3VOOR12/Tilburg stelt voor: Sakmi 3VOOR12/Tilburg stelt voor: Sakmi

"We hebben echt de motivatie en kwaliteit om door te breken"

, 3VOOR12/Tilburg,

3VOOR12/Tilburg stelt voor: Sakmi

"We hebben echt de motivatie en kwaliteit om door te breken"

3VOOR12/Tilburg, ,

De Kaatsheuvel/Sprang-Capelle/Waalwijkse band Sakmi stelt zichzelf voor. De viermansformatie maakt 'catchy poppounk
met hier en daar een mixje van andere invloeden zoals emocore'. Op 24 september treedt Sakmi op bij B-Stage in 013.

"We hebben echt de motivatie en kwaliteit om door te breken"

HOE IS DE BAND ONTSTAAN?
 "In 2006 zijn vier muzikanten samen in een repetitiehok gaan zitten en daar begonnen de eerste nummers te komen. De helft van de leden kende elkaar, de andere helft nog niet. Toch klikte het snel en ook qua muziekstijl was het niet lastig om een gepaste stijl te vinden. Helaas voelde Sakmi’s eerste zanger Pim zich meer op zijn plek in zijn andere metalcore project. Gelukkig kwam een schoolvriend Jorn als een goede vervanger. Nu zijn de leden als muzikanten niet alleen goed op elkaar ingespeeld, ze zijn ook goede vrienden en dat is erg belangrijk voor de sfeer binnen de band."

 HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
 "Dit was een idee van de drie mannelijke leden van de band, uiteraard. Voor degene die het niet snapt, het is de Nederlandse uitspraak van Suck Me, maar dan uitgeschreven. Erg origineel en het blijft goed hangen. Het zorgt voor leuke reacties."
 
 WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
 "We maken catchy poppunk met hier en daar een mixje van andere invloeden zoals emocore. Bands waarmee de muziek te vergelijken is zijn bijvoorbeeld Blink 182, Story Of The Year en Bowling For Soup. We brengen een unieke sound die goed bij het publiek aanslaat en makkelijk mee te zingen is. De catchy riffs van de gitarist blijven lekker in je hoofd hangen."
 
 WAAR REPETEREN JULLIE?
 "We hebben een vaste repetitieruimte bij een muziekschool in Waalwijk, waar we vandaan komen." 
 
 WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
 "We willen zoveel mogelijk mensen bereiken met onze muziek. We willen een avond bieden met goede kwalitatief hoge muziek, maar ook met de nodige humor. Mensen moeten met plezier terugdenken aan ons optreden, dat is het belangrijkste."
 
 ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
 "Ja, we staan 24 september in 013 bij B-Stage. Daarnaast hebben we zelf een tour opgezet met twee bands uit omgeving Gouda, die door heel Nederland gaat. Op onze MySpace staat een lijstje met alle shows."
 
 LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM?
 "Nummer 1 hit. De muziekindustrie is niet wat het geweest is en een platencontract heeft voor ons dus niet echt een meerwaarde. Een nummer 1 hit is niet alleen leuk om mee op te scheppen, het bied je de nodige publiciteit en connecties waarmee we het zelf, op eigen houtje, hopelijk ver mee kunnen schoppen! Dat is veel leuker."
 
 WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?
 "Tilburg heeft een geweldige muziekscene. Bands als Textures en natuurlijk Krezip en Intwine, niet te geloven dat zij allemaal uit een stadje komen! Als je hier rondloopt is het wel te verklaren, er zijn zoveel zaaltjes, podia en cafés dat je bijna niet om de scene heenkan."
 
 WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?
 "Omdat we echt de motivatie en kwaliteit hebben om door te breken. We brengen muziek die tegenwoordig niet meer door super veel bands wordt vertegenwoordigd en dat maakt ons in zekere zin uniek! Indiebands nemen de markt over, en wij proberen nog steeds die oldschool poppunk sound door te laten klinken. Dat gaat ons lukken!"  
 WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK?
 "Neem een kijkje op onze website en onze MySpace! Laat een bericht achter, altijd leuk."
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg