Ruw feestje met Blood Or Whiskey Ruw feestje met Blood Or Whiskey

Support-act Circle J fluit een aardig deuntje mee

, Wouter de Waal,

Ruw feestje met Blood Or Whiskey

Support-act Circle J fluit een aardig deuntje mee

Wouter de Waal, ,

Vrijdagavond stond de Bat Cave in het teken van Ierse folkpunk. Het Utrechtse Circle J gaf een prima optreden; hun collega’s uit Dublin hadden te kampen met een slecht geluid, maar maakten hun woeste naam zonder meer waar.

Support-act Circle J fluit een aardig deuntje mee

Vanavond staat de Bat Cave in het teken van Ierse folkpunk. Het Utrechtse Circle J geeft een prima optreden; hun collega’s uit Dublin hebben te kampen met een slecht geluid, maar maken hun woeste naam zonder meer waar. CIRCLE J Het zal niemand ontgaan zijn: opgepunkte volksmuziek is al een aantal jaren erg populair, zeker als het gaat om Ierse folk (Flogging Molly, Dropkick Murphys). Ook de Utrechtse punkers van Circle J zijn aangestoken door het (Ierse) ‘volksvirus’, waardoor we vanavond naast bassist, gitarist en drummer ook een fluitiste en een banjospeler (die soms ook een mandoline-achtig instrument ter hand neemt) aan het werk zien en horen. Men speelt eenvoudige doch aanstekelijke liederen die vooral geschikt zijn om op te drinken en te dansen. Hoewel het misschien een beetje vreemd mag lijken dat een Nederlandse band zich zo op Ierse feestmuziek stort, mag het resultaat er zeker zijn. (En laten we eerlijk zijn, op welke Nederlandse folktraditie kan een band als deze terugvallen?) Er wordt dan ook stevig gedronken (niet in de laatste plaats door de bandleden) en enige enthousiastelingen gaan aardig uit hun dak voor het podium. BLOOD OR WHISKEY
 De naam klinkt natuurlijk al niet verschrikkelijk subtiel en dat geldt ook voor het optreden dat deze Ieren geven. Overigens deels buiten hun schuld, want het geluid is gedurende het hele optreden beroerd te noemen: eerst is de accordeonist onhoorbaar, later wordt dat gecorrigeerd maar verdwijnt de banjospeler nagenoeg geheel uit de mix. Ook klinkt het geluid vaak erg overstuurd, met het nodige gepiep en gezoem als gevolg. Maar goed, misschien past dat ook wel een beetje bij het ongepolijste karakter van de band. Het voorste deel van het publiek gaat in ieder geval helemaal los op de Ierse pubpunk en maakt er een ruw feestje van. Door de algehele grote beschonkenheid misschien soms wat te ruw, maar voor degene die geen moeite heeft met woest rondzwalkende kerels of wie weet zelfs graag besprongen wil worden door wilde vrouwen (!) is een Blood Or Whiskey-concert absoluut een aanrader. Zou het er in Ierse kroegen ook altijd zo aan toe gaan?!
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg