3VOOR12/Tilburg stelt voor: Tales Of Ale

"Onze nummers gaan over drinken, het goede leven en alles wat daarbij hoort"

3VOOR12/Tilburg ,

'True dutch beer metal', zo omschrijft Tales Of Ale zijn muziek. Bij deze vijf mannen draait het vooral om een ding: bier. De nummers gaan over drinken en op het podium is er altijd veel bier aanwezig. Het motto van Tales Of Ale: "Pak er een biertje bij en geniet!"

"Onze nummers gaan over drinken, het goede leven en alles wat daarbij hoort"

HOE IS DE BAND ONTSTAAN?
"Ooit kwamen drummer Korijn en gitarist Maarten met het idee een band te beginnen die muziek maakt voor de echte man. Niet van die softe popsongs, maar strakke gitaarmuziek om bier bij naar binnen te werken. Al snel vonden we meer mensen die zich hier wel in konden vinden en mee wilden doen. Na in diverse formaties en onder diverse namen bezig te zijn geweest besloten we met de huidige bezetting er echt voor te gaan en onder de naam Tales Of Ale rock/metalpodia overal in Nederland op z’n kop te zetten. We gingen serieus aan de slag, muziek schrijven die muzikaal goed in elkaar zit maar ook gewoon knalt."

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
"Zoals we aan onze meeste goede ideeën komen: tijdens een gezellige avond met veel bier. Tales Of Ale geeft goed weer waar onze nummers over gaan. Het zijn verhalen over drinken, het goede leven en alles wat daarbij hoort. Van de gezelligheid tot de kater, of in het geval van gitarist Ed een nachtje in een cel in Den Haag…"

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
"True dutch beer metal in English! Onze stijl lijkt nog het meest op folkmetal, maar wel met een hele hoop invloeden uit andere stijlen. Alle bandleden hebben een andere muzikale achtergrond en iedereen heeft de ruimte om ideeën aan te dragen. De nummers die uiteindelijk ontstaan, zijn daardoor eigenlijk altijd een energieke mix van verschillende stijlen, waardoor onze sound heavy maar toch melodisch en dansbaar is."

WAAR REPETEREN JULLIE?
"Dat wisselt sterkt. We hebben in allerlei steden in allerlei repetitiehokken gezeten, afhankelijk van wat het beste uitkwam. Op onze website is meestal wel te vinden waar we op dat moment repeteren, mensen kunnen gerust een keer langskomen om te komen kijken."

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
"We maken natuurlijk voornamelijk muziek voor onszelf. Het is onze passie en onze vorm van expressie. Daarnaast vinden we het allemaal erg leuk om op te treden en te zien hoe een zaal geniet en losgaat op onze muziek. We hopen natuurlijk zo ver mogelijk te komen, maar zullen ons werk nooit herschrijven tot radiovriendelijke top 40 versies om alleen maar aan populariteit te winnen."

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
"We zijn altijd druk bezig met het regelen van optredens. We hopen binnenkort in ieder geval nog een keer in Bibelot (Dordrecht) te staan, daar hebben we erg goede ervaringen mee."

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM?
"Liever een platencontract. Een nummer 1 hit is natuurlijk ook mooi, maar wij maken muziek het liefst voor een (kleine) groep mensen die het echt weet te waarderen dan dat we per sé op TMF willen."

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?
"De Tilburgse muziekscene begint goed van te grond te komen, maar er zijn nog te weinig mogelijkheden voor beginnende bands om te repeteren, op te treden en hun werk te promoten. Maar dat is een probleem wat je eigenlijk in heel Nederland tegenkomt, het is erg moeilijk voor beginnende bands om onder de aandacht te komen."

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?
"Natuurlijk vanwege de muziek, maar ook vanwege de liveshow en natuurlijk de gezellige avond die je hebt als je bij ons komt kijken. En er is altijd bier. Veel bier."

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK?
"Denk niet teveel in hokjes en genres, stel jezelf open voor allerlei stijlen en neem jezelf en het leven vooral niet al te serieus. Dat doen wij ook niet. Pak er een biertje bij en geniet! En kijk natuurlijk even op onze website!"