Nieuwe Heineken Music Hall in Tilburg?

Binnenkort beslissing over grootste sport- annex concerthal van het zuiden

Jesper Davits ,

Tilburg Dome moet het gaan heten. Een nieuwe sport- annex concerthal in hartje centrum van Tilburg met een capaciteit van 6000 tot 7000 mensen. De eerste geluiden zijn positief, alleen worden er twijfels gezet bij de financiele haalbaarheid van het project.

Binnenkort beslissing over grootste sport- annex concerthal van het zuiden

Tilburg Dome. Muziekliefhebbend Tilburg zal er ongetwijfeld geen moeite mee hebben. Een sport- annex concerthal, die plaatsbiedt aan 6000 tot 7000 bezoekers. De ligging moet het oude Van Gend En Loos terrein worden, pal naast het Centraal Station.

De eerste geluiden zijn positief. Zo vindt Wethouder Sport, Jan Hamming het een verrijking voor de stad, omdat het zuiden van Nederland geen overdekte wieler- en atletiekbaan kent. Ook concertpromotor en vastgoedontwikkelaar Mojo staat er welwillend tegenover. Mojo wil namelijk sowieso een grote concerthal bouwen in Brabant, en Tilburg is daarvoor een goede optie. Ook 013 staat positief tegenover het plan. Zij ziet de 'T-Dome' als aanvulling op de concerten in het popcentrum. Uit het onderzoek, waaraan onder andere 013 directeur Guus van Hove heeft meegewerkt blijkt dat het een haalbaar plan is.

Het enige minpunt zit hem in het financiele gedeelte. Het hele bouwproject moet namelijk 100 miljoen euro gaan kosten. Voormalig CDA wethouder van Tilburg Els Aarts denkt dat de gemeente dat geld nooit bij elkaar zal krijgen. Tot april 2009 volgt nu een 'verdiepingsstudie' om te kijken op de wijze waarop het project kan worden uitgevoerd. Dan neemt men een definitieve beslissing. Als het project groen licht krijgt, wil men in de loop van 2010 al beginnen met bouwen. Over een paar jaar Radiohead in Tilburg? Laten we het hopen!