3VOOR12/Tilburg stelt voor: Dirty Bastards 3VOOR12/Tilburg stelt voor: Dirty Bastards

"Aangezien we een stel vieze klootzakken zijn, was het niet moeilijk om de bandnaam te verzinnen"

, 3VOOR12/Tilburg,

3VOOR12/Tilburg stelt voor: Dirty Bastards

"Aangezien we een stel vieze klootzakken zijn, was het niet moeilijk om de bandnaam te verzinnen"

3VOOR12/Tilburg, ,

In deze nieuwe rubriek stellen beginnende bands zichzelf voor. De Breda/Tilburgse punk 'n' roll band Dirty Bastards bijt het spits af. Op 25 oktober treden zij op in 013.

"Aangezien we een stel vieze klootzakken zijn, was het niet moeilijk om de bandnaam te verzinnen"

HOE IS DE BAND ONTSTAAN? "Toen Joe Bastard en Dirty Jelly elkaar tegenkwamen op een of ander ranzig hardrockfestival, kwamen ze tot de ontdekking dat ze allebei in de beste rock 'n' roll band ooit wilden spelen. Na het nuttigen van enkele pilseners besloten ze Dirty Bastards op te richten. Terwijl ze nog een bassist nodig hadden, liepen ze letterlijk een dronken heavy metal gast tegen het lijf genaamd Joey, die toevallig ook bas speelde. De band was geboren." 
 HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
 "Aangezien we een stel vieze klootzakken zijn, was het niet zo moelijk om met Dirty Bastards op de proppen te komen."

 WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
 "Een mix van punk, hardrock en een vleugje oude metal. Dirty punk 'n' roll dus." WAAR ZIJN JULLIE OP DIT MOMENT MEE BEZIG?
 "Op het moment wordt er gewerkt aan een tour met Tank 86 en The Gecko Brothers: Thunderbombing ‘Invasion of the rock ’n roll outlaws’, waarmee we met een groep bands uit de Bredase scene overal gaan speuluh! Als er mensen zijn die deze package graag willen boeken, nu kan het nog, dus neem snel contact op via outlawsincharge@gmail.com. Daarnaast zijn we uiteraard bezig met het schrijven van een aantal nieuwe nummers en hebben we net onze eigen website vernieuwd. Hierop zijn straks filmpjes en video’s van al onze escapades te vinden." WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
 "We hopen dat we nog zoveel mogelijk bier en whiskey mogen komen opmaken in allerlei zaaltjes en op allerlei festivals waar dan ook ter wereld. En dus een paar mooie feestjes nog gaan bouwen." ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
 "16 augustus met Tributor en Magnetron in Cafe Boulevard Breda, 20 september in De Vinger in Den Haag met The Stealers, 21 september op Breda Barst op het de Spaanse Kraag podium, 25 oktober in 013 Tilburg met The Stealers en Black Bottle Riot en 28 november op Outlaws in Charge met Batmobile in de Graanbeurs in Breda." LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM?
 "Allebei niet. Liever een klassieker, die iedereen in de scene kan meezingen en waardoor iedereen zich Dirty Bastards kan herinneren, onze eigen Highway To Hell zeg maar." WAT IS HET LEUKSTE DAT JULLIE TOT NU TOE HEBBEN MEEGEMAAKT?
 "Een half jaar na de oprichting van de band stonden we uit het niets in de Mezz op het hoofdpodium als een van de drie bands op een punkavond. Ineens hadden we een eigen kleedkamer backstage en een tot de nok toe gevulde koelkast met bier tot onze beschikking, wat er uiteraard toe leidde dat we allemaal compleet wasted naar huis gingen en de volgende dag nog lang van deze avond konden nagenieten." WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN? "Omdat je dan later vol trots kunt zeggen: De Dirty Bastards, die heb ik nog live gezien!" WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK? "Dat ze er op 25 oktober in 013 bij moeten zijn en een lekker feestje met ons, The Stealers en Black Bottle Riot moeten komen bouwen. Support your local scene!"  
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg