Destine tekent platencontract bij Sony Music

"Het wordt geen self-titled album, want dat vinden we een beetje lame"

Jesper Davits ,

Begin van het jaar tekende de Tilburgse rockband Destine al een development deal bij Sony Music. Het bleek goed te klikken tussen beide partijen en dus zette Destine afgelopen dinsdag een handtekening onder het definitieve platencontract. Het moge duidelijk zijn, we gaan de komende tijd veel van Destine horen!

"Het wordt geen self-titled album, want dat vinden we een beetje lame"

Begin van het jaar tekende de Tilburgse rockband Destine al een development deal bij Sony Music. De band ging een zes maanden durend traject in, waaruit voor beide partijen bleek dat de samenwerking genoeg perspectief biedt voor het uitbrengen van een debuutalbum. En zo zette Destine afgelopen dinsdag een handtekening onder het ‘definitieve’ platencontract. 3VOOR12/Tilburg had een interview met Destine zanger Robin van Loenen. Hieruit wordt duidelijk dat we de komende tijd nog veel van Destine gaan horen!

GEFELICITEERD! HOE VOEL DAT, EEN PLATENDEAL?
"Dankjewel! Het is voor ons een grote opluchting dat het nu helemaal rond is. In april 2008 zijn we begonnen bij Sony met een development deal, waarin beide partijen keken of het goed klikte en of er een goede samenwerking in zat. In september bleek dat ze ons inderdaad een platencontract wilden aanbieden en wij zagen dat ook zeker zitten. Voor ons betekende het de bekroning van het harde werk dat we in dat half jaar hadden gestoken. Na het gebruikelijke onderhandelen van wat details, hebben we dinsdag onze handtekening gezet onder de deal."

WAT STAAT ER NU TE GEBEUREN?
"We zijn al een tijd nieuwe songs aan het schrijven, die zullen in 2009 uitgebracht worden door Sony, samen met één of meer videoclips en singles. We hopen hierdoor de volgende stap te maken naar grotere shows, festivals en het buitenland."

WAT KUN JE VERTELLEN OVER DE VIDEOCLIP
"Wij houden erg van Amerikaans uitziende clips, die er volgens ons te weinig zijn in Nederland."

WANNEER KOMT DE PLAAT UIT?
"In de eerste helft van 2009 gaan we de studio in, waarna de plaat zo snel mogelijk uitgebracht wordt."

HOE GAAT DE NIEUWE PLAAT HETEN?
"De titel is er nog niet. Eén ding is zeker: het wordt geen ‘self-titled’, want dat vinden we altijd een beetje lame."

KOMT ER OOK EEN SPECIALE TOUR?
"We hebben sinds kort een nieuwe boeker: onze mede-Tilburger Jeps Salfischberger, van Mojo. Momenteel hebben we een stop qua shows, om ons volledig te focussen op schrijven en opnemen. Totdat de single of plaat uit is, zullen we een beperkt aantal shows doen om ons gezicht nu en dan te laten zien en contact te houden met mensen die graag naar onze shows komen. Na de release kunnen we helemaal los gaan en zullen we weer veel shows doen in binnen- en buitenland."