3VOOR12/Award: Textures vindt het allang cool dat ze genomineerd zijn met hun tyfusherrie! 3VOOR12/Award: Textures vindt het allang cool dat ze genomineerd zijn met hun tyfusherrie!

"Ik vermoed dat als we de prijs niet winnen de kans erg groot is dat we stoppen"

, 3VOOR12/Tilburg,

3VOOR12/Award: Textures vindt het allang cool dat ze genomineerd zijn met hun tyfusherrie!

"Ik vermoed dat als we de prijs niet winnen de kans erg groot is dat we stoppen"

3VOOR12/Tilburg, ,

De uitreiking van de 3VOOR12/Award voor beste album (nationaal) van dit jaar komt steeds dichterbij. Na een periode van afwezigheid heeft de Tilburgse mathmetalformatie Textures ons mooie stadje weer op de kaart gezet. Het stokpaardje dat daarvoor heeft gezorgd heet Silhouettes. Hoog tijd dus voor een interview!

"Ik vermoed dat als we de prijs niet winnen de kans erg groot is dat we stoppen"

3VOOR12 nomineerde dit jaar weer twaalf vaderlandse acts voor de 3VOOR12/Award. Een van die genomineerden is Tilburgs metaltrots Textures met zijn tweede album Silhouettes. Na een dijk van een optreden op Lowlands hebben zij laten zien dat ze inmiddels wel Nederlands metaltrots genoemd mogen worden. Hoe schat Textures zelf hun kansen in? 3VOOR12/Tilburg vroeg het zanger Eric Kalsbeek. WIE MAAKT VOLGENS JOU HET MEESTE KANS OP HET WINNEN VAN DE 3VOOR12/AWARD 2008? "Voicst. Ten eerste omdat zij het schrijven van pakkende songs tot in de puntjes beheersen. Ten tweede omdat die nieuwe plaat heel hard rockt. Ten derde omdat ik het ze gun, ze werken er bloedjehard voor. Ten vierde omdat ze knapper zijn dan wij, maar dat is niet zo moeilijk." HOE SCHATTEN JULLIE JE EIGEN KANSEN IN? "Redelijk tot ok. We blijven een metalband, en metal is niet de muziek die een grote groep leuk vindt. Maar dat geeft niet, het is allang cool dat we zijn genomineerd met onze tyfusherrie!" ZIJN ER DIT JAAR NOG ANDERE ALBUMS UITGEKOMEN DIE VOLGENS JULLIE GENOMINEERD HADDEN MOETEN WORDEN? "De nieuwe Cypher die nog uit moet komen. Redelijk laat dus, maar zeker de moeite waard. Hard!" WAT ZOU JIJ DOEN OM DE JURY ERVAN TE OVERTUIGEN DAT JULLIE MOETEN WINNEN? "Bier kopen en weggeven, ha! Of muntjes waarmee je bier kunt halen. Of eventueel een zeiljacht, maar dan moeten we wel even doorsparen met de band, want meer dan een rubberboot zit er niet in op dit moment. Ik hoorde ook dat de jury erg vatbaar is voor complimentjes, maar daar doen wij niet aan. Je bent metal of je bent het niet." WAT GA JE DOEN ALS JULLIE DE PRIJS WINNEN? "Ik vermoed dat als we de prijs niet winnen, de kans erg groot is dat we stoppen. We leggen jullie nu dus enige druk op. Prijs = meer Textures. Slim he?" De uitreiking van de 3VOOR12/Award 2008 zal op 4 september plaatsvinden in Club Desmet in Amsterdam. Klik op de link in de balk om te luisteren naar alle genomineerde albums.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg