3VOOR12/Tilburg stelt voor: Have A Go Heroes 3VOOR12/Tilburg stelt voor: Have A Go Heroes

"Wij zijn fan van de Tilburgse muziekscene"

, 3VOOR12/Tilburg,

3VOOR12/Tilburg stelt voor: Have A Go Heroes

"Wij zijn fan van de Tilburgse muziekscene"

3VOOR12/Tilburg, ,

Ze speelden drie keer live op 3FM en zondag 19 oktober staan ze op het Local Heroes Festival in 013. De Tilburgse poprockband Have A Go Heroes stelt zichzelf voor!

"Wij zijn fan van de Tilburgse muziekscene"

HOE IS DE BAND ONTSTAAN? "Dat is inmiddels al weer vijf jaar geleden dat de band bij elkaar gebracht werd met het doel om op een nieuw Belgisch label een cd te gaan opnemen. Van het label bleek echter niet veel te kloppen op dat moment, dus daar hebben we mee gebroken om onze eigen weg te kunnen gaan. We zijn hard gaan werken aan een repertoire en gedurende deze vijf jaar zijn er wat leden vertrokken en hebben we een nieuwe drummer gekregen. In de huidige bezetting is de chemie gewoon helemaal in orde. Het schrijven van nummers verloopt zo vloeiend. Alle radertjes vallen in elkaar en er ontstaan nummers die ons met regelmaat zelfs kunnen verbazen. Gevoelsmatig bestaat Have A Go Heroes pas twee jaar. Het is de huidige bezetting die echt een band geworden is, in veel meer opzichten dan alleen de naam." 
 HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
 "Toen de vorige bandnaam teveel leek op de naam van een band die net een hitje in de Top 40 scoorde, vonden wij het tijd voor een nieuwe naam. De bassist had het idee voor deze naam al langer in zijn hoofd zitten. Het was iets dat hij op tv had gezien en wat hem heel erg aansprak. Het past ook heel erg bij onze band. We willen onszelf geen helden noemen, maar voelen ons tegen alle waarschijnlijkheid in soms wel zo. Dat is exact wat ‘Have A Go Heroes’ zijn: onwaarschijnlijke helden. We zijn erg trots op onze muziek, maar de reacties van buiten zijn vele malen heftiger. Een tijd terug werden we bijvoorbeeld geboekt voor een optreden in een kroeg in Tilburg. Toen we lieten weten dat we beschikbaar waren voor die datum, sprong de organisator ons om de nek. Vervolgens stuiterde hij door de kroeg. Dat was helemaal te gek, maar ook een beetje surreëel. Dat iemand ons bandje zo gaaf kan vinden is iets waar we vreselijk blij mee zijn, maar we kunnen het haast niet geloven." 
 WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE? "Wij maken poprock. Een blend van akoestische poprock met een alternatief randje." WAAR REPETEREN JULLIE? "We hebben onze eigen ruimte in Oirschot. Via via konden we daar terecht en dat is nu ons eigen hok. We hoeven het niet te delen en kunnen daar dus spelen wanneer we maar willen." 
 WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN? "Ik denk dat we dezelfde dromen hebben als veel andere muzikanten. Natuurlijk willen we op de grote festivals spelen. Natuurlijk willen we op tv en op de radio met onze muziek. Natuurlijk willen we rijk en beroemd worden. Maar eigenlijk willen we gewoon ons brood kunnen verdienen met muziek. Gewoon de hele dag met muziek bezig kunnen zijn, lijkt ons echt fantastisch. Om jezelf elke keer weer te kunnen verbeteren, elke keer weer met nieuwe ideeën, nieuwe songs een nieuw album op te kunnen nemen, en dat weer aan het publiek te kunnen laten horen. Fantastisch lijkt ons dat! Het afgelopen jaar zijn we al drie keer live bij 3FM geweest, tien jaar geleden hadden we nooit durven denken ooit in die studio te mogen staan. Ook al is het dan steeds in de nachtelijke uren geweest, we kunnen daar niet trotser op zijn." ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN? "We spelen tegenwoordig met grote regelmaat, maar er is wel een optreden dat we specifiek hier willen benoemen. We zijn geboekt voor het Local Heroes Festival op 19 oktober in de Kleine Zaal van 013. Dat is een festival wat je zeker niet mag missen." 
 LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM?
 "Dit is een bijna onmogelijke vraag. Ik denk toch een nummer 1 hit. Dat zou ons een kans geven om alle festivals te spelen, en uiteindelijk is dat toch waar je het voor doet. Spelen voor publiek en alles doen om te zorgen dat ze uit hun dak kunnen gaan. Maar als je een nummer 1 hit kunt scoren kun je ook een platencontract krijgen. Andersom is dat zeker niet altijd het geval."   WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE? "Wij zijn fan van de Tilburgse muziekscene. En dan speciaal van Roxxity die ons toch opgepikt heeft en ons hele mooie kansen geeft. Daar zijn we de vereniging, en Djek in het bijzonder, dan ook heel dankbaar voor!' 
 WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN? "Jezelf ophemelen is wel erg lastig voor ons. De reacties van mensen die ons bezoeken zijn erg goed. We krijgen steeds meer optredens op steeds betere podia wat voor ons betekent dat we niet alleen zelf onze muziek helemaal te gek vinden, maar dat anderen dat ook zo zien en daar naar willen handelen. We worden op verschillende plaatsen goed opgepikt en aan de hand van deze optredens krijgen we steeds weer nieuwe optredens en kansen om terug te keren naar dezelfde podia. Het belangrijkste is dat we echte, eerlijke muzikanten zijn. Geen voorgeprogrammeerde bandjes, geen danspasjes, maar gewoon, goede, oprechte muziek. We willen met onze liedjes een gevoel aan onze luisteraars geven. Dat kun je als het goed is op onze nieuwe plaat gaan horen, maar dat kan ook al bij onze optredens. Vaak ontstaat een hele bijzondere sfeer, waarbij publiek en band als het ware één worden. Naar die momenten kan je niet toewerken, die ontstaan eigenlijk gewoon vanzelf."   WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK? "Kom kijken naar onze shows en laat ons vooral weten wat je ervan vindt. Dat zijn de gave momenten. We hopen nog vaak van ons te mogen laten horen!"
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg