3VOOR12/Tilburg stelt voor: The Sheep

"Het begon met onze illegale bierbrouwerij"

3VOOR12/Tilburg ,

Het opvallende trio The Sheep komt oorspronkelijk uit Rotterdam, maar opereren vanwege hun opleiding op de Rockacademie nu vanuit Tilburg. Zij maken naar eigen zeggen Hammond infused-retro-rock. Opvallend is The Sheep vanwege hun kapsels en het feit dat ze momenteel op Europese tour zijn met niemand minder dan de Dandy Warhols!

"Het begon met onze illegale bierbrouwerij"

HOE IS DE BAND ONTSTAAN?
"Het begon met onze illegale bierbrouwerij toen we veertien jaar waren. We waren met z’n drieën beste vrienden en verdienden wat bij met zelfgebrouwen Schapenbier. We waren toen ieder weekend bezig met tientallen liters bier te maken, flesjes te schrobben, flesjes te vullen, etiketten plakken etc. Michiel had toen al een drumstel op zijn kamer en Paul speelde net gitaar. Soms gingen we bij Michiel thuis na het bier maken wat rommelen en dat ging steeds verder. Tot Freek besloot een bas aan te schaffen en toen begon het. We moesten vanaf nul beginnen, het rammelde aan alle kanten, maar al snel begon het te groeien. Toen Freek besloot af en toe orgel te spelen en de bas op een synthesizer mee te spelen was de sound geboren."

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
"Na jaren voor playborstels, jackson 3, poedels en schapen uitgemaakt te zijn hadden we genoeg inspiratie om een toffe naam te verzinnen. Ons haar is toch wel opvallend."

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
"Hammond infused retro-rock: ruige rock met 60’s sound, inclusief Hammond orgel."

WAAR REPETEREN JULLIE?
"In een omgebouwde blokhut in Michiels tuin in Numansdorp. Dat ligt op een eilandje vlak onder Rotterdam (De Hoeksche Waard)."

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
"Vooral veel leuke dingen meemaken en leuke mensen ontmoeten."

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
"Als je ons in de Effenaar hebt gemist, moet je even geduld hebben. We zijn op het moment met iets groots bezig waar we jullie begin november van op de hoogte zullen brengen."

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM?
"Nummer 1 hit. Platen kunnen we zelf opnemen. Nummer 1 hit ben je gelijk goed breed bekend en dat bied garantie om veel te spelen en een goed publiek om te laten horen wat je nog meer kan."

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?
"We komen hier net aan, dus we moeten ons er nog in gaan verdiepen."

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?
"Omdat we dit jaar al goed bezig zijn geweest. We komen uit een gat en hebben toch al veel weten te bereiken. We hebben Freaky Age, The Madd, Ilse DeLange, The Dandy Warhols dit jaar gesupport en zalen als de Melkweg, Bibelot, Paard van Troje, Effenaar aangedaan. Zo’n twintig optredens in Frankrijk gedaan langs de surfkust in plaatsen als Biarritz, Moliet etc. En totaal meer dan 80 shows! Daarnaast staat er begin december iets groots op het programma, maar dat zullen we binnen paar weken bekend maken."

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK?
"Check onze MySpace en website! Weet je een toffe stek waar we kunnen spelen, mail ons dan!"