3VOOR12/Tilburg stelt voor: UNAS

"Dood, verderf en duizende mensen die in je geloven leken ons wel een prachtige start"

Redactie 3VOOR12/Tilburg ,

De Tilburgse band UNAS stelt zichzelf voor. Deze vijfmansformatie maak naar eigen zeggen 'death/trash metal met hier en daar wat melodic en mijn hondje is dood-riffjes'. Binnenkort komt hun demo uit en op 6 december gaan de mannen de Little Devil onveilig maken bij Roxxity Local Heroes Heavy.

"Dood, verderf en duizende mensen die in je geloven leken ons wel een prachtige start"

HOE IS DE BAND ONTSTAAN?
"Met de drang om wat zwaardere muziek te gaan maken, ben ik op zoek gegaan naar mensen die dat met me deelden. Gestart als een viermansformatie, maar al snel een tweede gitaarist gevonden, zijn we begonnen aan de queeste om de death metal terug te krijgen in de wereld."

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
"UNAS, is vele dingen; UNAS zou een nieuw geloof worden met de grootte zoals 't christendom. Ook bleek UNAS een Egyptische farao te zijn. Die na zijn dood alle goden heeft uitgemoord en daardoor oppergod werd. Dus, dood, verderf en duizende mensen die in je geloven leken ons wel een prachtige start."

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
"In de grootste context maken wij death/thrash metal. Hier en daar natuurlijk wat melodic en wat "mijn hondje is dood"-riffjes."

WAAR REPETEREN JULLIE?
"Stiching Newz."

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
"Veel herrie maken op het podium, mensen laten swingen op de death metal beats. Misschien een kleine wereldverovering als de kans ons gegeven wordt."

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
"6 december in Little Devil bij het Roxxity Local Heroes Heavy."

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM?
"Platencontract. Met een sterk label achter je kont kun je misschien echt wel de wereld veroveren i.p.v. een leuk nummertje te maken. Muziek is meer dan een nummer, een goede cd kan meer met je doen dan een leuke melodietje van drie minuten. Een cd kan een gevoel opwekken dat je met een nummer niet kan krijgen, dit valt te discussiëren, maar wij vinden dus van niet."

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?
"Prima, altough er is weinig echte lokale death thrash. Het maakt ons wellicht uniek, maar ook alleen."

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?
"Er komt een demo aan, met een totale nieuwe UNAS ervaring. We willen in heel Nederland gaan touren om de death metal te spreiden!"

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK?
"UNAS, death fucking trash metal voor iedereen! Breng uw kinderen daar dit prachtige vijftal! Duivels gekrijs een hells geschruuw! Schud uw hoofd eraf met de death riffs terwijl u uw botten hoort kraken tijdens de thrash beats."