3VOOR12/Tilburg tipt! 3VOOR12/Tilburg tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand april

, Wouter de Waal, Tjeerd van Erve en Bas van Duren

3VOOR12/Tilburg tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand april

Wouter de Waal, Tjeerd van Erve en Bas van Duren ,

April is de maand van het tienjarig bestaan van zowel Cul de Sac als Roadburn. Het één geeft je reden om een week lang in de Cul te zitten, het ander om te wenen als je er geen kaartje voor hebt. Om de pijn wat te verzachten, heeft 3VOOR12/Tilburg ook deze maand weer een aantal juweeltjes uit de programmering van de Tilburgse podia voor je uitgekozen.

Deze concerten mag je niet missen in de maand april

April is de maand van het tienjarig bestaan van zowel Cul de Sac als Roadburn. Het één geeft je reden om een week lang in de Cul te zitten, het ander om te wenen als je er geen kaartje voor hebt. Roadburn was namelijk in een paar uur helemaal uitverkocht. Niet gek met zo’n line-up en reputatie. Om de pijn wat te verzachten, heeft 3VOOR12/Tilburg ook deze maand weer een paar juweeltjes uit de programmering van de Tilburgse podia voor je uitgekozen. 

JE SCHOONMOEDER – 2 APRIL 2009, LITTLE DEVIL
Volgens de FRET is het Roosendaalse Overgrown een 'rock 'n' roll monster met tsunamidrums en moordende riffs'. Deze donderdag staat ze samen met Noyalty en On Fire in Little Devil. Noyalty en On Fire zijn twee hardcore punkformaties, die ieder een kant van het spectrum van harde muziek vertegenwoordigen. On Fire gaat terug naar de oldschool hardcore, terwijl Noyalty uit Eindhoven meer naar melodische hardcore neigt. Een avond vol harde muziek dus, met voor ieder wat wils. Alle drie goed en alle drie uit het Brabantse! Als dat geen troost geeft...

MAJESTIC SCENE – 3 APRIL 2009, CUL DE SAC
In Tilburg moet de naam Majestic Scene eigenlijk al genoeg reden zijn om op je fiets te springen en naar Cul de Sac te racen. Na een tijd van stilte staat ze nu, ter ere van het tienjarig jubileum van de Cul, in de kuil. Mooi is dat dit samenvalt met haar eigen twintigjarig bestaan. Niet helemaal in de oude bezetting, maar onmisbaar voor de Tilburgse muziekliefhebber. Jammer van Roadburn, maar wij hebben Majestic Scene!

EVOKEN, ISOLDE, OFFICIUM TRISTE – 5 APRIL 2009, LITTLE DEVIL
Nachtwezens die deze zondag het licht willen ontvluchten, kunnen terecht in Little Devil, alwaar het Amerikaanse Evoken, het Zweedse Isole en het Rotterdamse Officium Triste gezamenlijk garant staan voor een avond gedompeld in doem en duisternis. Een allesverslindende duisternis welteverstaan, die als een zwart gat al het licht verzwelgt en tot het einde der tijden gevangen houdt. Meemaken is geloven.

DE ROSA – 9 APRIL 2009, CUL DE SAC
Eigenlijk zouden we je bij deze naar de Myspace van De Rosa moeten sturen. Vijf seconden zijn genoeg om te begrijpen waarom je niet thuis moet blijven zitten. Als je Arab Strap en Postal Service in een blender gooit, dan kan het niet anders dan dat er De Rosa uitkomt. Clicks & clacks-pop met donkere teksten en een Schots accent. Als je daar niet wild van wordt, dan weten wij het ook niet meer.

PAULUSMA – 9 APRIL 2009, KLEINE ZAAL 013
Als frontman van het ter ziele gegane Daryll-Ann, bewees Jelle Paulusma al dat hij de beschikking had over bakken muzikaal talent. Nu zijn vorige band geschiedenis is, werd het tijd voor een soloplaat. Die verscheen eind vorig jaar. Met iRECORD leverde hij een tijdloos album af dat hij live waar kan maken. De warmte die zijn album uitstraalt, moet je live gewoon voelen.

ROXXITY - 12 APRIL 2009, PARADOX
Net uit de kerk is het tijd voor de kroeg. En niets mooiers dan een kroeg met levendige muziek. Op deze middag biedt RoXXity het beste wat Tilburg momenteel aan liedjesschrijvers te bieden heeft. Zowel Marlon Penn als 7AM waren hoogtepunten van de afgelopen editie van No Sleep. En nu dus op het intiemere podium van Paradox. Heb je ze daar gemist, dan is dit de mogelijkheid om ze toch te zien. Heb je ze op No sleep wel gezien, dan kan het niet anders dan dat je ze graag weer wilt zien.

THE DEATH LETTERS – 16 APRIL 2009, BAT CAVE
Play It Like You Mean It! is de naam van de eerste release van The Death Letters. Dat kun jij ook van het duo zelf zeggen. Puur, rauw, ruig en overtuigend: deze scholieren blazen met hun fijne mix van noise, blues, hardrock en de rest de nodige volwassen bandjes omver. Misschien niet zo hard als Neurosis, maar dat is toch zeker geen reden om thuis te blijven? Neen, komt allen en laat je overtuigen door dit aanstormend talent.

THE ALKALI FLATS – 17 APRIL 2009, BAT CAVE 013
Ook altijd de drang om in tuinbroek en rieten hoed buiten met een grasstengel in je mond op je banjo te gaan tokkelen? Nee? Maakt niet uit. The Alkali Flats doet dat wel voor je. Het vijftal uit Sacramento speelt bluegrass op speed. Hillbilly met teveel poppers op. Live speelt ze afwisselend eigen werk en covers van de grote Hank Williams. Neem je wasbord mee.

ORIGIN E.A. – 30 APRIL 2009, LITTLE DEVIL
Genoeg van de lallende Oranjeklanten op Koninginnedag? Dan biedt Little Devil je een goed alternatief: Vanaf vijf uur kun je genieten van een drietal bands in het death/grind genre, die je oren grondig zullen reinigen van alle goedkope en melige deuntjes die je deze dag onverhoopt al voor je kiezen hebt gekregen. De hoofdact van de dag, de Relapse-band Origin, was volgens velen één van de hoogtepunten van het afgelopen Neurotic Deathfest. Eenieder die deskundig omvergeblazen wil worden, weet genoeg.

KORVEL ROCKS - 30 APRIL 2009, KORVELSEWEG
Als je Koninginnedag liever in de openlucht doorbrengt dan in het duister van Little Devil, kun je terecht bij het gratis festival Korvel Rocks op de Korvelseweg. Korvel Rocks is een door studenten van de Rockacademie georganiseerd festival. Onder andere Boef En De Gelogeerde Aap en FREUD geven acte de presence. Aan het gevarieerde programma zal het in ieder geval niet liggen. Nu die zomerse temperaturen nog.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg