3VOOR12/Tilburg stelt voor: SiD 3VOOR12/Tilburg stelt voor: SiD

"We komen strakker, pompender en swingender terug dan ooit!"

, 3VOOR12/Tilburg,

3VOOR12/Tilburg stelt voor: SiD

"We komen strakker, pompender en swingender terug dan ooit!"

3VOOR12/Tilburg, ,

Op Festival Mundial werd gezegd dat ze uit elkaar waren, maar de Tilburgse band SiD gaat er juist harder tegenaan dan ooit. Met hun zogenoemde 'dance metal' komen ze naar eigen zeggen snoeihard terug met een nog betere live show. SiD stelt zich voor.

"We komen strakker, pompender en swingender terug dan ooit!"

HOE IS DE BAND ONTSTAAN? "Jutt en Jeroen (neven) en een gitarist die naamloos zal blijven (zie een na laatste vraag) zaten al samen in een band die crossover speelde met een dj. Tijdens repetities ontstond er toen wel eens iets wat we zelf ´dance metal´ noemden: snoeiharde beats met snoeiharde gitaren! Die band viel uiteen waarna Stievie D aangetrokken werd als dj en toen het onmogelijk bleek een geschikte zanger toe te voegen (zie twee na laatste vraag) besloten we van dat probleem een unique selling point te maken. De gemiddelde dance-dj werkt ook met vocals uit de computer dus dat kunnen wij ook, dachten we. De combi van samples met live drums en gitaren leidde tot veel enthousiasme bij onszelf en wat leuk is gaat gemakkelijk. Veel repeteren, opnemen en live spelen volgden. En als het publiek dan bijgekomen was van de aanvankelijke verwarring deelden ze meestal ons enthousiasme. Vooral doorgaan dus en dat doen we nu met een nieuwe gitarist en mc!" 
 HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
 "Daarover verschillen de meningen. De naam van de hiervoor genoemde crossoverband die uiteen viel begon met een S. Op onze website stond toen S……. Is Dead (S.I.D.). Maar de dj van Slipknot heet ook Sid (Wilson). Sid Meyer is een componist van muziek en geluidjes in computerspelletjes en .sid is een extensie voor geluidsfragmenten. Het betekent niks en da´s mooi want onze muziek heeft ook geen boodschap, het is dus verwarrend (net als onze muziekstijl), klinkt lekker en staat goed op stickers en T-shirts!"  
 WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE? "Dance metal." WAAR REPETEREN JULLIE? "Bij NEWZ van Henry van Helvoirt aan de Bokhamerstraat in Tilburg West. Dat was lang geleden de enige ruimte die op vrijdagavond beschikbaar was én waar we in een blok van vier uur konden repeteren. Wij houden er van om met onze repetitie uitgebereid het weekend in te luiden." WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN? "Net zoals de meeste muzikanten zijn we ooit met spelen begonnen omdat we gek waren van muziek. Maar muzikanten krijgen ook nog eens veel aandacht (van de dames) en meestal ook nog gratis drank. Wat ons betreft de heilige drie-éénheid. Maar we zijn nog steeds muziekfreaks en we houden van repeteren, opnemen, live spelen en alles wat daarbij komt kijken. De aandacht en het respect van andere muziekliefhebbers die het te gek vinden dat we iets origineels doen wat hard maar toch herkenbaar en catchy is, is wat we hoopten te bereiken. Dit willen we natuurlijk uitbouwen, dus alle clichés zijn op ons van toepassing: veel live spelen, voorprogramma´s doen van grote acts (Vive La Fete en VanKatoen hebben we al gedaan, daar kan nog meer bij), spelen op de grotere podia en festivals, een plaat opnemen, een platen-, boeking-, en managementcontract…"
 ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN? "Yep, 26 september in jc Demo (Oisterwijk), 31 oktober in jc de Tram (Huizen) en we hebben nog wat toezeggingen (Haarhorst in Gorinchem, Mach in Hellevoetsluis, TexMex in Spijkenisse) waar we nog een datum aan moeten hangen. En we hopen op een plek op de rock/metal editie van Local Heroes."  
 LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM? "Platencontract! Ondanks dat de muziekbizz ontzettend veranderd is, lijkt het ons niet mogelijk een nummer 1 te scoren zonder steun van een platenmaatschappij. Opnemen, marketen, distributie is als band zonder platenmaatschappij niet goed te doen. Bovendien, een nummer 1 hit met onze muziekstijl..." WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE? "Die is erg levendig en blijft maar groeien. Er zijn veel muzikanten, bands, acts en dj´s en best veel podia en festivals waardoor het voor bands relatief makkelijk is om aan optredens te komen. Voor ons is het daardoor ook snel gelukt aan een nieuwe gitarist te komen. Maar ja, in elke grote scene zitten ook veel eikels: dames en heren die het belangrijker vinden in de stad aan alles en iedereen te melden dat ze in een band zitten dan te repeteren. En een grote scene levert ook veel gefrustreerde (ex-)muzikanten op, maar gelukkig ook mensen als die van Roxxity die heel actief zijn, puur uit liefde voor popmuziek!" 
 WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN? "Nou, bijvoorbeeld omdat we niet, zoals op Mundial gezegd werd, uit elkaar zijn. We worden wel enigszins gedreven door wraak want onze ex-gitarist stapte de avond voor onze show op Mundial uit SiD (gevalletje sabotage). En ondanks dat we er goed ziek van waren dat dat optreden en vier grote andere shows niet door konden gaan, hebben we geen seconde overwogen te stoppen. Gelukkig hadden we snel een nieuwe gitarist (René) en door zijn inbreng is het SiD geluid alleen maar beter geworden, hebben oude nummers een nieuwe draai gekregen en worden de nieuwe nummers echt abnormaal vet. Daarnaast werken we sinds kort met een mc die de nummers een extra laag geeft en met name live als frontman functioneert waardoor er meer interactie ontstaat en het publiek helemaal los gaat." WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK? "Check SiD!! Mocht je niet snappen wat 'dance metal' is, luister eens naar onze oude demo op onze MySpace! Of kom naar een van onze live shows, want we komen snoeihard terug. Strakker, pompender en swingender dan ooit. Met een nog betere live show. Zien is geloven. Halleluja!"
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg