3VOOR12/Tilburg stelt voor: You, Me And Other People

"De Tilburgse muziekscene is een gezellige boel met veel bands"

3VOOR12/Tilburg ,

Tijdens de opnames van een nieuwe plaat van SOFA, kregen de bandleden het gevoel dat de muziek die ze maakten een richting opging die een eigen podium verdient. Zo werd de singer/songwriterband You, Me And Other People geboren. Sfeervolle, melancholische muziek met experimentele invloeden. Zanger Lucas Schlicher stelt deze nieuwe formatie voor.

"De Tilburgse muziekscene is een gezellige boel met veel bands"

HOE IS DE BAND ONTSTAAN?
"Hij bestond eigenlijk al een beetje. Tijdens de opnames van een nieuwe plaat voor onze andere band SOFA kregen we het gevoel dat de muziek die uit ons hoofd en uit onze handen kwam, een richting opging die een eigen identiteit en een eigen podium verdient. En daar was You, Me And Other People."

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
"You, Me And Other People slaat op de inhoud/invloeden van het nieuwe materiaal: Jij, ik en andere mensen... Ofwel: Dat waar je je hele leven aan vast zit, graag of niet. Daar gaan de nummers zo’n beetje over."  

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
"Sfeervolle, vaak melancholische singer/songwritermuziek met experimentele invloeden."

WAAR REPETEREN JULLIE?
"In onze thuishaven The Velvet Overlook Studio in Tilburg. Al jaren een erg fijne plek om muziek te maken en op te nemen."

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
"Het overbrengen van het gevoel en de gemoedstoestand die in de nummers zitten op de eerste plaats. Maar natuurlijk ook veel spelen en mensen kennis laten maken met onze muziek. En of dat nou in een huiskamer, galerie of theater is maakt ons niet uit, zolang het gewaardeerd wordt komen we spelen."

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
"Jazeker, 7 januari in U ROCK! Café in Utrecht, 12 januari in Café Hofman in Utrecht. Dan gaan we in april ook nog naar Berlijn... Kortom: houd onze MySpace in de gaten voor meer!"

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT?
"In het huidige klimaat zijn beide een beetje uitgespeeld eigenlijk. Een platencontract bij een goed indielabel en de ruimte om te maken wat we willen zou dan het leukste zijn. Zeker als je daardoor meer kunt reizen met je muziek. Tot die tijd doen we zo goed als alles zelf."

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?
"Een gezellige boel, heel veel bands en toch gaat iedereen redelijk sympathiek met elkaar om. Er is ook een interessante undergroundscene, die eigenlijk wat vaker zou mogen overheersen."

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?
"We zijn nog maar net begonnen met dit project en hebben plannen genoeg. Bovendien kan elk optreden er anders uit zien in bandsamenstelling of instrumentatie. We hebben een verse demo om optredens mee te boeken die in het nieuwe jaar uitgebreid zal worden met een aantal nummers en dan brengen we hem uit als EP. We zijn lekker bezig dus er kan van alles gebeuren."

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK?
"We zien jullie graag verschijnen bij onze optredens! En word even vriendjes met ons op onze MySpace of Hyvespagina zodat je op de hoogte blijft!"