Relaxte zondagmiddag in Cul de Sac met 3VOOR12/Tilburg presents... Relaxte zondagmiddag in Cul de Sac met 3VOOR12/Tilburg presents...

Cd-presentatie The Light Brigade het strakst, Closer de grootste verrassing

, Wessel Damen,

Relaxte zondagmiddag in Cul de Sac met 3VOOR12/Tilburg presents...

Cd-presentatie The Light Brigade het strakst, Closer de grootste verrassing

Wessel Damen, ,

De koude, regenachtige zondagmiddag van de eerste oktoberweek is nou niet de meest ideale dag voor een avontuurtje zou je zeggen. Toch is er over de opkomst bij 3VOOR12/Tilburg presents... The Light Brigade in Cul de Sac niet te klagen. De aanwezigen bieden gebroederlijk een luisterend oor aan de drie acts van deze middag; Tom Wolkers, Closer en The Light Brigade.

Cd-presentatie The Light Brigade het strakst, Closer de grootste verrassing

De koude, regenachtige zondagmiddag van de eerste oktoberweek is nou niet de meest ideale dag voor een avontuurtje zou je zeggen. Toch is er over de opkomst bij 3VOOR12/Tilburg presents... The Light Brigade in Cul de Sac niet te klagen. De aanwezigen bieden gebroederlijk een luisterend oor aan de drie acts van deze middag; Tom Wolkers, Closer en The Light Brigade. TOM WOLKERS Het is kwart over vier als Tom Wolkers zijn plek inneemt voorin de kuil. De trappetjes in het muziekcafé zijn al grotendeels bezet zodra de jongeman met zijn gitaar zijn liedjes brengt. De lekkere bluesy liedjes over het gemis aan liefde komen langzaam aan bij het publiek, wat al lekker in de stemming wordt gebracht. De zang van Tom is niet altijd even denderend, maar de nummers kloppen, en de setting klopt al helemaal. Leuke dierenvelletjes op de grond bij de artiesten, wat sierverlichting en de kaarsjes in de zaal geven een intieme sfeer en geven het idee dat je iets bijzonders meemaakt. CLOSER En dat deze middag bijzonder wordt blijkt wel zodra het duo Closer begint te spelen. Het duo dat een cello en gitaar tot zijn beschikking heeft brengt heerlijke liedjes, variërend van het zachte en breekbare wat aan Jeff Buckley doet denken, tot aan melodieuze, krachtige meevoerende nummers. De nummers die het duo ten gehore brengt zijn allemaal te kort, en dan alleen omdat ze zo mooi zijn. Het stemgeluid van Roel Kessels varieert heerlijk tussen fluisterzacht en hardere, zuivere uithalen. Dit alles nog steeds in het heerlijke sfeertje van Cul de Sac, maakt dit subliem. THE LIGHT BRIGADE De laatste der sfeerbrenger op de regenachtige zondag is The Light Brigade, met de presentatie van zijn nieuwe cd: Loosen The Knot. Deze viermansformatie laat een heerlijke combinatie aan geluid over je heen komen, met onder andere violiste Kim de Beer, die zich helaas vaker buiten het artiestengebiedje bevindt dan erin. The Light Brigade zorgt voor wat extra’s, door achter zich een leuk visueel kunstje te klaren. Op de grote projectie achter de band zijn oude familiekiekjes te zien van de zanger, die het optreden extra intiem maken. De zachte, mooie muziek van de band laat je geloven dat je in een prachtige wereld leeft, waar eigenlijk weinig mis mee is. Zodra The Light Brigade echter uitgespeeld is, blijkt plotseling dat het nog steeds regent, en je de garantie hebt natgeregend aan je avondeten te beginnen. Maar dit natuurlijk wel met een heel pakket mooie liedjes in je hoofd, wat later nog een vervolg krijgt bij Sounds Like Sunday.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg