse straten zijn verlaten in augustus. Hele buurten verhuizen en masse naar Zuid-Frankrijk of zelfs de Pyreneeën over. Toch zijn er ook thuisblijvers die in eigen stad hun vermaak zoeken. Voor hen heeft Tilburg natuurlijk elke woensdag Muzenconcerten op de campus van de UvT, met onder andere nog Loïs Lane op 26 augustus. Helaas gaan veel zalen in de vakantie dicht en is het aanbod daarnaast dus nogal mager. Gelukkig doet Little Devil daar niet aan mee, en zorgt naast 013 met name dit podium voor mooie concerten in augustus. Hulde!

EARTHLESS – 3 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
De liefhebber van de hardere muziek mag zich in de handjes wrijven deze maand, in het besef dat Little Devil in tegenstelling tot 013, Paradox, de Cul en de Hall of Fame geen zomerstop inlast qua concerten. Zeker punk- en hardcorefanaten kunnen in augustus hun lol op in dit café. Deze maandag staat in het teken van een ander genre: psychedelische rock. Het Californische Earthless stond vorig jaar al op Roadburn (een concert waarvan ook live opnames zijn gemaakt en uitgebracht) en brengt deze dag het eveneens uit Amerika afkomstige Pontiak mee als support. Voor zeven euro ben je ook van de partij, wegblaasgarantie inbegrepen. 

WE INSIST! – 14 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Iedereen die graag wat avontuur in zijn muziek heeft, moet zich vanavond naar het kleine podium begeven. Alle genres die je je kunt voorstellen worden in een hete pompende pan gegooid en tot een verrassende saus gemixt. Probeer je voor te stellen hoe Black Sabbath door Frank Zappa wordt gespeeld, terwijl Les Claypool de basspartijen voor zich neemt. Dat is waarschijnlijk het beste beeld van We Insist! dat we kunnen meegeven aan hen die ze nog niet gehoord hebben. Gelukkig kun je voor maar vier euro de fantasie de fantasie laten en We Insist! in levenden lijve aanschouwen.

WINDSOR FOR THE DERBY – 26 AUGUSTUS, BAT CAVE 013
Het Amerikaanse label Secretly Canadian biedt onderdak aan vele bijzondere (post)rockbandjes, die volledig de vrijheid krijgen van het label. Windsor For The Derby is er een van. Voortbouwend op drone-bands uit de jaren ’80 als Bark Psychosis, Loop en Spacemen 3, maakt de groep zeer sfeervolle filmische muziek. Met invloeden van Sonic Youth en andere noise mag je een zeer gelaagde show verwachten met prachtig geschilderde paletten.

TH’ LEGENDARY SHACK*SHAKERS – 30 AUGUSTUS, KLEINE ZAAL 013
Rootsrock adepten kunnen de dertigste in hun agenda noteren. Dan zal Th’ Legendary Shack*Shakers namelijk 013 aandoen. Dit zooitje ongeregeld uit de geboortestreek van de rock ‘n roll, het heetgebakerde zuiden van de Verenigde Staten, schijnt met zijn primitieve, energieke performance iedere zaal op z’n kop te zetten. Zodanig zelfs dat punkicoon Jello Biafra bandopperhoofd J.D. Wilkes bestempelt als de laatste grote rock ‘n roll frontman en Hank Williams III eenvoudig spreekt van de beste band van Amerika. Dat belooft wat…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg