Club3VOOR12/Tilburg goes LOUD! met heftige line-up

Skinnerbox, Davenport en OTIS gaan Little Devil op zijn kop zetten!

3VOOR12/Tilburg ,

19 december aanstaande gaat 3VOOR12/Tilburg voor LUID! met een nieuwe editie van Club3VOOR12/Tilburg. Skinnerbox, Davenport en Otis gaan de Little Devil dan op zijn kop zetten!

Skinnerbox, Davenport en OTIS gaan Little Devil op zijn kop zetten!

Club3VOOR12/Tilburg staat alweer anderhalf jaar garant voor een ruim aanbod aan verschillende muzikale genres. Van hiphop tot singer/songwriter en van dance tot pop. De beste lokale muziekingrediënten zijn de afgelopen tijd voorbijgekomen. Voor de aankomende editie zoekt Club3VOOR12/Tilburg de grenzen op van het muzikale gehoor. Deze editie gaat Club3VOOR12/Tilburg namelijk voor LUID! Opnieuw met een line-up om je vingers bij af te likken! Zo staat er de leukste liveband van Tilburg, Skinnerbox. De gloednieuwe all-starformatie Davenport en de geroutineerde, geoliede hardcoreband uit Breda, OTIS. Uiteraard is er geen betere locatie voor luide muziek, dan het luidste café van Tilburg: Little Devil. De datum waarop het volume naar elf gaat is vrijdag 19 december. Het headbangen kan beginnen vanaf 21.00 uur. De entree is uiteraard weer helemaal gratis!

SKINNERBOX
Skinnerbox is absoluut de leukste liveband van Tilburg op dit moment. Dit trio dat zichzelf absoluut niet serieus neemt, maakt een soort garage-achtige mix van The Stooges en MC5 (van het geweldige nummer Kick Out The Jams). Zelf noemt de band het 'stinking socks rock'. Tijdens het No Sleep ‘Til Burg Festival dit jaar liet de band het publiek schilderen en tijdens de cd-presentatie in Cul de Sac mocht het publiek massaal vliegtuigjes vouwen. Ook voor het rookverbod kwam de band met een creatieve oplossing: gewoon onversterkt verder spelen op het terras, om na de nicotineshot vrolijk weer versterkt verder te gaan. Het blijft nog even een verrassing wat het publiek in Little Devil te wachten staat…

DAVENPORT
Davenport is een nieuwe all-starformatie. Zo bestaat de band uit bassist Hugo Spruijt van het muziekprogramma Rock Nation, gitaristen Ronald Heidanus van Awaiting Seasons/The Inaxy en Robin Baard van I Against I. Achter de drumkit zit Jorg Smeets van The Undeclinables en op zang de getalenteerde zangeres Chantal van Brummelen van wijlen Bad Candy. Het vijftal kwam begin dit jaar ineens opsteken met een paar aanstekelijk punk/pop nummers a la Paramore. Op dit moment is de band flink aan het touren. Dat brengt ze onder meer naar 013, PopEi in Eindhoven en Waterfront in Rotterdam. Ook begint de band nog dit jaar met de opnames van hun debuutalbum. Wedden dat we de komende tijd nog veel gaan horen van dit vijftal?

OTIS
OTIS bestaat nog geen vier jaar, maar mag zich nu al de hardcorepionier van Breda en omstreken noemen. In hun relatief korte bestaan, speelde zij al in zalen als 013 en Vera, Groningen, maar ook op grote festivals als ZXZW en Breda Barst. Verder heeft de band ook gespeeld in Frankrijk en Spanje. Vorig jaar lanceerde het vijftal zijn debuutalbum Good Cop Bad Mood. Deze werd zeer positief onthaald door de vaderlandse pers. Zo noemde de MusicFrom de plaat een "geweldig debuutalbum" en schreef OOR dat OTIS een talentvolle band is met de juiste instelling. Live kenmerken de heren zich als een opvallend, agressieve podiumact, wat OTIS winnaar maakte van Dutch Delight. Liefhebbers van At The Drive In en Refused mogen dit collectief absoluut niet missen, een nog luidere afsluiter van deze Club3VOOR12/Tilburg is niet mogelijk!