André Manuel en de intens rockende Ketterse Fanfare André Manuel en de intens rockende Ketterse Fanfare

Try-out show nauwelijks 'try-out' te noemen

, Bas van Duren

André Manuel en de intens rockende Ketterse Fanfare

Try-out show nauwelijks 'try-out' te noemen

Bas van Duren ,

De Feestweek van Cul de Sac is inmiddels in volle gang. Woensdag werd de muzikale aftrap genomen. Cabaretier André Manuel stond in een meer dan goed gevulde Cul voor een try-out show met zijn Ketterse Fanfare. Getuige de show, was het woord 'try-out' eigenlijk niet eens van toepassing.

Try-out show nauwelijks 'try-out' te noemen

De Feestweek van Cul de Sac is inmiddels in volle gang. Woensdag werd de muzikale aftrap genomen. Cabaretier André Manuel stond in een meer dan goed gevulde Cul voor een try-out show met zijn Ketterse Fanfare. Getuige de show, was het woord 'try-out' eigenlijk niet eens van toepassing.

De laatste restjes spinazie worden vakkundig uit de tanden gepeuterd. De harde kern Cul-feestgangers hebben net mogen genieten van een Nepalees diner, terwijl het podium klaar werd gezet voor André Manuel en de Ketterse Fanfare. De cabaretier heeft al meer ervaring met in bands spelen, met Krang als voornaamste voorbeeld.

Tegen de tijd dat de band begint, is de kuil helemaal vol. Er klinkt gelach en het geluid van bierglazen die tegen elkaar tikken. Wie naar het toilet moet, heeft pech. Het is veel te druk om je door te mensenmassa heen te wurmen. Manuel had over de Cul alleen al bijna een lied kunnen schrijven. Dat doet hij niet, wél zingt de cabaretier enkele minuten later over alles wat God verboden heeft. 'Ketters' inderdaad. 

De begeleidingsband is solide, met de altijd uitstekend spelende B.J. Baartmans op tweede gitaar. Manuel laat horen dat hij er zelf ook wat van kan. Tegen het eind van de show zit hij onder het zweet door zijn eigen, fanatieke gitaarspel. Van stevige rock tot groovende funk en zelfs een onvervalste wals met publieksfavoriet Feest; alles komt voorbij. De interactie met het publiek komt bovendien niet gemaakt over. Een kwaliteit op zich. Het had een 'try-out' moeten zijn voordat de band een behoorlijke toer voor de kiezen krijgt, maar het is een heerlijk optreden geworden. Cul de Sac kon zich geen betere band wensen om de jubileumweek muzikaal in te luiden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg