Podium Little Devil wordt twee keer zo hoog Podium Little Devil wordt twee keer zo hoog

“Na drie rijen zie je nu niets meer”

, Bas van Duren

Podium Little Devil wordt twee keer zo hoog

“Na drie rijen zie je nu niets meer”

Bas van Duren ,

Concertliefhebbers die wel eens in een uitverkocht Little Devil staan, weten het al: het podium is te laag. Zeker bij 'seated concerts', zoals onlangs dat van Anneke van Giesbergen en Danny Cavanagh, is er na een rij of drie niets meer te zien. Dat kan zo niet langer en daarom gaat Little Devil haar podium verhogen.

“Na drie rijen zie je nu niets meer”

Al zes jaar lang ziet ‘rawk ‘n’ roll-café’ Little Devil er precies hetzelfde uit: voor in het café kun je drinken, poolen en darten, achterin staan vooral metalbands te spelen, hopend op een doorbraak. De kroeg is op het gebied van programmering de afgelopen tijd goed bezig: Volbeat, ProPain en Peter Pan Speedrock mag je grote namen noemen en dat zorgt ervoor dat de concerten uitverkopen. Maar met een podium van slechts 22 centimeter hoog, is het zicht op de band al snel verloren.

Mede-eigenaar Erik van der Put: “Toen Anneke van Giesbergen van The Gathering en Danny Cavanagh hier een uitverkochte show hadden en zittend op een barkruk speelden, kon je na drie rijen al niets meer zien. Toen besloten we om het podium te verhogen tot vijftig centimeter. We hebben dat besluit niet eerder genomen, omdat de behoefte er nog niet was.” Van der Put twijfelde in het begin nog aan de verhoging, want zijn voorkeur gaat uiteindelijk toch uit naar een wat intiemer podium. “Maar mijn compagnon heeft me overtuigd.” Nog hoger was geen optie: “We hebben vaak beweeglijke bands op het podium staan. Van vijftig centimeter hoog naar beneden vallen is nog vrij ongevaarlijk, maar vanaf een meter wordt het wel gevaarlijk.”

De verhoging is niet het enige dat gaat veranderen: het podium krijgt een extra hoek en de basspeakers worden in de verhoging weggewerkt. De tweeters komen in de lucht te hangen. Of dat resulteert in beter geluid, is volgens Van der Put een kwestie van afwachten. Naar verwachting zijn alle verbouwingen eind mei klaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg